ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Jeden gól byl málo. Juniorka v úvodním duelu čtvrtfinále podlehla Bruslařům v prodloužení

Jeden gól byl málo. Juniorka v úvodním duelu čtvrtfinále podlehla Bruslařům v prodloužení
P ř e r o v – Hokejisté Přerova prohráli v prvním zápase čtvrtfinále play-off Ligy juniorů s Havlíčkovým Brodem doma 1:2 po prodloužení. Oba góly hostů vstřelil obránce Jan Kuchta. Nejprve je ve 32. minutě poslal z přesilovky do vedení, po rychlém vyrovnání útočníka Zubrů Davida Buršíka pak V 64. minutě přesně zakončeným přečíslením rozhodl. Série za stavu 1:0 na zápasy pro Bruslařský klub pokračuje pátečním utkáním v MEO Aréně (16:00).
ČF1, čtvrtek 16.3.2023
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
1:2p
(0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 35. Buršík (Billa) – 32. J. Kuchta (Topol, Janko), 64. J. Kuchta (Bulík, Dymák). Rozhodčí: Grygera – Augusta, Blažek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 275. Střely na branku: 32:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2. Stav série: 0:1.
Žurek – Harásek, Koblížek, Holík, Nesvadba, Billa, Pekr, Brázda – Hyža, Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Šilhavý, Buršík, Štíbr, Halík, Švejda, Hradil, Hanák, T. Kuchta
Sigmund – Zych, Vaněček, Kutlvašr, Bezpalec, Topol, J. Kuchta, Jeletz – Bulík, Machovský, Holenda, Koubek, Dymák, Nový, Niederhafner, Krejčí, Hrdlička, Pilař, Přidal, Janko

Komentář k zápasu

Havlíčkův Brod vstoupil do zápasu aktivněji. Už po 33 sekundách zahrozil z přečíslení Bulík, velkou šanci poté nevyužil Přidal, který po přihrávce Janka netrefil prázdnou bránu. Na druhé straně si Sigmunda položil bekhendovou kličkou volný Lysoněk, brodský brankář ale vzápětí střelu domácího útočníka mezi betony zastavil.

Zkraje druhé třetiny Žurek lapačkou zlikvidoval únik Hrdličky, který je při absenci Ukrajince Kuprijanova nejproduktivnějším hráčem Bruslařů. Hosté otevřeli skóre ve 32. minutě, Jan Kuchta při vyloučení Billy překonal Žurka střelou příklepem po ledě od modré čáry. Přerov však za tři minuty dokázal odpovědět. Po Sigmundově zákroku proti dalekonosnému pokusu Billy si puk našel David Buršík a zamířil ke vzdálenější tyči pod gólmanovu lapačku.

Obrat ve skóre mohl dokonat Šilhavý. Po Halíkově chytrém naznačení ale kotouč do prázdné branky neusměrnil a jeho zakončení na vyrážečku v ponechané výhodě Sigmund vyrazil. O vítězi nerozhodly ani možnosti hostujícího Jeletze a přerovského Lysoňka, který opět hledal místo mezi Sigmundovými betony. Se samotným koncem normální hrací doby pak brodský kapitán Zych „orazítkoval“ v přesilovce tyč.

Vítězství Havlíčkova Brodu zařídil v čase 63:46 druhou brankou v zápase Jan Kuchta. Obránce týmu z Vysočiny se ocitl na konci přečíslení a po Bulíkově přihrávce našel volný prostor u Žurkova betonu.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): První třetina byla oboustranně nervózní, Havlíčkův Brod byl malinko nebezpečnější. Druhou a třetí třetinu jsme podle mě měli zase o trochu více šancí my. První gól jsme dostali v oslabení, nicméně se nám podařilo brzy vyrovnat. Rozhodlo prodloužení tři na tři, ve kterém dal klíčovou branku soupeř.

Tomáš Hart (BK Havlíčkův Brod): Zápas byl od začátku opatrný. Pomalinku se to rozjíždělo, oba týmy hrály ze zabezpečené obrany. Potom jsme dali gól z přesilovky, ale hrozně rychle jsme inkasovali vyrovnávací branku. Třetí třetina byla zase taková opatrná, čekalo se na chybu. V prodloužení jsme pak vstřelili pěkný gól. Jsme rádi za první bod a připravíme se na zítřek.