Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Osm gólů na závěr! Junioři ve třetím finále rozdrtili Písek a čeká je baráž o postup

Osm gólů na závěr! Junioři ve třetím finále rozdrtili Písek a čeká je baráž o postup
P í s e k – Po dvou vítězných zápasech se finálová série juniorské ligy přesunula na kolbiště Písku. Zubři si na jih Čech vezli dva mečboly a hned ten první nekompromisně proměnili! Soupeř sice na první trefu odpověděl, ale pak Přerované bleskově udeřili z trestného střílení a začali gólově řádit. Po úvodní části už to bylo 1:5! Ani v dalším průběhu Hanáci neslevili z nastoleného tempa a s chutí své vedení zvyšovali až do konečného skóre, které mělo podobu 2:8. Juniorští Zubři tak ovládli Ligu juniorů a čeká je poslední fáze – baráž o postup do extraligy, v níž se střetnou s Litvínovem.
F3, středa 23.3.2022
IHC Králové Písek - HC ZUBR Přerov
IHC Králové Písek - HC ZUBR Přerov
2:8
(1:5, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Pešek, 21. Dohnal – 5. Hanák (Švejda), 9. Halík (TS), 11. Němec (Hanák, Kuchta), 13. Kleniar (Kolařík), 20. Hradil (Fencl, Gréč), 24. Fencl (Gréč), 38. Švejda (Kuchta), 47. Fencl. Rozhodčí: Jechoutek, Kostourek – Špůr, Štěpánek. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5, 2:8. Konečný stav série: 0:3.
Kadlec – Kulvejt, Hail, Dohnal, Kurfürst, Lechnýř, Sládek, Kovařík, Kříž, Ryba, Andrle, Mikeska, Hollar, Hála, Pešek, Dubský, Pitel, Kreuzman
Postava – Nesvadba, Holík, Hanák, Gréč, Němec, Billa – Hlávka, Fencl, Kuchta, Kleniar, Šilhavý, Štíbr, Halík, Brázda, Kolařík, Hradil, Švejda

Komentář k zápasu

Do písecké branky se nově postavil Kadlec, předchozí jednička Lokajíček nebyl ani na střídačce. Přerov šel rychle do vedení zásluhou přesné střely Tomáše Hanáka, za domácí ale zanedlouho první trefou ve finále srovnal Ondřej Pešek.

Zahajovací třetinu nicméně ovládli Zubři. Náskok jim kličkou při trestném střílení vrátil Matěj Halík, po něm ve třetím zápase v řadě skóroval Jakub Němec. Hanáci přidali do první přestávky ještě dva góly. Kolařík přihrával a do poloodkryté brány zamířil Patrik Kleniar, 54 sekund před sirénou pak Kadlece překonal Radim Hradil.

Králové zkraje druhé části sice snížili, od modré čáry se trefil Radek Dohnal. Přerov však brzy odpověděl, faul Peška zblízka potrestal Jan Fencl. Druhý gól v zápase poté nepřidal Halík, Písek zase nevyužil dvojnásobnou přesilovku. Velkou šanci Hollara zlikvidoval Postava, naopak na druhé straně zvýšil na rozdíl pěti branek Petr Švejda.

Zubři směřovali za vysokou výhrou. O jejich osmý gól se ve 47. minutě postaral hráč s číslem 47 Jan Fencl. Písek se pokoušel o korekci nepříznivého stavu, Kreuzman ale z úhlu nastřelil pouze tyč. Znovu potvrdit přerovské vítězství mohli Hradil, Kuchta nebo Fencl, Kadlec však ve zbytku utkání už neinkasoval.

Ohlasy trenérů

Radek Volf (IHC Králové Písek): Dneska určitě vyhrál lepší tým. Byli jsme trochu přemotivovaní, u některých hráčů pramenily chyby z mírné nervozity. Pak jsme se trošku nakopli, ale opět přišly nějaké zbytečnosti. To nicméně ke sportu patří. Na kluky jsem hrdý, šlapali už od předloňského října, kdy se nesmělo hrát. Přenesli to do letošní sezony, nebyl s nimi sebemenší problém.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Utkání jsme začali dobře a vedli jsme 1:0. Bohužel jsme pak dostali smolný vyrovnávací gól na 1:1. Naštěstí jsme rychle dokázali odpovědět a první třetinu jsme vyhráli 5:1. Do druhé části nastoupil soupeř velice dobře, aktivně, a dal druhý gól. Potom se nám však podařilo opět odskočit a zápas už jsme měli plně pod kontrolou.