Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka se oklepala z nepovedeného utkání ve Vítkovicích a doma přemohla Vsetín

Juniorka se oklepala z nepovedeného utkání ve Vítkovicích a doma přemohla Vsetín
P ř e r o v – Jako noc a den. Juniorka Zubrů sehrála během dvou dnů jako obvykle dva zápasy. Zatímco v pátek na ledě Vítkovic schytala devítigólový direkt, v sobotu na svém ledě dokázala v moravské bitvě se Vsetínem zvítězit. Hanáci se dokázali vzchopit a Valachy po bojovném, srdnatém a zodpovědném výkonu pokořili 4:2. V extraligové tabulce tak udrželi kontakt s týmy před sebou.
12.kolo, sobota 20.10.2018
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
4:2
(2:1, 0:1, 2:0 - N 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Zmeškal (Hradil, Bieniek), 16. Ryšavý (Krátký, Šimanský), 41. Chytil (Bieniek), 54. Bieniek (Zmeškal) – 3. Klímek (Frydrych), 24. Klímek (Frydrych, Pospíšil), rozhodující nájezd Lukačka. Rozhodčí: Čuňočka – Bryška, Kučera. Vyloučení: 6:7, navíc Š. Jenáček (Vsetín) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 148. Střely na branku: 27:40. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Šimonů – Kopeček, Tischer, Pohl, Takáč, Bieniek, Moučka – Ryšavý, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Chytil, Zmeškal, Šimanský, Kylnar, Tarnoczy, Pěcha
Sachr – Lašák, Zeman, Š. Jenáček, Pernický, Kožený, J. Jenáček – Klímek, Zetocha, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych

Komentář k zápasu

Vsetín vstoupil do utkání aktivněji a ve třetí minutě se dočkal vedoucí branky. Frydrych vleže přisunul kotouč volnému Danielu Klímkovi a ten prostřelil Šimonů mezi betony. Přerované o chvíli později dokázali odpovědět. Pokus Bienieka z hranice útočného pásma tečoval Hradil a vzápětí také Lukáš Zmeškal, takže se puk doklouzal za brankovou čáru. Tutová možnost se naskytla Ryšavému, který po přistrčení od Krátkého Sachra ani natřikrát nepřekonal. Vsetínský gólman lapačkou zastavil i přerovskou akci dvou proti jednomu, v 16. minutě ale podruhé kapituloval. Krátký předal Martinu Ryšavému, jenž si položil Sachra a pak přesně zakončil.

Hosté vyrovnali ve 24. minutě. Frydrych po Pospíšilově teči poslal kotouč před bránu a Daniel Klímek zavěsil do její odkryté části. Zubrům mohl vrátit náskok o gól Hradil. Poblíž pravé tyče si našel ránu Moučky vyraženou Sachrem, v osudové chvíli ale bekhendem zamířil nad břevno. Na straně domácích se neujala ani nepříjemná jedovka zprava, která zacinkala o brankovou konstrukci.

O vítězství Přerova rozhodla zajímavá situace ze začátku třetí třetiny. Valaši na konci své početní převahy po dorážce Jakuba Jenáčka křepčili z gólu, jejich radost zapříčinilo i rozsvěcení červeného světla za brankou Zubrů. Rozhodčí však zůstali v klidu a nechali hru pokračovat. Po pravém křídle tak pronikl navrátilec z trestné lavice Filip Chytil, natlačil se k brance a dostal kotouč do bližšího horního růžku. Jak se poté ukázalo, brankový rozhodčí za domácí klecí se umáčkl, takže se hosté radovali zbytečně.

Přerované přidali ještě jednu branku, v 54. minutě se po přihrávce Zmeškala z pravé strany zblízka prosadil Szymon Bieniek. MEO si tak připsalo tři body za výhru 4:2, v nadstavbě si úspěšněji počínali hráči Vsetína. Bod v samostatných nájezdech jim povedeným blafákem o břevno přiřkl Marco Lukačka.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Zlaté tři body, přiblížili jsme se skupině týmů před sebou – neodpadli jsme na spodek. Musím klukům poděkovat za bojovnost a přístup. Ani ne 24 hodin po výprasku ve Vítkovicích, kde byla hra opravdu špatná, byli nahecovaní a od začátku zápasu plnili taktické pokyny. Do toho přidali srdíčko, které v předešlém zápase chybělo. Tři body jsou pro nás zaslouženou odměnou. Doufáme, že v budoucnu kluci pochopí, jaký styl hokeje můžeme hrát. A že ho také budou dodržovat co nejdéle a budeme získávat co nejvíce bodů.

Petr Fojtů (VHK ROBE Vsetín): Sehráli jsme hodně podobné utkání jako v pátek ve Zlíně. Celkem nás nakopl první gól a naše hra byla ze začátku velmi dobrá. Pak jsme inkasovali smolnou branku po teči. Po dvou třetinách platilo skóre 2:2 – stejně jako proti Zlínu. Říkali jsme, že to opět bude o jedné chybě. Při jedné situaci ve třetí třetině už jsme zvedali ruce nad hlavu, rozhodčí to ovšem jako gól neposoudil a hned z protiútoku jsme dostali dost nešťastnou branku z nulového úhlu. Poté už se to těžko otáčelo, Přerov si zbytek zápasu pohlídal. Jsme rádi alespoň za bod z nadstavby.