Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Tradiční MEO kemp má za sebou pátý ročník, letos se těšil obrovskému zájmu

Tradiční MEO kemp má za sebou pátý ročník, letos se těšil obrovskému zájmu
P ř e r o v – Po čtyřměsíční přestávce už je v přerovské MEO Aréně znovu živo. Jako první odstartovali přípravu dorostenci Zubrů, k nim se přidali i junioři a své tradiční místo v zahajovacím programu měl také velmi oblíbený MEO kemp, který se konal již popáté. Kvůli nemoci COVID-19 samozřejmě vše proběhlo za zpřísněných hygienických opatření.
Letošního MEO kempu se zúčatnilo téměř 90 dětí. I když kvůli koronaviru vládne nejistota, na ledě se to nijak neprojevilo. “Pauza po sezoně byla dlouhá a naopak letní příprava podstatně kratší. Ten sport klukům hodně chyběl, což bylo vidět. Všichni se na led těšili a možná také proto jsme se letos v MEO Aréně na kempu sešli ve velkém počtu,“ řekl Pavel Neuman, šéftrenér mládeže Zubrů.

Základ tréninkového programu tvořila příprava mezi mantinely, ale dost času trávili mladí sportovci také v tělocvičně nebo na hřišti. “Stěžejní část tréninků probíhala na ledě, kde jsme zdokonalovali nejen bruslení, ale i obranné a útočné dovednosti a věnovali jsme se také hře na malém prostoru. Mimo led jsme pracovali na pohybových schopnostech hráčů formou drilových cvičení a hry. Třetím bodem pak byla teorie,“ přiblížil Neuman.

Skvěle sehraný tým trenérů HC ZUBR Přerov doplnilo i několik trenérů z jiných klubů. O hráče tak bylo po celých pět dní stoprocentně postaráno. “Je to vždy mnohem lepší, kdy se trenérům rozšíří trenérský tým, abychom se dovednostem mohli věnovat podrobněji. Přijeli sem i trenéři mládeže z okolních klubů. Hodně nám pomohli, stejně jako pomocníci, kteří zajišťovali například stravování. Bez těchto lidí by organizace kempu byla velmi složitá. Všem proto patří velký dík,“ dodal Pavel Neuman.

Fotogalerie z pátého ročníku MEO kempu