Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubrům se stav čtvrtfinále proti Vsetínu srovnat nepodařilo a končí jim sezona

Zubrům se stav čtvrtfinále proti Vsetínu srovnat nepodařilo a končí jim sezona
P ř e r o v – Hokejisté Přerova prohráli čtvrté utkání čtvrtfinále play-off Chance ligy doma se Vsetínem 2:6, celkově v sérii Valachům podlehli 1:3 na zápasy a ligová sezona 2023/24 pro ně končí. Zubři proti favoritovi tentokrát nabrali tříbrankovou ztrátu, na kterou zareagovali pouze snížením díky trefě Daniela Ministra. Hanákům poté nevyšla ani hra bez brankáře, Antonín Pechanec pouze v závěru z přesilovky zkorigoval výsledné skóre. Vsetín tak navzdory bojovnému přerovskému výkonu postupuje do semifinále, kde narazí na Jihlavu.
ČF4, čtvrtek 14.3.2024
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
2:6
(0:1, 1:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 35. Ministr (Zembol, Dobša), 58. Pechanec (Indrák) – 15. Staněk (Kratochvil, Hořanský), 24. Holec (Hrňa, Staněk), 31. Machala, 51. Machala (Zabusovs, Kratochvil), 53. Jonák (Rob), 54. Holec (Jonák, Smetana). Rozhodčí: Barek, Zavřel – Bezděk, Otáhal. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2267. Střely na branku: 27:50. Zblokované střely: 2:4. Vhazování: 40:23. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6, 2:6. Konečný stav série: 1:3.
Postava – Krisl, Černý, Cubo, Zeleňák, Němec, Kudělka – Indrák, Březina, Pechanec – Mácha, Nemec, Chludil – Dobša, Zembol, Ministr – Jakub Svoboda, Pšurný, Doležal
Žukov – Jenáček, Smetana, Ďurkáč, Staněk, Larsen, Ondračka – Rob, Klhůfek, Jonák – Hrňa, Berzinš, Holec – Bláha, Kern, Hořanský – Zabusovs, Kratochvil, Machala

Komentář k zápasu

Oproti předešlým třem zápasům této série toho v první třetině mnoho k vidění nebylo. Mírně bojácněji působil domácí tým, který řadou nepřesných přihrávek a pomalých reakcí na odrazy „nechával“ Vsetínské (a také Michala Postavu) zahřát na provozní teplotu a sám se v útočné fázi příliš neocital. V přesilovce toho Přerov moc nevymyslel, ani Vsetín nepřicházel s vyloženými šancemi, ty ale ke gólu potřeba nejsou. Při obsazeném útočném pásmu využil clony před Postavou střelou od modré Robin Staněk a poslal hosty do vedení. Hanáci dokázali více zatlačit po oslabení na konci třetiny, přesnou Cubovu střelu ale Žukov zneškodnil rukojetí své hole.

Zkraje druhé třetiny šli Zubři podruhé do čtyř a Vsetín trestal. Ukázkově hru přečetl Hrňa, který poslal přesný pas do míst, kam hokejku vložil Miroslav Holec a ten jemnou tečí navýšil náskok Valachů. Výkon Přerova v ničem nepřipomínal středeční duel, naopak po chybě v obranném pásmu po buly povolil Vsetínu vsítit třetí gól. Zblízka se prosadil Ondřej Machala. Domácí však nic nezabalili a díky skvělé práci aktivně hrající třetí formace si v 35. minutě vysloužili snížení. Puk u mantinelu vybojoval Daniel Ministr, který si ho dovezl na osu a propálil Žukova pod lapačkou.

Valaši si do třetího dějství přenesli 25 vteřin přesilovky proti třem, Zubři ale ubránili jak tuto, tak i následnou pokračující klasickou převahu hostů. Domácí věděli, že za stavu 1:3 už není kam uhnout, a aktivitu směrem do útoku se jim podařilo zvýšit. Po Svobodově pasu ale Krisl velmi dobrou pozici promarnil, stejně jako Jonák na opačné straně. V 51. minutě zvýšil vsetínské vedení po další chybě Hanáků v rozehrávce opět Ondřej Machala, a Zubři tak za stavu 1:4 ve vlastní přesilovce neměli co ztratit.

Při risku bez brankáře nicméně dvakrát inkasovali, nejprve z hole Víta Jonáka, poté od Miroslava Holce. Přerov ale v čase 57:41 přišel alespoň s první využitou přesilovkou v sérii. Pod horní tyč se trefil Antonín Pechanec, to už ale byla pouhá korekce konečného výsledku. Zubrům tak i v devátém roce v Chance lize končí sezona ve čtvrtfinále. V tomto ročníku se ale pro modrožlutý celek, který se ještě na konci roku 2023 nacházel na jedenácté pozici se strašidelnou šňůrou proher v zádech, jedná o úspěch. Ambiciózní Vsetín postupuje zaslouženě dál, sláva vítězům, čest poraženým!

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Na začátku jsme měli hezkou šanci, Kuba Zembol byl v gólovce, kterou ale nedal. Soupeř se pak dostal do vedení. Samozřejmě bychom museli podat skvělý výkon a mít hodně štěstí v zakončení, abychom to otočili. Nicméně morálka byla dobrá. I když jsme prohrávali 0:3, snížili jsme na 1:3 a pořád jsme si říkali, že máme dost času na kontaktní gól a případné srovnání. Bohužel, gól na 1:4 nás trochu poslal dolů, museli jsme odvolávat brankáře. Bohužel to nedopadlo, i tak ale asi nemůžu klukům za tuto sérii nic vytknout – byli skvělí. V kabině jsem řekl, že jediné slovo, které rozhodlo o všem, je přesilovka. To je špatně. Obecně naše koncovka je slabší, víme, na čem pracovat na další sezonu. Chtěl bych moc poděkovat fanouškům, oba domácí zápasy čtvrtfinále proběhly v úžasné atmosféře, kterou jsme si užili.

Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín): Věděli jsme, že dnešní zápas pro nás bude klíčový. Nechtěli jsme se vracet domů, abychom dopustili stav série 2:2. Chtěli jsme být agilnější a aktivnější, což se nám povedlo. Přerov přece jen odehrál o tři utkání více. Dneska jsme měli daleko větší sílu i nastavení v hlavě, že chceme zápas urvat. Měli jsme aktivitu po celý jeho průběh a naše vítězství je podle mě zasloužené. I série pro nás dopadla, jak jsme si představovali. Povolili jsme Přerovu jeden zápas. Zubři bojovali statečně, ale my jsme byli o něco lepší. Vítězství si vážíme. Přerov bojoval, ale my jsme sérii zvládli lépe a zaslouženě jsme ji vyhráli.