Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři porazili Kozlovice díky penaltám. Na Denní pobyt se vybralo přes deset tisíc korun

Zubři porazili Kozlovice díky penaltám. Na Denní pobyt se vybralo přes deset tisíc korun
P ř e r o v – Znovu po zhruba roce se v kozlovickém sportovním areálu uskutečnil fotbalový zápas mezi domácími Kozly a týmem Zubrů. Znovu mu nechyběl charitativní podtext, výtěžek přesahující částku deset tisíc korun podpoří Sociální služby města Přerova – organizační útvar Denní pobyt, který pomáhá zdravotně postiženým osobám. Jen vítěz byl oproti loňsku jiný. Po základní hrací době platil nerozhodný stav 3:3, na penalty MEO svého soupeře pokořilo.

Zubři do benefičního utkání vstoupili lépe. Jiří Goiš obdržel balon za obranu a chytrým dloubáčkem poprvé rozvlnil síť. Ještě do konce prvního ze čtyřicetiminutových poločasů ale účastník Divize E z Kozlovic srovnal, když zužitkoval centrovaný balon z pravé strany. Na začátku druhého dějství skóre otočil, za hokejisty svou druhou trefou odpověděl nikým neatakovaný Goiš.

Misky vah podruhé v duelu překlopil na zubří stranu nekompromisní střelou Lukáš Klimeš. Kozlovičtí si však v závěru vytvořili tlak, který vyústil ve srovnání skóre na 3:3. Nerozhodný výsledek zlomily pokutové kopy. V nich přesná muška svěřenců trenérů Přecechtěla a Dočkala a dobré zákroky brankáře Matouše Kratochvíla rozhodly o tom, že tým Zubrů oplatil Kozlům loňskou porážku.

„Byla to parádní akce. Vždycky sem přijde hodně lidí a je to příjemné zpestření závěru letní přípravy," pochvaloval si přerovský gólman Lukáš Klimeš, jenž se stejně jako při jiných fotbalových příležitostech postavil na značně útočnější místo. Na svědomí měl třetí zubří branku. „Jirka Goiš je prostě bojovník, ať už na ledě, nebo na trávníku. Vybojoval nám spoustu balonů a já jsem toho pak jen využil," vyzdvihl vousatého spoluhráče a dvougólového střelce.

Remízu po 80 minutách hry považoval Klimeš za zaslouženou. Při penaltovém rozuzlení předvedl výstavní kop, jeho rána se od břevna „po anglicku" odrazila za brankovou čáru. „Viděl jsem, jak gólman cukl doprava, tak jsem to chtěl dát doleva. Trochu více jsem míč zvedl a byl z toho krasavec od břevna," zaculil se.

Výtěžek ze vstupného na charitativní zápas věnují Zubři společně s kozlovickým fotbalovým klubem Sociálním službám města Přerova – organizačnímu útvaru Denní pobyt. Ten pečuje o zdravotně postižené lidi. Letos se pro něj vybralo přesně 10 083 korun.

>>>Fotogalerie z benefičního utkání<<<