Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Ryšavý a Svozil absolvovali reprezentační kemp v Jihlavě. Skvělá akce, shodli se

Ryšavý a Svozil absolvovali reprezentační kemp v Jihlavě. Skvělá akce, shodli se
P ř e r o v – Nechyběli mezi čtyřiceti nejlepšími hokejisty z ročníku 2003, kteří dostali pozvánku na reprezentační kemp. Přerovský útočník Martin Ryšavý a jeho kolega z obrany Stanislav Svozil sehráli v Jihlavě každý tři zápasy. Čeští trenéři rozdělili kádr na „červenou“ a „bílou“ část, na Vysočinu navíc dorazili Slováci a výběr jižního Švédska. Oba mladí Zubři si akci konanou v první polovině dubna pochvalovali.

Jaký máte z reprezentačního kempu celkový dojem?

Martin Ryšavý: Přišlo mi to celkem pozitivní. Bral jsem to úplně v pohodě, nic hrozného. Bylo to super.

Stanislav Svozil: Na kempu jsem byl i loni, a jak tehdy, tak i teď probíhal parádně. Jel bych tam klidně znovu, měli jsme hlavně dobrou partu. Doufám, že jsem zanechal dobrý dojem.

Co všechno jste v Jihlavě dělali?

Martin Ryšavý: Přijeli jsme, vybalili si věci a ubytovali se. Šli jsme na hotel a další den už jsme měli sehrávací trénink, který trval tři čtvrtě hodiny. Následoval zápas a večeře. Den poté to bylo prakticky stejné, mezi jednotlivými body programu jsme měli i nějaké volno. Poslední den jsme hráli dřív, asi ve dvanáct. Pak jsme se ještě společně naobědvali a mohli jet domů.

Stanislav Svozil: Kolem osmé jsme každé ráno měli snídani. Po tréninku přišel na řadu oběd a pak zhruba dvouhodinová siesta. Odehráli jsme utkání, navečeřeli se a v deset hodin večer měli večerku. Co se týká pobytu na ledě, vypadalo to spíše jako předzápasové tréninky, ovšem nechyběly ani nějaké doplňky od trenérů.

Vnímali jste nějak přítomnost řady pozorovatelů?

Martin Ryšavý: I přes pozorovatele jsem se snažil být v rámci možností v klidu. Snažil jsem se hrát to, co většina trenérů vyžaduje. Snad jsem všechno splnil, jak jsem měl.

Stanislav Svozil: Věděl jsem, že kemp bude ostře sledovaný. Snažil jsem se to však nevnímat a soustředit se na svou hru.

Co na váš výkon říkali trenéři?

Martin Ryšavý: Říkali mi, že jsem hrál hodně dobře. Jsem rád i za čas, co jsem mohl být na ledě. Proti Švédsku jsme hráli v podstatě celou druhou třetinu v oslabení, většinou jsem tam chodil já nebo Petr Moravec z Hradce. V obraně se točili asi jen čtyři beci. Jsem spokojený.

Stanislav Svozil: Většinou jsem slyšel pozitivní věci, ale objevily se i nějaké negativní. Zkoušel jsem trenéry zápas od zápasu svým výkonem více přesvědčit. A opravdu to bylo více a více lepší.