Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

V těžkém zápase porazili junioři Vsetín

V těžkém zápase porazili junioři Vsetín
P ř e r o v - Liga juniorů se pomalu, ale jistě chýlí ke svému závěru. V předposledním domácím klání se na ledě Přerova představil v prestižním souboji Vsetín, který před sezónou pomýšlel na příčky nejvyžší. Přerovští junioři ovšem také nejsou žádná ořezávátka a tak se dal očekávat velice kvalitní souboj, což se také potvrdilo. Zubři byli po celý zápas ve vedení, ale tempo hry udávali především hosté ze Vsetína a snad jen díky výbornému Sklenářovi v bráně Přerova vedli přerovští po druhé třetině o gól. Závěr však vyšel domácím na výbornou a po jednom z brejků rozhodli utkání ve svůj prospěch.
41.kolo, neděle 11.3.2012
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
3:1
(2:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Kebza (Gazda), 20. Vaněk (Kocan, Sklenář V.), 60. Loupal (Vaněk, Kocan) - 25. Koutník (Kashaev, Žabčík) Rozhodčí: Kladník - Měkýš, Šustr Vyloučení: 5:3 využití: 1:1 V oslabení: 0:0 Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1
Sklenář J. - Vávra, Sklenář V., Málek, Halla, Malínek, Vaněk, Klimecký, Řezáč, Kostiha, Hlídek, Loupal, Kvapil, Adámek, Šťastný, Gazda, Javora, Kocan, Kebza, Tomeček
Krkoška - Valentík, Daněk, Štrbík, Medvedev, Koutník, Šimon, Kývala, Kashaev, Žabčík, Hradil, Boháčik, Horák, Báchor

Komentář k zápasu

Samotné utkání mělo opatrný začátek. První lepší střelu jsme zaznamenali sice již ve 2. minutě, ale z kruhu střílející Karel Kebza neotevřel zatím skóre zápasu. O minutu později střílel zápěstím nepovedeně přerovský Řezáč, kotouč ve vzduchu zaplaval a skončil na břevně vsetínské brány. O pár vteřin později se dostal do samostatného úniku Matěj Málek a protože byl zezadu zahákován, tak bylo nařízeno trestné střílení. Sám faulovaný se postavil ke kotouči, ale střela mezi betony nevyšla. To však vůbec nemuselo vadit. V 8. minutě se dostal ke kotouči Martin Gazda, přihrál jej zadovkou Karlu Kebzovi a ten nedal střelou zápěstím gólmanovi Vsetína Krkoškovi šanci - 1:0. V 11 minutě se řítil sám na bránu Martin gazda a také on si mohl připsat branku a to dokonce v oslabení, ale forhendový blafák nedotáhl. Poté se začli osmělovat i vsetínští. V 18. minutě se objevili sami před bránou nejprve Horák a po něm i Kývala, ale oba dva si vylámali zuby na skvělém Sklenářovi v bráně Přerova. V závěru třetiny si ještě zahráli Zubři přesilovku. V ní se ocitl před prázdnou bránou Vaněk, ale neposedný kotouč pouze otřel o tyč brány. O pár vteřin později už Zubři rozestavili přesilovkovou formaci a po nepovedené střele Kocana tečoval před bránou Petr Vaněk a poslal své barvy do dvoubrankového vedení.

Druhá třetina začala obrovskou šancí Přerova. Ke kotouči se dostal David Šťastný a dobrou střelou orazítkoval břevno. A protože Zubři své vedení nezvýšili tak přišel trest. V přesilovce rozestavili vsetínští svou formaci a ke střele se dostal Denis Kashaev a jeho střelu tečoval Martin Koutník. zápas dostal zcela nový náboj. O pár vteřin později jeli vsetínští dva na jediného přerovského obránce. Konkrétně Koutník a Báchor. První jmenovaná přihrával a Báchor střílel, ale Sklenář se zaskvěl velice dobrým zákrokem. Přesně v polovině zápasu to z mezikruží zkoušel Danis Kashaev, ale neproměnil. Ve 36. minutě měli hosté obrovskou šanci vyrovnat. Domácí obrana chybovala, když nechala dva útočníky soupeře jet na Sklenáře. Stanislav Báchor místo přihrávky volil střelu a tu chytl brankář ve svatyni Přerova. Ve 38. a 40. minutě se dvakrát objevil sám před bránou Felix Horák, ale i on poznal sílu v bráně Přerova.

ve 3. třetině bylo jasné, že Zubři musí zlepšit pohyb. Ve 43. minutě to zkoušel Jakub Klimecký, když si s kotoučem vybruslil před bránu a o 3 minuty později Martin Javora, který zůstal sám před bránou. Ani jeden nebyl úspěšný. Vsetín však měl určitou územní převahu, kterou mohl korunovat gólem kapitán hostí Daněk, ale ani jeho střelu nepustil Sklenář za svá záda. Poté hráli Zubři 4 minuty v oslabení. ne snad, že by někdo dostal vyšší trest, ale následovala dvě po sobě jdoucí vyloučení. Vsetín zamkl Zubry v obrané třetině, ale větší šanci si nevytvořil a tak po skončení přesilovek zaútočili domácí. Daniel Kocan to zkoušel z mezikruží, ale nechal vyniknout gólmana Krkošku. Ve stejné minutě však Zubři zapomněli na před svou bránou volného Alexandra Medvedeva a opět musel počínající požár hasit Jirka Sklenář. Poté se už Zubři dostali do obrovské šance, kdy daniel Kocan přihrával Petru Vaňkovi a ten sám před gólmanem zkoušel kličku do bekhendu. Gólman střelu pouze vyrazil nad sebe a kotouč se vrátil zpět do brankoviště, kde byl nejdůraznější Jan Loupal a definitivně rozhodl zápas.
Poslední zápas sezóny sehrají přerovští junioři před domácím pubikem opět v neděli od 11:00, kdy změří síly s brněnskými Warriors. Tyto zápasy rozhou o tom, jestli přerovští junioři ukončí sezónu v horních patrech tabulky. Všichni jste na zápas srdečně zváni.

Ohlasy trenérů

Jiří Sklenář (brankář HC ZUBR Přerov): Náš dnešní výkon nebyl ideální. Zejména v té druhé třetině měl Vsetín spoustu šancí, ale na většinu těch šancí jsme jim přihráli my sami, protože jsme hráli hodně nezodpovědně, hodně jsme to podceňovali. Nevím jestli si myslíme, že je konec sezóny a že to půjde samo, ale uhráli jsme dva body, což je důležité a v pátek jedem do Šumperka, kde to zase bude o něco těžší.

Jiří Weintritt (trenér VHK Vsetín): Dnes jsme do Přerova přicestovali s dvanácti bojovníky. Myslím si, že to utkání bylo více jak vyrovnané a myslím si, že rozhodla druhá třetina, kde jsme měli sedm vyložených gólových šancí. Využili jsme pouze jedinou a ve třetí třetině už to bylo o té síle, která nám ve dvanácti hráčích chyběla.