Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři obrali o bod lídra soutěže z Havířova

Junioři obrali o bod lídra soutěže z Havířova
P ř e r o v - Netradičně ve čtvrtek večer se proti sobě utkala na přerovském zimním stadionu družstva Přerova a vedoucího Havířova. Havířov, který je již jednou nohou v baráži o postup zpět do extraligy. Ani dnes to však Havířov neměl proti Přerovu jednoduché, když musel vždy dotahovat náskok hráčů ve žlutomodrém. Přerovští Zubři dvakrát vedli, ale soupeř vždy dokázal srovnat a tak se obě družstva rozešla po zasloužené remíze 3:3.
36.kolo, čtvrtek 23.2.2012
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
3:3
(2:2, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Šťastný (Málek, Javora), 7. Vaněk (Loupal), 39. Loupal (Tomeček, Kocan) - 11. Kopůn (Matějek), 18. Mráz (Brezani, Majda), 43. Matějíček. Rozhodčí: Janda - Gancarčík, Patrman. Vyloučení: 11:7, navíc Matějíček (Havířov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3.
Sklenář - Vávra, Dostálek, Maršálek, Málek, Drábek, Malínek, Vaněk, Klimecký, Řezáč, Kostiha, Hlídek, Loupal, Kvapil, Šťastný, Gazda, Javora, Kocan, Kebza, Tomeček, Chovanec
Matoušek - Barnošák, Jonáš, Dýrr, Glos, Jaroch, Kostelník, Majda, Matějek, Matějíček, Moržol, Mráz, Ovčaří, Patrman, Lešiga, Putniorz, Smuž, Szewieczek, Kopůn, Brezani, Divoký

Komentář k zápasu

Utkání nezačlo nikterak opatrně a byli to Zubři, kteří začli jako první určovat ráz zápasu. Neuběhlo ještě ani devadesát vteřin, když se dostal do zakončení z blízkosti brány David Šťastný, trefil kotouč, který skákal a trefil ho tak dokonale, že se Zubři radovali poprvé. O necelou minutu později měli přerovští další velkou šanci, kdy mohli zvýšit skóre. Od modré čáry to dobře zkoušel Daniel Kostiha, ale nebyl úspěšný. Poté mohli skóre otočit hosté. Psala se 6. minuta a Mario Brezani se chopil kotouče se kterým projel až před Jirku Sklenáře, ale nepřekonal jej. O pár vteřin později se dostali hosté do stejné šance jako přes kopírák. Tentokrát to byl Jan Putniorz, ale výsledek pro hosty byl naprosto stejný jako v prvním případě. Zubři byli však plní chuti do hry a tak se psala 7. minuta, když zpoza branky přihrával Jan Loupal a před bránou byl hodně důrazný Petr Vaněk, který si kotouč přehodil do forhendu a zavěsil do vinklu. Ještě v 8. minutě se dostal k dorážce Martin Gazda, ale nedokázal uklidit z těžké pozice kotouč do sítě. A tak udeřilo na druhé straně. Na kruhu se dostal ke střele hostující Marek Kopůn a přes hokejku domácího obránce dostal kotouč do přerovské sítě. Ve 12. minutě se ocitl sám před bránou Jiří Majda, ale tentokrát nepřekonal Jirku Sklenáře v přerovské kase. Bohužel se Zubrům nepodařilo udržet vedoucí stav až do konce třetiny. Hosté hráli jednu z mnoha přesilovek, když se po nedorozumnění přerovské obrany dostal ke kotouči Mario Brezani, posunul kotouč na Tomáše Mráze a ten již neměl problém se zakončením nad padajícího přerovského muže s maskou. Ještě dvě minuty před koncem třetiny proháčkoval až před bránu Matěj Málek, ale neproměnil a tak se do šaten šlo s vyrovnaným stavem.

Do druhé periody vstoupili lépe hosté, když se střelou z mezikruží prezentoval Pavel Glos, ale nedal. Ve 25. minutě střílel dobře David Šťastný a dorážel Martin Javora, ale ani jeden nedokázal strhnout vedení na stranu Přerova. Poté se hra rozdrobila na sérii vyloučení. A tak jsme mohli další větší šanci zaznamenat až ve 37. minutě. Před prázdnou bránou dorážel Matěj Málek, ale brankář hostí se stačil rychle přesunout a střelu po ledě vykryl. Jenže toto štěstí ho opustilo. V přesilové hře postavili přerovští přesilovkovou kombinaci a po sérii střel dorážel nad ležícího brankáře velmi důrazný Jan Loupal. S tímto stavem se také diváci loučili ve druhé části hry.

Ihned ze začátku poslední části hry se dostali do obrovské šance přerovští Jaroslav Tomeček a dorážející Daniel Kocan. Ani jeden nebyl úspěšný a tak přišel trest. V přesilové hře dorážel po několikáté dorážce za Sklenářova záda Marek Matějíček a opět vyrovnal stav utkání na 3:3. Ve 48. minutě krásně střílel od modré čáry Petr Hlídek, ale neprostřelil hostujícího gólmana. O dvě minuty později to s dorážkou zkoušel Ondřej Chovanec. Ještě 10 minut před koncem projel až do šance Petr Vaněk, ale na zakončení již nezbývalo mnoho času. Poté se Zubři dostali do dvojnásobného oslabení, které však odehráli velmi slušně. Ihned po návratu z trestné lavice se dostal do úniku Petr Vaněk, ale nebyl úspěšný. V předposlední minutě ujížděl sám na brankáře havířovský Jiří Majda, ale nepřekonal domácího muže s maskou v rozhodující chvíli. V téže minutě měli Zubři dvě šance rozhodnout. Nejprve Michal Maršálek z mezikruží a poté ani David Šťastný nebyli úspěšní a tak utkání skončilo zaslouženou dělbou bodů.

Ohlasy trenérů

Jan Loupal (útočník HC ZUBR Přerov): Měli jsme dnes velmi silného soupeře. Soupeře, který vévodí tabulce. Přesto jsme mohli vyhrát, ale také soupeř měl své šance. Remíza asi zasloužená.

Dalibor Pasker (trenér HC AZ Havířov): Pro diváka to bylo poměrně zajmavé a atraktivní utkání. Dalo se tam najít poměrně dost hokejových věcí. Trošku mě mrzí zejména ze strany domácích i když to beru jako součást taktiky, že tam bylo hodně takových provokací a tak dále. Každopádně si myslím, že utkání mělo vysokou úroveň a obě mužstva mohou být spokojena s výsledkem, protože je spravedlivý