Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři gólem v poslední minutě vyhráli na ledě Vsetína

Junioři gólem v poslední minutě vyhráli na ledě Vsetína
V s e t í n - Páteční večer patřil opět mládežnickému hokeji. Kdo viděl odjíždět tým juniorů trošku později k zápasu než obvykle, mohl být překvapen, ale právě na ledě Vsetína se začínalo až od 20:00 večerního času. Přerovští junioři se s touto skutečností vypořádali skvěle a hlavně zásluhou úžasně chytajícího gólmana Sklenáře vyhráli 3:4. Určitou raritou je výskyt zahraničního hráče v soutěži jako je první liga juniorů. Družstvo Vsetína má však hned tři, kteří mají v občanském průkazu pod hlavičkou národnost nápis Rusko. Ani toto však na dobře připravený tým Zubrů nestačilo. Vsetínští junioři také použili hráče, kteří již pravidelně nastupují za první tým, ale i s tímto si přerovští hráči velmi dobře poradili.
30.kolo, pátek 27.1.2012
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
3:4
(1:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Shunkov (Žabčík, Vítek), 24. Vítek (Hradil, Shunkov), 53. Shunkov (Hradil, Vítek) - 5. Řezáč (Javora), 5. Kvapil, 22. Vaněk (Kocan), 60. Málek. Rozhodčí: Škach - Čech, Novák. Vyloučení: 7:13, navíc Kocan (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh zápasu: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4.
Hromada - Kubo, Šimon, Valentík, Daněk, Štrbík, Medvedev, Shunkov, Klimek, Koutník, Tyralík, Kývala, Žabčík, Hradil, Zbranek, Vítek, Studený, Horák, Báchor, Kashaev
Sklenář - Vávra, Málek, Drábek, Malínek, Vaněk, Halla, Řezáč, Kostiha, Loupal, Kvapil, Adámek, Šťastný, Gazda, Javora, Kocan, Tomeček, Chovanec

Komentář k zápasu

Samotné utkání začalo však přesně tak jak nikdo nechtěl. Na lavici hanby si šel odpykat svůj dvouminutový trest hráč Přerova a poskytl domácícm možnost dostat se ihned do zápasu. Naštěstí zásluhou bránící čtveřice do vedení Vsetín nešel. Ve 3. minutě zahrozili Zubři, kdy to zkoušel z úhlu bekhendem Kocan, ale těžkou střelu nenasměroval do sítě. Zubři si však připravili pro své příznivce v ochozech skvělou podívanou v 5. minutě. Nejprve udělal výborný manévr s kotoučem Javora, naservíroval kus černé pryže Řezáčovi a ten se nemýlil. Zubři tak vedli 0:1 a nebylo ještě všemu konec. O 23 vteřin později se Zubři opět usadili v pásmu Vsetína a po závaru se kotouč dostal na modrou čáru ke Kvapilovi, který chladnokrevně prostřelil vše co mu stálo v cestě včetně gólmana Hromady. Poté se však Přerov dostal do dvojnásobného oslabení a opět se musel bránit. Oslabení však modrožlutí bojovníci odbránili velice spolehlivě a tak se mohli opět vrhnout do útoku.

V 10. minutě nahazoval z rohu nebezpečně kotouč na bránu Vsetína Gazda a ve stejné minutě se zjevil sám před bránou Kocan, ale dobrou stahovačku, kdy vyšachoval i gólmana nedotáhl do vítězného konce. Poté se do šance probíjel Javora, který byl však zasažen vysokou holí v obličeji. A přesto, že se nejednalo o nepřehlednou situaci a v obličeji přerovského útočníka se objevila i krev, rozhodčí se rozhodl nevylučovat. Přerov v těchto chvílích vyrážel k protiútokům spíše sporadicky a do zakončení se dostávali hodně domácí. Po jedné akci, kdy střílel vsetínský Žabčík, se dostal k dorážce Shunkov a snížil stav utkání. Vsetín se však i nadále protlačoval do nebezpečných situací. Ve 14. minutě stříleli z úhlu vsetínští Kývala a Hradil a při druhém pokusu se Hradil pokoušel dokonce o dorážku. V 15. minutě se probíjel přes vsetínskou hráz Málek, ale na chvíli slávy si musel ještě počkat. V 18. minutě se dostal do samostatného úniku Shunkov, ale ani z této ani z následné šance si na Sklenáře nepřišel.

Druhá část hry začla opět vyloučení, ale tentokrát vyloučením na obou stranách. S touto situací si lépe poradili Zubři, když předvedli kombinaci z říše snů. Kocan jedinou přihrávkou dostal ze hry celou obranu Vsetína, přihrávka se dostala na kapitána Vaňka a ten si až s rutinérskou přesností počínal před bránou, kdy vyšachoval brankáře Hromadu. Zubři opět vedli o dvě branky, jenže o toto vedení zanedlouho přišli. Na útočné modré čáře napřáhl Hradil a jeho střelu dobře tečoval Vítek mezi betony Sklenáře a přesto, že se kotouč došoural za brankovou čáru velmi pomalu, tak domácí snížili na rozdíl jediné branky. Pak znovu vsetínští ožili. Ve 26. minutě střílel z kruhů Klimek, ale na Sklenáře si nepřišel. Poté se hra držela především před bránou Přerova, kde se překonával gólman Sklenář.

Ve 33. minutě vystrčily růžky přerovští borci. Malínek se proháčkoval před bránu a bekhendovým zakončením pouze o kousek minul bránu. O minutu později měl obrovskou šanci vyrovnat Vsetín, ale Sklenář se stihl přemístit zpět do pozice v bráně a střelu výborně zlikvidoval. Ve 36. minutě se do samostatného úniku dostával Martin Javora, ale neměl rychlost a hráči Vsetína ho rychle dojeli a odzbrojili. 2 minuty před klaksonem oznamujícím konec druhé třetiny se ocitl sám před Sklenářem Klimek, ale opět svou šanci neproměnil. Ještě v předposlední minutě jel z boku sám na bránu Šťastný, ale také vinou háčku góla nedal. Tento faul potrestán opět nebyl a tak mohl Vsetín dále shromažďovat plány na vyrovnání.

Do poslední části hry vlétli domácí jako uragán a již po dvou minutách jel sám na Sklenáře opět Klimek, ale i tentokrát nedal. Poté se hra rozdrobila. Rozhodčí v tuto chvíli vylučoval jako na běžícím pásu a proto hra neměla ani tempo ani spád. Ve 48. minutě se ocitl sám před bránou vsetínský Štrbík, ale Sklenář stále držel akcie svého týmu nad vodou. Ve 49. minutě byl na druhé straně před bránou Javora, ale neuklidnil řady přerovským diváků a hráčů. Ještě o dvě minuty později to zkoušel z mezikruží Kostiha, bohužel však burácelo na druhé straně. Vsetín se dostal do další z mnoha přesilových her a když od modré čáry pálil Hradil a před bránou tečoval Shunkov, tak vsetínští nejen že využili přesilovou hru, ale navíc i vyrovnali.

A nakonec mohli ještě rozhodnout. Pouhopouhé dvě minuty před koncem zápasu zůstal před přerovskou svatyní zcela nekrytý Klimek, ale zachoval tradici a branku nevsítil. Poté se stalo něco v co už nikdo nevěřil a zřejmě ani to nikdo neočekával. V době, kdy hráči Vsetína okupovali přerovské obranné pásmo vystřelil obránce vsetínských. Svou ránou nastřelil pouze Málka, který se dostal do sólového úniku a včase 59:09 a v době největšího náporu Vsetína stahovačkou na bekhend rozhodl o konečné podobě výsledku. Do konce zápasu však zbývala ještě skoro celá minuta. Domácí odvolali brankáře a zkoušeli to se šesti bruslaři v poli. Do obrovské šance se dostal Klimek, ale ránou z mezikruží a la Karel Rachůnek nevyrovnal a tak se Zubři mohli radovat ze sladkého vítězství v poměru 3:4.

V dalším zápase přivítají již tuto neděli junioři na svém ledě Šumperk. Utkání začíná v 11:00 a všichni jste na tento zápas co nejsrdečněji zváni.

Ohlasy trenérů

Matěj Málek (útočník HC ZUBR Přerov): První třetina a v ní prvních deset minut to bylo solidní. Udrželi jsme dobré tempo a dali jsme dva rychlé góly. Pak jsme však trošku zaspali. Trošku jsme polevili a dostali jsme na 1:2. Ve druhé třetině jsme opět začli dobře v prvních deseti minutách. Poté jsme se však vrátili zpět k naší lajdácké hře. Ve třetí třetině soupeř po velkém tlaku skóroval náhodným gólem a šťastnou tečí před bránou. Pak se podařilo po vynikajících zákrocích našeho brankáře, který tam měl zázračné zákroky, tak se mi podařilo z náhodného brejku ujet a naštěstí to tam spadlo. Jinak to byl velice dobrý zápas dnes. Strašně vyhecovaný a jsem rád za ty dva body.

Jiří Weintritt (trenér VHK Vsetín): Nedali jsme spoustu gólových šancí. Soupeř vytěžil z minima maximum. U nás to hodně ovlivnilo špatný vstup do utkání, kdy jsme již v 5. minutě prohrávali 0:2 a bohužel jsme museli dotahovat a jejich gólman chytal hodně slušně a my jsme neproměnili strašnou spoustu šancí. Nevím poměr střel, ale hrálo se v podstatě na jednu bránu a soupeři to vyšlo v obraně a vyhrál.