Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři dokázali přehrát Třebíč i v oslabené sestavě

Junioři dokázali přehrát Třebíč i v oslabené sestavě
P ř e r o v - Dnešní neděli přijel do Přerova jeden ze zvučnějších soupeřů a to SK Horácká Slavia Třebíč. Loňský účastník baráže o postup do extraligy se celé utkání prezentoval výborným hokejem a i díky němu mělo utkání vysoké tempo. V přerovském dresu se opět ukázal v perfektní formě gólman Jiří Sklenář na kterém ležela velká zodpovědnost, neboť jsme tentokrát v přerovském dresu nemohli registrovat tradiční opory jako Petr Vaněk, Vojtěch Sklenář, Jakub Klimecký nebo Robin Vodák.
27.kolo, neděle 15.1.2012
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
3:1
(0:0, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Málek, 27. Gazda (Malínek, Chovanec), 34. Kebza (Loupal) - 52. Marek (Vondráček, Belatka) Rozhodčí: Obadal - Kašík, Wesley. Vyloučení: 14:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Průběh zápasu: 3:0, 3:1.
Sklenář - Vávra, Málek, Malinek, Řezáč, Kostiha, Hlídek, Loupal, Halla, Šťastný, Gazda, Javora, Kocan, Kebza, Bosák, Navrátil, Chovanec
Máj - Fučík, Peroutka, Belatka, Krejčí, Pálka, Donutil, Paták, Vysloužil, Vondráček, Vlašín, Marek, Musil, Outulný, Horký, Weiss

Komentář k zápasu

Utkání začlo velmi opatrně a první záznam ze zápasu jsme mohli zaznamenat až v době, kdy se rozhodčí rozhodl zvednout pravici a vylučovat na přerovské straně. Ale nejenže si třebíčští s touto situací neporadili gólově, ale navíc si Zubři vytvořili obrovskou příležitost. Z boku se dostal do zakončení David Šťastný, který sice nebyl úspěšný, ale hráči Přerova byli jako sršni a nepříjemně dotírali na soupeřova gólmana. O minutu později to již z kruhu zkoušel Petr Hlídek, ale ani on nebyl úspěšný. O dvě minuty později všem na stadioně zatrnulo. Hráč Třebíče Vít Pálka nahodil kotouč od modré čáry a ten zazvonil o břevno branky Jirky Sklenáře. Poté se bohužel hra rozdrobila na sérii vyloučení na obou stranách, kterými rozhodčí v tomto zápase rozhodně nešetřil a hra ztratila své tempo, které měla od začátku zápasu. Další šanci jsme tak zaznamenali až v 15. minutě, kdy se do brejku dostali třebíčští Michal Vlašín a Nikola Marek. Druhý jmenovaný přihrával učebnicově svému spoluhráči, který jej doplňoval v tandemu a Jirka Sklenář předvedl zákrok z říše snů, když se dokázal přemístit ke druhé tyči a nenechal hostujícího hráče skórovat. Ještě v téže minutě mohlo burácet na druhé straně. To se objevil před bránou volný Daniel Kocan, ale nedokázal již v rychlosti zakončit důrazně. Kotouč se však odrazil k volnému Martinu Gazdovi a ten bránu přestřelil. Úvodní periodu ukončilo vyloučení na straně Třebíče, které však zůstalo ze strany Přerova nevyužito.

Druhá část hry začla stejně jako ta první. Hráči Přerova se ihned ze začátku dostali do oslabení a museli se bránit. Bránění však rázně odmítl Matěj Málek, který se prohnal jako vítr kolem obránce, projel až před gólmana a procedil mu kotouč mezi betony. Přerov se tak ihned ze začátku ujal vedení a to ještě ve vlastním oslabení. Ve 26. minutě chtěl vedení navýšit Patrik Řezáč, ale střelou z kruhů neuspěl. Další přesilovku si zahráli Zubři zanedlouho po šanci Patrika Řezáče. Obrovskou šanci v ní spálil Daniel Kocan, který se chopil v útočném pásmu kotouče, vyjel s ním až mezi kruhy, vytáhl si brankáře hostí z brány ven, udělal mu kličku, ale v rozhodující chvíli před prázdnou bránou nastřelil pouze hostujícího obránce. Zanedlouho po této šanci se však již žlutomodří bojovníci radovali. Kotouč se totiž dostal k Martinu Gazdovi, ten si s ním vyjel až na kruh a rychlou střelou zápěstím trefil skulinku mezi betony hostujícího gólmana. Poté se hra přelila na dlouhé minuty před bránu Přerova, kde však perfektně chytal Jirka Sklenář. Jeho zákroky několikrát kvitovalo potleskem i publikum přítomné na stadioně. V době největšího tlaku na sebe vzal zodpovědnost Jan Loupal, projel s kotiučem přes celé hřiště, ale gólmana nepřekonal. To však vůbec nemuselo vadit, protože založil svým únikem závar před bránou, který dokázal využít Karel Kebza a dal Přerovu již trojgólové, klidné vedení. Poté hráli přerovští nělolikrát v oslabení a v podstatě až do konce druhé třetiny se museli bránit. Dvakrát dokonce i v oslabení ve třech hráčích, do kterých je poslal dnes velmi nepřesný rozhodčí Obadal. Všechno ale zvládli a dočkali se zaslouženého odpočinku po druhé části hry.

Poslední část hry začínali přerovští hráči pouze ve čtyřech. Toto oslabení již však ubránili. Na šanci v této třetině jsme si museli počkat až do 45. minuty, kdy to z kruhů zkoušel Jan Loupal, ale nepřekonal gólmana Máje. Další kdo to zkoušel z kruhů byl Daniel Kocan, ale jemu dnes gól nebyl přán. Ještě před ním však střílel z mezikruží hostující hráč David Horký a Jirka Sklenář předvedl svou extratřídu. Dalším kdo to zkoušel z kruhů byl hostující Radek Vysloužil, ale neodčaroval domácí svatyni, ani jejího strážce. Poté se však Zubři dostali opět do oslabení o dva hráče a dočkala se i Třebíč. Po krásné ťuk-ťuk kombinaci, kdy kotouč šel po ose Martin Belatka, Tomáš Vondráček až před zcela volného Nikolu Marka se mohli hosté radovat ze snížení. Nikola Marek zakončoval do již prázdné klece a vykřesal jiskřičku naděje pro svoje barvy. Pouhých 5 minut před koncem hrací doby obkroužil přerovskou bránu Jan Musil, ale gólman Jirka Sklenář nenechal nikde volné místečko, kudy by mohl hostující hráč skórovat. V téže minutě mohl definitivně rozhodnout Jan Loupal, který měl perfektní kotouč v mezikruří, ale nerozšířil gólový účet utkání. V závěru se o možnost vyrovnat připravili sami hostující hráči, když faulovali a tak si poslední šanci zápasu mohli připsat Zubři. Po střele od modré čáry, se kotouč odrazil na brankovou čáru hostující branky, ale neposednou černou pryž nikdo nedokázal zasáhnout a tak se poslední šanci utkání hosté ubránili. I tak to přerovské mrzet nemusí, protože vyhráli 3:1 a připsali si veledůležité dva body.
Další kolo zajíždějí junioři ve čtvrtek na led pro Přerov neoblíbeného soupeře a sice na led Opavy. Přerovští junioři sšak tento led dokázali již letos jednou pokořit. Povede se jim to i napodruhé? Všichni jim určitě budem držet palce.

Ohlasy trenérů

Jiří Sklenář (brankář HC ZUBR Přerov): Neměli jsme úplně nejsilnější sestavu. Chyběli nám tři obránci základní sestavy a navíc vlastně kapitán Petr Vaněk, protože si plnil školní povinnosti, ale ti kluci co hráli, tak do toho šli naplno a dohráli výborný zápas.

Radek Novák (trenér SK HS Třebíč): Myslím si, že jsme odehráli špatné utkání, a že soupeř byl v první třetině lepší. Do druhé třetiny jsme se z toho nepoučili a při vlastní přesilovce jsme dostali domácí na koně tím, že jsme udělali chybu ve středním pásmu a oni ji využili. Druhý gól jsme dostali v našem oslabení, kdy jsme udělali zbytečný faul a pak jsme již neměli sílu utkání otočit. Myslím si, že domácí vyhráli zaslouženě, byli důrazní, ale my jsme jim k tomu pomohli těmi chybami.