Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři oplatili Brnu porážku a doma zvítězili

Zubři oplatili Brnu porážku a doma zvítězili
P ř e r o v - Nedělní dopoledne bylo ve znamení souboje brněnského Warrioru a přerovského Zubru. Přerovští junioři v prvním vzájemném zápase podlehli na půdě soupeře 3:0. Proč tomu tak bylo mohli vidět přítomní diváci i v dnešním zápase, protože nejlepším hráčem hostí byl brankář Guštafík. Zubři si na něm lámali zuby a hlavně díky jeho výkonu odjíždějí brněnští Warriors jen se čtyřmi brankami. na svém kontě inkasovaných gólů. V dresu Přerova se dnes ve velmi dobrém světle ukázal Vít Malínek, který si dnes připsal jeden gól a dvě nahrávky.
21.kolo, neděle 4.12.2011
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
4:1
(1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Chovanec (Malínek, Maršálek), 36. Kocan (Klimecký), 55. Malínek (Chovanec, Gazda), 57. Vaněk (Sklenář, Malínek) - 16. Hakl (Jirák) Rozhodčí: Libiger - Dučák, Poláček Vyloučení: 5:6 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Průběh zápasu: 1:0, 1:1, 4:1
Vrzala (Loučka) - Vávra, Sklenář, Maršálek, Málek, Drábek, Malínek, Vaněk, Klimecký, Řezáč, Hlídek, Kvapil, Šťastný, Gazda, Javora, Kocan, Rajnoch, Bosák, Vodák, Tomeček, Chovanec
Guštafík (Bartošek) - Pospíšil, Krytinář, Sedláček Stanislav, Lainka, Odehnal, Jirák, Krunka, Sedláček Tomáš, Březa, Křen, Beránek, Zavadil, Hakl, Král, Čtvrtníček, Novotný

Komentář k zápasu

Utkání začalo ve velkém tempu, které diktovali především hráči Přerova. Neuplynula ještě ani minuta a k dorážce se dostal Jakub Klimecký. Úspěšný však nebyl. Ve 4. minutě pokračoval tlak Přerova, když se do brejku dostali Martin Javora a David Šťastný, ale druhý jmenovaný nezpracoval dobře přihrávku a tudíž nemohl dobře zakončovat a ihned o minutu později se dostal do výborné pozice Daniel Kocan, ale ani on z předbrankového prostoru nebyl úspěšný. Zubři dál mačkali svého soupeře, který nevěděl kam dříve skočit a v čase 5:25 se dočkali zasloužené odměny. Kotouč vystřelený od modré čáry Michalem Maršálkem ještě tečoval Vít Malínek. Brankář Guštafík pouze ztlumil kotouč za sebe, kde již neměl problém se zakončením dojíždějící a do prázdné brány skórující Ondřej Chovanec. Konečně se Zubři dočkali vedení, které je mělo uklidnit. Ihned v 7. minutě se mohl do střelecké listiny zapsat David Šťastný, když se dostal mezi kruhy ke kotouči. Jeho pokus vykryl muž s maskou v bráně Brna. Hostující hráči se stále nemohli dostat do tempa a přerovští hokejsté dál střádali šance. Ve 13. minutě se ocitl před bránou Martin Javora a o pár vteřin později Petr Vaněk, ale ani jeden nedokázal uklidnit přerovské hokejové šiky. To se Přerovu hrubě nevyplatilo. Po chybě na útočné modré čáře se dostal do samostatného úniku hostující Milan Hakl a kličkou do bekhendu nedal Kubovi Vrzalovi šanci zasáhnout. Zubři se však i nadále tlačili do zakončení a několikrát byli velmi blízko vstřelení branky. Ještě v předposlední minutě se mohl do úniku dostat Matěj Málek, ale nezpracoval přihrávku a tak se mohli přítomní diváci těšit na druhou třetinu. V té úvodní byli daleko lepší hokejsté s logem pivovaru Zubr na dresech.

Druhá třetina začala vyloučením hráče brněnského celku. Zubři v této výhodě však nic nevymysleli. Pouze uzamkli svého soupeře ve své útočné třetině. Ve 26. minutě se již Zubři dostali do zakončení, když z první střílel Jakub Klimecký, ale svou střelou trefil jen velmi nepříjemně gólmana hostí Guštafíka do helmy. O dvě minuty později to byl naopak David Šťastný, který svou výbornou ránu otřel o tyč hostující svatyně. Přerovští hokejsté byli v prozatimním průběhu zápasu lepší než jejich soupeři, jen to nedokázali vyjádřit gólově. Ještě ve 28. minutě se ocitl sám před bránou hostí Petr Vaněk, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo. Ve 30. minutě střílel z prostoru mezi kruhy Michal Maršálek a dorážel Vít Malínek. Bohužel všechny šance zůstávali nevyužity. Pokud se vám zdá, že nepíšem o šancích Brna pak je to protože žádné nebyly. Opět ve 30. minutě byl hodně důrazný před bránou Michal Maršálek, ale kotouč do sítě neprotlačil. Až ve 32. minutě se dostali ke slovu i hosté z Brna. Střelou z kruhu vystrašil domácího brankáře Matouš Král. Ve stejné minutě však Zubři odpověděli důraznější mincí. Sám před bránou se ocitl Matěj Málek, ale neprosadil se před gólmanem Guštafíkem. Z následné akce se již však Zubři radovali. Daniel Kocan se u mantinelu ujal kotouče, projel s ním až před bránu hostí, kde si udělal stahovačku do bekhendu a zařídil domácím opět jednobrankové vedení. V poslední minutě druhé periody to ještě zkoušel bekhendem Michal Rajnoch, ale nezapsal se mezi střelce.

V poslední části hry se mělo rozhodnout. Svou hru zlepšili i hosté z Brna. Vše ještě umocnila přesilová hra, kterou si zahráli hosté. Ale nejenže v ní nic nevymysleli, ale ještě se dostal do úniku Petr Vaněk a protože hosté špatně střídali tak to zachraňovali na poslední chvíli, když hodili Petrovi Vaňkovi hokejku pod nohy a bylo nařízené trestné střílení. K němu se postavil sám postižený Petr Vaněk, ale jeho dobře myšlený nájezd neskončil v brance. Ve 43. minutě si sjel před bránu Ondra Chovanec, ale ani on ani dorážející Vít Malínek nebyli úspěšní. V této chvíli byla hra vyrovnaná a hrozili i hosté, do šancí se však nedostávali. Ve 47. minutě se hezky uvolnil opět dnes velmi aktivní Ondra Chovanec a svou střelou pouze i centimetry minul šibenici branky. Poté se hra malinko přiostřila a rozhodčí musel vylučovat. Hosté si chvíli zahráli i přesilovou hru, kdy přerovští byli pouze tři na ledové ploše. Největší jejich šanci však spálil Josef Zavadil. Jeho krásnou střelu od modré ukryl ve své lapačce Kuba Vrzala. Zápas se blížil do svého konce a bylo to vidět i na hráčích. Do dalšího brejku se dostali hráči Přerova Ondra Chovanec a Vít Malínek. Prvně jmenovaný poslal krásnou přihrávku, druhý jmenovaný se dostal sám před brankáře a krásným blafákem mu zasunul kotouč mezi betony. Zubři se po této trefě uklidnili a utkání mohli dohrávat v klidu. Ale ze Zubřího repertoáru to ještě nebylo vše. Po jednom ze závarů dotlačil kotouč do brány Petr Vaněk a jako správný kapitán uzavřel gólový účet utkání. Ještě v 59. minutě se objevil mezi kruhy sám Michal Rajnoch, ale střelou mezi betony neuspěl a v poslední minutě uzavíral utkání Petr Vaněk, který také mířil mezi betony a také nedal. Zubři si tak po zásluze nechali všechny body doma.
Další zápas je čeká opět v neděli za týden, kdy v odpoledních hodinách přivítají na svém ledě družstvo Poruby, které se drží na špici tabulky. Všichni jste na tento zápas co nejsrdečněji zvání.

Ohlasy trenérů

Martin Vávra (obránce HC ZUBR Přerov): Zápas jsme začali vcelku dobře. Hráli jsme 15 minut u nich, ale bohužel nám nepadaly góly a pak jsme dostali jeden zbytečný gól. Ve druhé třetině jsme začali opět dobře. Pak nám to ve třetí třetině začlo padat a také jsme ubránili přesilovku 4 na 3. Hosty hodně podržel jejich gólman, který vychytal hodně našich šancí.

Trenér hostí odmítl ohlas po zápase