Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři nestačili v derby na Prostějov a smolně s ním prohráli

Junioři nestačili v derby na Prostějov a smolně s ním prohráli
P r o s t ě j o v - Páteční podvečer patřil opět lize juniorů a tentokrát v pikantním souboji zavedlo rozlosování přerovské Zubry na led Prostějova. Zubři byli před zápasem mírným favoritem, ale nezachytili začátek. Brzy prohrávali a přestože se rychle oklepali a výsledek otočili, nedokázali soupeře dorazit. Po dvou třetinách však svítil na tabuli nerozhodný stav, ale poslední třetinu vzal do svých rukou rozhodčí Dědek, který svým verbálním projevem provokoval hráče Přerova, kteří se bohužel vyprovokovat nechali a nechali soupeři možnost rozhodnout zápas.
18.kolo, pátek 25.11.2011
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
6:4
(3:2, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Tomiga (Štindl), 16. Matoušek (Kaluža, Mašek), 16. Jurík (Mašek, Prokop), 29. Jurík (Kryl), 47. Tomiga, 60. Pezda (Jurík) - 4. Tomeček (Kocan), 10. Málek (Šťastný), 32. Vaněk (Kocan), 37. Tomeček (Kocan) Rozhodčí: Dědek - Held, Trunečka. Vyloučení: 10:13, navíc Pezda (Prostějov) 10 minut osobní trest - Málek (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh zápasu: 1:0, 1:2, 4:2, 4:4, 6:4.
Kyša - Zapletal, Horký, Dufka, Kaluža, Stejskal, Hrdlička, Pezda, Kryl, Konečný, Štindl, Prokop, Matoušek, Tomiga Stanislav, Jurík, Jurnik, Tomiga Jakub, Mašek, Stloukal Ondřej, Stloukal Stanislav
Vrzala - Kvapil, Vávra, Sklenář, Hlídek, Bosák, Maršálek, Tomeček, Adámek, Málek, Javora, Šťastný, Vaněk, Kocan, Řezáč, Chovanec, Gazda, Malínek, Vodák, Halla, Klimecký

Komentář k zápasu

Přerovší borci chtěli na svého soupeře rychle vlétnout. Byli dobře nažhavení a správně nahecování na zápas, ale zřejmě z přemíry snahy a chtíči po útočení padl první gól do přerovské svatyně. Po velké chybě přerovské obrany zůstal hned po dvaceti vteřinách hry zcela zapomenutý hráč domácích Stanislav Tomiga a blafákem na forhend nedal Vrzalovi šanci. Prostějov se tak rychle ujal vedení. Zubry to však nepoložilo a dokázali brzy srovnat krok jak herní, tak hlavně výsledkový. Druhá formace v čele s Vaňkem a Kocanem udělali tlak na bránu domácích, k odraženému kotouči se dostal Jaroslav Tomeček a střelou švihem kousek za kruhy vyrovnal stav utkání. Strhující drama však pokračovalo dále. V 6. minutě mohl dorážet Vít Malínek, ale skákavý kotouč netrefil přesně. Hned o minutu později mohl před bránou zakončovat Robin Vodák, ale taktéž nebyl úspěšný. V 9. minutě si ojedinělou šanci úvodní třetiny připsali domácí, když David Jurík objel bránu, ale Vrzala se stihl rychle přesunout. Opět za minutu se mohlo blýsknout na druhé straně. Jarda Tomeček se proháčkoval až před bránu Prostějova, ale neposlal ještě Zubry do vedení. To se povedlo až z následné šance, kdy se kotouč dostal k nekrytému Matěji Málkovi a ten si položil gólmana a do volného prostoru chladnokrevně zavěsil. Přerov vedl, ale bohužel se nevyvaroval zbytečných chyb. Při jednom vyloučení přerovského Davida Šťastného střílel od modré Marek Kaluža a tečoval těsně před bránou Jaromír Matoušek. Prostějov tak vyrovnal stav zápasu. Bohužel netrvalo dlouho a hráči Prostějova se mohli radovat znovu. Na kruhu se dostal ke kotouči prostějovský David Jurík a jeho střelu do šibenice zastavila až síťka. Prostějovu stačilo pouhých dvacet vteřin k otočení zápasu. Přerovští hráli do konce třetiny jako opaření.

Bohužel druhá třetina opět nezastihla přerovské hráče dobře připravené a tak se museli bránit tlaku domácích. Dokonce ve 27. minutě chytl Kuba Vrzala stodvacetiprocentní šanci domácích, kdy před Martinem Dufkou čněla již opuštěná klec, ale kotouči zamezil právě přerovský muž s maskou efektním a efektivním zákrokem lapačkou. Zubři si však nedali říct a nechávali soupeři iniciativu a to se jim hrubě vymstilo. V čase 28:17 zakončoval do prázdné brány David Jurík a s nadějemi Přerova to vypadalo zle nedobře. To však ještě neřekl poslední slovo nejlepší hráč v dresu Zubru Jaroslav Tomeček. Přerovští Zubři se dostali do nevýhody jednoho hráče v poli, kterou přečkali a ihned po jejím skončení se do útoku a do přečíslení dva na jediného obránce dostali Petr Vaněk a Daniel Kocan. Petr Vaněk přihrál na svého kolegu z útoku, který trefil pouze břevno, ale odražený kotouč uklidil za záda prostějovského gólmana Petr Vaněk. Zubři tak mohli pomýšlet na obrat v utkání. Poté Přerov vrhl všechny své síly do útoku a úspěch se dostavil. Přerovští využili přesilovou hru, když se na modré čáře dostal ke kotouči Jaroslav Tomeček, popojel si pár kroků a málokdyviděnou ránou vyrovnal na 4:4. Po tomto gólu již nebudou muset uklízečky na stadioně v Prostějově vymetat v bráně pavučiny, protože je Jarda Tomeček jistě svou dělovkou sestřelil. Zubři tak dokázali, že pokud bojují mohou hokejověpředčít jakéhokoliv soupeře.

Do poslední třetiny šli žlutomodří hokejsté s logem pivovaru ZUBR s jasným cílem zlomit utkání ve svůj prospěch. Co se však dělo v této třetině se jen tak nevidí. Ještě ve 42. minutě to dobře z kruhů zkoušel Petr Vaněk, jenže poté rozhodčí rozdrobil hru na sérii vyloučení, kdy většinou hráli v oslabení přerovští hokejsté. Nejednou se museli Zubři bránit při dvojnásobném vyloučení. V jednom takovém, které trvalo celé dvě minuty si před bránu Přerova projel Stanislav Tomiga a střelou po ledě poslal své barvy opět do vedení. V této chvíli se rozjodčí rozhodl vyloučit i hráče Prostějova, ale přesilová hra trvala vždy jen chvíli. Za pár vteřin putoval vždy na trestnou lavici i hokejsta Přerova. V 51. minutě však projel mezi kruhy přerovský Martin Kvapil a střelou na vyrážečku vystrašil gólmana domácích. Poté opět následovala série vyloučení na straně Přerova. Zubři se tak dostali do hry až dvě minuty před koncem, kdy měl své šance David Sťastný, ale své pokusy, které každé mířily z opačným kruhů pouze vyvedli z klidu prostějovského brankáře. Když to nešlo jinak uchýlili se přerovští pro hru bez gólmana. Chvíli se drželi v pásmu, poté se však podařilo domácím vyhodit kotouč a ten dojel Michal Pezda a poslal jej do prázdné brány. Určil tak utkání konečnou podobu. Zubři tak nenavázali na dobré utkání proti Opavě a tak se o další body pokusí již tuto neděli dopoledne v 11:00 v souboji se Vsetínem. Tento jistě prestižní zápas si nenechte ujít. Každý je co nejsrdečněji zván.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Pro nás to byl dnes hodně důležitý zápas, protože my kdybychom dnes prohráli tak ta tabulka by se nám začla trošku natahovat. Myslím si, že kluci bojovali a dali do toho srdíčkoa v těch přesilovkách jsme naštěstí ten zápas zlomili a vyhráli. Jsme rádi a určitě bychom chtěli bodově na dnešek navázat i v dalších zápasech. Soupeř byl velice kvalitní, přerovští hráči hráli tvrdě, nekompromisně se šťastnějším koncem pro nás a jsme za to rádi.

Jaroslav Tomeček (obránce HC ZUBR Přerov): První třetinu jsme si mysleli, že nastoupíme a půjde to samo a nešlo to. Sem tam nás trošku poškodil rozhodčí, ale pak jsme začli hrát jako tým. Bohužel dnes rozhodčí neměl svůj den a bohužel to skončilo jak to skončilo. Naše bojovnost vyšla vniveč.