Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři v nervydrásajícím zápase porazili silnou Třebíč

Zubři v nervydrásajícím zápase porazili silnou Třebíč
P Ř E R O V - V tradiční pátek, ale netradičně v 19:15 vyjeli k zápasu přerovští junioři. Své síly tentokrát změřili s jedním z favoritů východní skupiny a to s celkem SK HS Třebíč. Hráči Třebíče loni vyhráli naši skupinu a zahráli si baráž o postup do extraligy. Přerovští mladíci se však nezalekli zvučného jména a od prvních minut jasně diktovali tempo hry. Pouze nevyužité šance domácích drželi hosty nad vodou. Třebíč mohla nakonec ještě v závěrečných vteřinách zápasu vyrovnat. Gólman Vrzala však více něž dva kotouče za svá záda nepustil.
5.kolo, pátek 30.9.2011
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
3:2
(2:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Malínek (Chovanec), 19. Malínek (Gazda), 24. Loupal (Kocan, Vaněk) - 17. Vysloužil, 53. Šulc (Vysloužil) Rozhodčí: Dobeš - Dohnal, Poláček Vyloučení: 7:5 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2
Vrzala (Loučka) - Vávra "A", Sklenář, Maršálek, Málek, Drábek, Malínek, Vaněk "C", Klimecký, Řezáč, Kostiha, Hlídek, Loupal, Tomeček, Šťastný, Gazda, Javora, Kocan, Bosák, Vodák, Chovanec
Wolf - Máj, Peroutka, Krejčí, Belatka "A", Pálka, Vyhnalík, Paták "C", Šulc, Vysloužil "A", Vlašín, Marek, Outulný, Stromecký, Weiss

Komentář k zápasu

Přerov začal výborně a hned v 1. minutě si připsal první šanci, když se Vaněk proháčkoval, ale ještě vylepšoval pozici na Kocana a branař hostí předvedl výborný zákrok. V 5. minutě byl Přerov opět nebezpečný. Z kruhu to zkoušel Martin Gazda. O chvíli později se dostal do brejku Vít Malínek a místo přihrávky na zcela volného spoluhráče zakončoval sám a procedil kotouč mezi betony - 1:0. Časomíra se zastavila na čase 5:21. Přerov hrál výborně i nadále. Ve 13. minutě se proháčkoval do zakončení David Šťasný a ztroskotal na brankáři hostí. V 15. minutě se probudila také Třebíč. Z kruhu to zkoušel dobře Stromecký, ale Vrzala byl na místě. Jako blesk z čistého nebe přišlo vyrovnání. V čase 16:08 vystřelil tvrdě hostující Radek Vysloužil, Vrzala jeho střelu srazil lapačkou a autor střely si svou střelu také dorazil do prázdné brány - 1:1. Poté se Přerov musel bránit v oslabení, ale neměl žádné větší problémy a navíc vteřinu po konci oslabení přihrál zpoza branky před prázdnou klec přerovský Martin Gazda, na přihrávku čekal opět Vít Malínek a rozvlnil síť podruhé. Čas 18:41 - 2:1.

Pokud začal 1. třetinu Přerov výborně, tak tu druhou začal snově. Na modré čáře se napřáhl Daniel Kocan, střelu před brankářem hostí tečoval Jan Loupal a v čase 23:39 jásali Zubři potřetí - 3:1. Ve 25. minutě mohl vedení zvýšit domácí Patrik Řezáč, ale sám před gólmanem hostí zklamal. O 3 minuty později jel sám na gólmana Třebíče Ondra Chovanec, ale neproměnil. Jako přes kopírák se situace opakovala o 2 minuty později i na druhé straně, ale ani zde nebyl hostující Petr Weiss úspěšný. Ještě v téže 30. minutě vyháčkovali obranu hostí Jakub Klimecký s Patrikem Řezáčem, ale Patrik Řezáč zakončil těsně vedle tyče. Ve 32. minutě se Daniel Kocan probil až před bránu hostí, ale také si vylámal zuby. Přerovské Zubry nezastavilo ani vyloučení a ve vlastním oslabení ve 33. minutě se před bránu probíjel Vít Malínek, ale nebyl úspěšný. Další šance opět počítal jen Přerov, který zápasu jasně vévodil. Ve 35. minutě se až před bránu hostí dostal rekonvalescent v dresu Přerova Matěj Málek, ale ani jemu se nepodařilo skórovat. O minutu později z ojedinělé šance se proháčkoval před bránu nejdůraznější hostující hráč Lukáš Paták, ale Vrzala byl pozorný. V poslední minutě 2. třetiny ještě najížděl sám na bránu přerovský Vít Malínek, ale podobně jako jeho předchůdci nebyl úspěšný.

V poslední periodě pokračoval tlak Zubrů. Hned po pár vteřinách 3. třetiny to z mezikruží zkoušel Daniel Kocan. A výčet spálených šancí pokračoval. O minutu později se do samostatného úniku dostal Ondra Chovanec, ale také neměl dobře seřízená mířidla. Ještě v téže minutě se situace opakovala, pouze s jiným obsazením. Sám na bránu najížděl přerovský Martin Javora, ale byl faulován a jelo se trestné střílení. Sám postižený však svou slabou střelou nemohl ohrozit brankáře hostí. O 2 minuty později mohlo zaburácet na druhé straně. Krásný kotouč před prázdnou bránu dostal Ondřej Šulc, ale Kuba Vrzala ukazoval svoje kvality, když se stihl přemístit. Ve 48. minutě ujížděl sám na Vrzalu hráč Třebíče Lukáš Paták a byl zastaven nedovoleně. Následné trestné střílení vyrazil Kuba Vrzala vyrážečkou. Jedinou využitou přesilovku v zápase jsme si mohli poznamenat v čase 52:58. Po závaru před bránou se kotouč odrazil k hostujícímu Ondřeji Šulcovi a Třebíč se dostala na dostřel - 3:2. Hosté vycítili svou šanci a 3 minuty před koncem byli blízko vyrovnání, když sérii dorážek dokázal Jakub Vrzala zlikvidovat. Některé i vleže na brankové čáře. O minutu později ujížděli přerovští Martin Vávra a Matěj Málek do přečíslení, ale druhý jmenovaný po nahrávce Vávry nedokázal vnést klid na hole Přerova a uklidit kotouč do brány. V poslední minutě celého zápasu zatrnulo celému stadionu. Do samostaného úniku se dostal Lukáš Paták, ale bylo z toho pouze přísné vyloučení pro domácí brankáře Kubu Vrzalu za podražení. Následné vteřiny probíhalo obstřelování přerovské svatyně, ale ani jedna střela již ke gólu nevedla. Přerov tedy po zásluze vítězí 3:2 a připisuje si další dva body do tabulky.
Další kolo již tuto neděli jedou přerovští mladíci na půdu dalšího ze spolufavoritů a to na led Slezanu Opava. Tento tým spadl loni z extraligy, ale přerovští mladíci si otestovali, že mohou hrát letos s kýmkoliv a že mohou vyhrát s kýmkoliv.

Ohlasy trenérů

Josef Málek (asistent trenéra HC ZUBR Přerov): Těžko hodnotit kvůli tomu závěru, který jsme si málem prokaučovali sami, protože celý zápas jsme byli lepší, dokázali jsme Třebíč udržet na dištanc. Je to kvalitní mužstvo s kvalitními hráči. Už za ně hovoří výsledky. I když přijeli jen ve třinácti lidech, byli hodně nebezpeční a největší problém jsme si vytvořili sami při nástupu do 3. třetiny, kdy jsme během minuty nedokázali proměnit dvě gólové příležitosti a trestné střílení a to nám v závěru chybělo a málem soupeř dokázal vyrovnat. Takže s hokejem jako takovým jsme spokojeni, bylo to nahoru - dolů, bruslili kluci, hráli podle našich představ, ale tohle by se nám příště nemuselo vyplatit a je potřeba si na to dávat větší pozor.

Jiří Burian (trenér HC HS Třebíč): Já si myslím, že my jsme do toho utkání vstoupili velice špatně, že domácí byli v 1. třetině lepší. Udělali jsme dvě chyby, po kterých jsme inkasovali. Pak se nám podařilo vyrovnat. Od 2. třetiny si myslím, že byli domácí lepší, byli aktivnější díky tomu, že jich bylo o trošku víc než nás. Na obou stranách bylo hodně šancí, které zůstaly nevyužité. My jsme v závěru sahali po bodu, i když nevím jestli zaslouženě, ten jsme nezískali, což je špatně, ale jak říkám rozhodly ty nevyužité šance a ty dvě chyby, které soupeř potrestal v té 1 třetině, ale myslím si, že to utkání mělo náboj a mělo dobrou úroveň. Hrálo se nahoru - dolů, což je dobré pro diváky, ale na mrtvici pro trenéry. Celkově si ale myslím si, že domácí vyhráli zaslouženě.