Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři v Havířově třikrát vedli, ale domů odjíždějí s prázdnou

Junioři v Havířově třikrát vedli, ale domů odjíždějí s prázdnou
H A V Í Ř O V - dnešní podvečer měli přerovští junioři v kalendáři zaškrtnutý jako den, kdy se utkají s celkem Havířova. Havířov před sezónou spadl z extraligy juniorů a v tomto zápase měl být velkým favoritem. Přerov však bořil papírové předpoklady a nejen, že nechybělo moc k tomu aby si odvezl aspoň bod, ale zápas měl rozehraný tak, že v klidu mohl odvézt body dva. V zápase se dostali mladí Zubři třikrát do vedení, ale ani jednou nedokázali náskok udržet a gól inkasovaný půl minuty před koncem rozhodl o tom, že dva body bral domácí Havířov.
3.kolo, pátek 23.9.2011
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
4:3
(2:2, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Glos (Čaja, Kostelník), 17. Jaroch (Pechanec, Brezani), 47. Jaroch (Glos), 60. Lešiga - 6. Loupal (Kocan), 12. Tomeček, 42. Gazda (Vávra) Rozhodčí: Minář - Novák, Briška Vyloučení: 5:6 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3
Matoušek - Barnošák, Čaja, Divoký, Dýrr, Glos, Jaroch, Kostelník, Lešiga, Majda, Matějek, Moržol, Ovčaří, Patrman, Putniorz, Smuž, Szewieczek, Weisser, Brezani, Kopún, Pechanec
Vrzala - Vávra, Sklenář, Drábek, Malínek, Vaněk, Klimecký, Řezáč, Kostiha, Hlídek, Loupal, Tomeček, Adámek, Šťastný, Gazda, Javora, Kocan, Kebza, Bosák, Vodák, Chovanec

Komentář k zápasu

Do zápasu s horkým favoritem celé 1. ligy juniorů nastoupil lépe hostující Přerov a již v 1. minutě zahrozil, když od modré vypálil přerovský Hlídek a střelou na vyrážečku trefil tyč branky domácích. Za pár vteřin se do zakončení od modré čáry dostal Martin Vávra, ale jeho střelu dokázal domácí gólman vyrazit za svou bránu. A když se domácí nepoučili tak Přerov trestal razantněji. V čase 5:34 byl před bránou domácích hodně důrazný Jan Loupal a propasíroval z dorážky kotouč mezi betony za brankovou čáru - 0:1. Přerov se ujal zaslouženého vedení již poměrně brzy, také o své vedení brzy přišel. Z první vážnější akce Havířova padl gól, když pocukrovanou přihrávku Tomáše Kostelníka zachytil najetý Jiří Čaja a řítil se sám na Vrzalu. Ten skvělým zákrokem kotouč vyrazil, přerovští obránci však byli statičtí a v čase 8:20 se k dorážce dostal Pavel Glos a střelou nad ležícího Vrzalu vyrovnal na 1:1. Přerov však nezůstával pozadu a v této třetině jasně diktoval tempo hry. Psal se čas 11:13 a na modré čáře se dostal ke kotouči Jaroslav Tomeček a střelou zápěstím dostal Zubry zpátky do zaslouženého vedení - 1:2. Ve 12. minutě se ucitl zcela volný před branařem Matouškem přerovský Karel Kebza, ale domácí brankář jeho střelu kryl. V 15. minutě se stejná situace opakovala znovu, pouze protagonisté byli v jiném složení, když zakončující Zubr byl Patrik Řezáč. Výsledek byl však stejný jako v Kebzově případu. A když nemohli dát branku přerovští tak udeřilo na druhé straně. V čase 16:19 rozehráli domácí přesilovkovou kombinaci a Tomáš Jaroch střelou do odkryté brány znovu vyrovnal - 2:2.

Druhá třetina začala tak jak skončila třetina první a sice tlakem Přerova. Ve 24. minutě se vysunul obránce Přerova Vávra, když se mohl dostat do samostatného úniku, ale gólman Matoušek měl ke kotouči přece jen trošku blíž. Ve 27. minutě najížděl z boku domácí Barnošák na Vrzalu, ale ránou na vyrážečku bránu minul. Se skórem nepohnul ani ve 30. minutě kapitán domácích Jan Ovčaří. Od této chvíle se situace obrátila a utkání se vyrovnalo a Havířov získával stále více půdu pod bruslemi. Ještě ve 32. minutě to zkoušel z mezikruží Martin Gazda, ale střelou do šibenice bránu úplně minul. Lapačku gólmana Vrzali vyprášili domácí v 38. minutě, když to z kruhů zkoušel domácí Moržol. Ještě v téže minutě se ocitl před Vrzalou havířovský Kopún, ale ukličkoval se a ani nezakončil. Druhá třetina tak skončila bez branek.

Do poslední třetiny vlétli opět hosté jako uragán a ihned v čase 41:50 střílel Martin Vávra a po teči se jeho střela dostala až za záda gólmana domácích, kde ji dorazil přerovský Martin Gazda do prázdné brány - 2:3. Ve 43. minutě měl Přerov obrovské štěstí, když před zcela prázdnou bránou minul odkrytou klec domácí Kopún. O tři minuty později se zcela sám před gólmanem zjevil přerovský Ondra Chovanec, ale výsledkem byla jen slabá střela z bekhendu. Bohužel se Přerovu nepodařilo přidat další branku a tak v čase 46:15 střílel z kruhu Tomáš Jaroch a trefil jedinou volnou skulinu nad Vrzalovým ramenem - 3:3. V 50. minutě to z mezikruží zkoušel havířovský Barnošák, hostující brankář byl bezchybný. V 52. minutě už zvedali domácí ruce nad hlavu potřetí, ale sudí Minář si správně všiml posunuté klece a gól neuznal. Poté postupně v 53. a 54. minutě si na Vrzalovi vylámali zuby domácí Pechanec a Glos. Na druhé straně to zkoušel v 56. minutě dobře přerovský Šťastný z mezikruží, ale úspěšný také nebyl. Když se již zdálo, že utkání skončí nerozhodným výsledek šokoval všechny přerovské hráče Daniel Lešiga, který na modré čáře jen tak plácl do puku, ten byl po cestě k přerovské svatyni několikrát tečován, zazvonil o tyč a zapadl za brankovou čáru - 4:3 a to považte v čase 59:26. Na vyrovnání už mnoho času nezůstávalo i když se Přerov ještě snažil, ale bod mu zkrátka nebyl souzen. Zubři s loňským účastníkem extraligy juniorů sehráli více než vyrovnané utkání a proto je i pro ně výsledek zápasu hodně krutý.
Další zápas sehrají přerovští junioři opět na ledě soupeře, kde se utkají s družstvem Rožnova pod Radhoštěm. Nováčka 1. ligy juniorů. Držme tedy všichni společně juniorům palce, aby dovezli do Přerova plný bodový zisk.

Ohlasy trenérů

Dalibor Pasker (trenér HC AZ Havířov): Hodnotí se to těžko, protože je to hned po zápase a jsou tam nějaké emoce. Myslím si, že nás soupeř překvapil zejména kvalitní hrou jeden na jednoho jak hrou dozadu, tak hrou dopředu. Soupeř byl silný na kotouči, dobře bránil. Dostali jsme laciné góly a stálo nás to hodně sil než jsme se vůbec dostali do zápasu natož aby jsme dávali nějaké branky. Nakonec, dá se říct, je ten výsledek spravedlivý, protože druhou a třetí třetinu jsme byli lepší. Ne sice o moc, ale o ten jeden gól určitě.

Petr Vaněk (útočník HC ZUBR Přerov: Tak dnešní zápas nebyl špatný. Podali jsme dobrý výkon. Soupeř byl trošku lepší a měl více štěstí v koncovce a nám se za stavu 2:3 nepodařilo přidat ten čtvrtý gól, který by ten zápas zlomil v náš prospěch a spíš jsme se trošku toho lekli a bohužel jsme to neustáli, ale výkon byl dobrý a dobrý příslib do budoucího zápasu.