PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Dorost Přerova porazil první Třebíč!

Dorost Přerova porazil první Třebíč!
P ř e r o v - Velmi zajímavé a dramatické utkání měli možnost vidět diváci dnešního mistrovského utkání dorostu. Přerováci zápas výborně rozehráli, hosté však dokázali na přelomu druhé a třetí třetiny utkání otočit. Přerov se však nevzdal a díky bojovnému výkonu strhl v posledních pěti minutách vítězství znovu na svou stranu.
20.kolo, pátek 21.11.2008
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
5:3
(1:0, 1:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 9:35 Malinek (Javora), 22:27 Gazda (Kreisel, Matyáš), 45:21 Kreisel (Pešat), 55:19 Javora (Tomeček), 56:29 Malinek (Javora) - 39:51 Šulc (Kazatel, Dobrovolný), 43:55 Paták (Šulc), 44:15 Caudr (Velecký). Rozhodčí: Skoupý - Kašík, Trunečka. Vyloučení: 10:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 5:3.
Sovják - Kreisel, Bachánek, Kostiha, Jordán, Vávra, Tomeček, Shejbal, Matyáš, Pešat, Žůrek, Gazda, Javora, Machálek, Hrabal, Malínek, Klimecký, Stoklásek, Vodák, Kocan, Brada
Dusík - Vyhnalík, Ivaník, Kučera, Peroutka, Krejčí, Dobrovolný, Pálka, Jakič - Velecký, Salák, Kazatel, Šulc, Stromecký, Vlašín, Fusek, Weiss, Deveri, Svoboda, Paták, Caudr

Komentář k zápasu

Vynikající výkon předvedl na přerovském zimním stadiónu domácí dorost proti Třebíči, která je v současnosti na prvním místě ligy dorostu skupiny C. Že šlo o zápas předposledního celku tabulky s jejím leaderem to ale vůbec nevypadalo. Přerov si celou první třetinu udržoval výraznou převahu, hodně střílel a vytvářel si i šance. První branku zápasu vstřelil v 10. minutě po přihrávce Javory těsně před bránou Malínek při signalizované výhodě pro domácí tým. Další šance zůstaly bohužel nevyužity. Třebíč si větší šanci prakticky nevytvořila a tak skóre 1:0, za něhož se šlo do šaten, mohlo těšit spíše hosty.

Ve druhé třetině se Zubrům podařilo poměrně brzy zvýšit skóre na 2:0 při své přesilové hře. Ve 23.minutě skončila za Dusíkovými zády s pomocí teče pěkná akce Matyáše, Kreisela a Gazdy. Od té chvíle ale Meo začalo chodit často na trestnou lavici a soupeř vyrovnal hru. Dvakrát muselo dokonce čelit oslabení 3 na 5. Přerov ale odolal všem početním nevýhodám a už se zdálo, že po čtyřiceti minutách bude svítit na tabuli 2:0, devět sekund před sirénou však snížil téměř do prázdné brány Šulc, po kombinační akci, kterou si vytvořil spolu s Kazatelem a Dobrovolným.

Přelom druhé a třetí třetiny přinesl zvrat v zápase. Gól do šatny hostující celek velmi povzbudil a na ledě jej bylo rázem plno. Dvěma "slepenými" góly z konce 44. a počátku 45.minuty utkání otočil na 2:3 ve svůj prospěch. Domácí tým však třígólový příděl během pěti minut vůbec psychicky nepoznamenal, hned za minutu odpověděl vyrovnávací brankou po přihrávce Pešata Kreisel a dlouho se hrálo před oběma brankáři. Hosté velmi zaměstnávali brankáře Sovjáka zvláště v dalších svých dvou přesilových hrách, domácí nehráli už ani jedinou. Obě mužstva se snažila rozhodnout, velmi blízko měla k tomu Třebíč v závěru 55. minuty, když za Sovjákem zvonila tyč. "Nedáš - dostaneš" platilo naštěstí na druhé straně, prakticky hned z protiakce se do sólového nájezdu po nahrávce Tomečka dostal Javora a strhl vítězství na stranu Zubrů. Definitivní pojistku pak přidal o minutu později při další signalizované výhodě Malínek, jemuž znovu nahrával Javora. Dorost Přerova si dnes vítězství zcela zasloužil a prokázal, že je schopen se postavit každému soupeři.