Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři uštědřili Šumperku debakl a přiblížili se záchraně

Zubři uštědřili Šumperku debakl a přiblížili se záchraně
P ř e r o v - Je tomu již 14 dní kdy se Zubři naposled ukázali v soutěžním zápase. Tehdy porazili poslední Hodonín po boji 3:2, ale dnes je čekalo sousto daleko tučnější. Mužstvo Šumperka nepatří k žádným nazdárkům a otloukánkům v soutěži. Navíc se drží v horním patrech tabulky a sice bez šancí na postup mezi elitu, ale o to víc může hrát uvolněně. Zubři však ukázali na domácím ledě, kdo zde bude pánem a začali zhurta. Lví podíl na vítězství má nejen skvělým výkonem se prezentující brankář Vrzala, ale také Daniel Kocan, který se střelecky probudil a dnes vsítil hattrick.
41.kolo, neděle 20.2.2011
HC ZUBR Přerov - DRACI PARS Šumperk
HC ZUBR Přerov - DRACI PARS Šumperk
7:1
(3:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 4. Vaněk (Sklenář), 4. Maršálek (Navrátil), 8. Kocan (Vaněk), 36. Kocan (Vaněk), 46. Bosák (Palička, Klimecký), 52. Loupal (Bachánek), 59. Kocan (Vaněk) - 54. Galuška (Chytil) Rozhodčí: Přikryl - Kašík, Wesley Vyloučení: 11:11 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Průběh zápasu: 6:0, 6:1, 7:1
Vrzala (Ginter) - Sklenář "A", Dočkal "A", Šťastný, Schaffer, Bachánek, Pánek, Vaněk "C", Klimecký, Maša, Hlídek, Loupal, Maršálek, Brada, Palička, Kocan, Vávra, Bosák, Vodák, Navrátil, Chovanec
Kulhavý - Hoffman, Doleček, Navrátil, Nevrlý, Soós, Holinka, Galuška, Feledík, Drtil, Chytil, Prokopec "A", Žalčík, Kovář, Gewiese, Vejchoda, Cink "C"

Komentář k zápasu

První třetina začala z pohledu obou mančaftů velice opatrně. Přerov mohl udělat již dnes mílový krok k záchraně, tak nechtěl zklamat a na první šanci se čekalo až do 3. minuty, kdy byl před bránou hodně důrazný domácí Chovanec, ale kotouč za záda brankáře hostí nedostal. Po této zahřívací šanci se Zubři dočkali. Hrůzostrašnou půlminutovku pro brankáře hostí načal Petr Vaněk, když si najel na kruh a střelou na výražečku, která ještě cinkla o tyč otevřel v čase 3:33 gólový účet Zubrů. A aby toho nebylo málo, tak hned po buly se ke kotouči po přihrávce aktivního Navrátila dostal jeho kolega z obrany Michal Maršálek a v čase 3:42 rozvlnil střelou z kruhů síť šumperské branky podruhé. Nutno podotknout, že střelu gólman nemohl vidět, protože před ním stál obránce. Po tomto góle se však gólman hostí nechal vystřídat. Šumperk chtěl zahájit s novým brankářem i svůj nápor a pokusy o vyrovnání, ale naopak Přerov i nadále kontroloval hru. O tom jak si domácí zápas užili, svědčí třetí gól v síti hostujících hráčů. Kombinaci z říše snů rozjeli přerovští Vaněk s Kocanem a právě Daniel Kocan po pocukrované přihrávce Petra Vaňka byl úspěšný a v čase 7:47 otevřel svůj vlastní účet. Poté se hra uklidnila a do statistik se zapisovali pouze vyloučení, kterých bylo na obou stranách opravdu hodně. Až ve 12. minutě se do zakončení dostal hostující Drtil, ale ani z dorážky si na Vrzalu nepřišel. O minutu později to z kruhů zkoušel hostující Holinka, ale i tentokrát byla lapačka domácího čaroděje úspěšnější. A do třetice se dostal do zakončení opět Holinka, ale Vrzala jej přiváděl i nadále k zoufalství.

Druhá třetina začala sérií vyloučení a v pěti se hrálo opravdu jen velmi výjmečně. Dokonce se prvních 10 minut druhé třetiny hrálo bez šancí, což bylo hlavně pro přítomné diváky po první třetině určité zklamání. A tak jsme první šanci zapsali až ve 36. minutě. Konkrétně v čase 35:02 se Daniel Kocan obtočil šikovně kolem brány a zasunul u tyče kotouč po ledě - 4:0. Ještě v téže minutě dorážel do prázdné brány přerovský Bosák, ale trefil pouze brankáře hostí. A o minutu později se do zakončení dostával ukázkově opět Kocan, ale svůj hattrick prozatím nedovršil. Tímto také druhá perioda skončila.

Třetí a poslední část hry začala opět velmi vlažně. Nebylo se ale čemu divit, protože Přerov vedl klidným náskokem. Další akci jsme tedy zapsali až v čase 45:48, kdy tečoval kotouč před bránou šikovně Tomáš Bosák a rozvlnil síť šumperské brány i popáté. O další vzrušení se postarali hosté, kteří chtěli zkorigovat výsledek. Domácí obraně ujel aktivní Holinka, ale své kvality prokazoval i nadále domácí gólman Vrzala. A co se nepovedlo na jedné straně, povedlo se na straně druhé. Po sérii střel se ke kotouči dostal Jan Loupal a za již překonaného brankáře hostí pouze zasunul v čase 51:52 odražený kotouč. Poté se hra zklidnila úplně a vytratila se veškerá kombinace. Přerov kontroloval kotouč a šumperští hráči se hledali. S takovým průběhem určitě nepočítali. Do ojedinělé šance se hosté dostali, když hostující Chytil vysunul do samostatného úniku Jana Galušku a ten střelou do šibenice odčaroval v čase 53:52 kouzlo domácího brankáře. Bylo však poznat, že se zápas pouze dohrává. Zubři však ještě jednou bolestivě trkli. V čase 58:52 se dostal ke střele Daniel Kocan po přihrávce dvorního nahrávače Petra Vaňka dovršil Kocan svůj hattrick.
Výsledek 7:1 se může zdát jednoznačný, ale zápas takový vůbec nebyl. Přerov dokázal využít svých šancí a mohl se spolehnout na kvalitní výkon Vrzaly v domácí svatyni.
K dalšímu prestižnímu zápasu zajíždějí Zubři v pátek na led Prostějova, kde sehrají derby zápas. Určitě všichni pevně věříme že dokáží svého rivala zdolat podobně jako před nedávnem přerovský A team, který v pro mnohé fanoušky sérii desetiletí dokázal vyřadit silný tým Prostějova.

Ohlasy trenérů

Daniel Kocan (útočník HC Zubr Přerov): Určitě to bylo těžké utkání, které stálo opravdu hodně sil. Hodně nám pomohl vydařený začátek zápasu, kdy jsme daly góly. Nutno podotknout že se při nás drželo také štěstí v koncovce. A brankář Vrzala byl dnes určitě také impozantní.

Kamil Skoumal (trenér HK HOKEJ Šumperk 2003): Soupeř bojoval a projevil větší snahu po vítězství. Zápas možná rozhodl začátek, kdy jsme dostali dva góly, ale soupeř hrál disciplinovaně a snažil se hrát stále.