Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Nezvládnutá druhá třetina znamenala prohru Zubrů

Nezvládnutá druhá třetina znamenala prohru Zubrů
F R Ý D E K - M Í S T E K - V zápase ve kterém Zubrům o nic nešlo, jelikož měli záchranu v soutěži zajištěnou, se dnes střetli přerovští reprezentanti s Frýdkem-Místkem. Naopak Frýdek musel zvítězit aby se posunul k záchraně. Přerov měl výborný vstup do zápasu a v podstatě celou 1. třetinu si udržoval mírnou převahu. I přes některé změny v sestavě, jako je například nasazení mladíků Čelka s Řezáčem, kteří dnes hráli opravdu dobře, se Zubři snažili a bojovali. Bohužel dnes jim nebylo přáno.
38.kolo, středa 2.3.2011
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
3:1
(0:0, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Částečka, 26. Mičulka (Fiala), 35. Mach (Matysz, Alina) - 60. Vaněk (Kocan) Rozhodčí: Šutara - Barteček, Měkýš Vyloučení: 7:5 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Průběh zápasu: 3:0, 3:1
Polonyi (Baldík) - Kocurek "C", Golasovský, Štubňa, Hamhalter, Dohnal, Mach, Gottwald, Alina, Bartek, Částečka, Matysz, Ševčík, Mičulka, Fiala "A", Blahuta
Vrzala (Mánek) - Hoferek, Sklenář "A", Navrátil, Řezáč, Bachánek, Vaněk "C", Čelko, Maša, Palička, Loupal, Maršálek, Brada, Prášek, Chovanec, Kocan, Vávra, Bosák, Vodák

Komentář k zápasu

Utkání začali velmi svižně hlavně domácí borci, kteří nutně potřebují bodovat a nejlépe vítězit a v první minutě nepustili přerovské Zubry z obrané třetiny. Až první vyloučení na domácí straně znamenalo obrat v poměru sil a také Zubři se dostávali do šancí. Ve 4. minutě se do zakončení z mezikruží dostal přerovský Tomáš Bosák, ale se svou střelou neuspěl. V minutě deváté se ve vlastním oslabení naopak řítil do šance domácí Tomáš Štubňa, ale také gólman Vrzala četl skvěle hru, stačil vyjet a kotouč vypíchnout. Ve 13. minutě se po hezkém uvolnění dostal do samostatného úniku přerovský Zubr Daniel Kocan, ale kotouč mu v rozhodujícím okamžiku sjel bohužel z hole. Přerov si v těchto chvílích udržoval na ledě mírnou převahu. V 18. minutě to z kruhů zkoušeli opět přerovští. Jmenovitě to byl Robin Vodák, ale svou střelu namířil opět pouze do gólmana domácích. Ještě v téže minutě se dral sám před brankáře Přerova domácí Ondřej Fiala, až ho musel háčkem zastavit přerovský obránce Vojtěch Sklenář. Ve vlastním oslabení však byli nebezpeční opět Zubři a to Ondřej Čelko, který se podíval s kotoučem na holi tváří v tvář brankáři domácích a snad jen háček i na druhé straně mu znemožnil zakončit. Ještě v poslední minutě se do největší šance v 1. třetině dostali domácí, když už překonaný Vrzala ležel na zemi a domácí Přemysl Bartek měl kotouč na holi, tak Vrzala stihl vykopnout nohu a kotouč z prázdné brány vykopnout.

Druhá třetina začala šancí Frýdku-Místku. Ve 22. minutě se před Vrzalou zjevil domácí Jakub Mach, Vrzalu si však nepoložil, ale jako kdyby předznamenal pár hrůzných minut Zubrů. Vše to načal v čase 23:06 náhodnou střelou Roman Částečka, která se překulila Vrzalovi přes lapačku a poslala domácí do vedení. Přerov jako kdyby přestal hrát a na domácích bylo vidět, že byla o přestávce v kabině bouřka. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. V čase 25:15 dostal Tomáš Mičulka přihrávku spoza brány od Ondřeje Fialy, položil si brankáře Vrzalu a bekhendovou střelou pod víko zavěsil druhý domácí gól. Hosté byli opaření ještě více a navíc Frýdek přebral iniciativu a otěže zápasu. Hned ve 27. minutě se ke střele z kruhu dostal domácí Ján Matysz a ve 32. minutě se sám před bránou zjevil opět domácí Tomáš Mičulka. Vrzala stále držel akcie svého týmu nad vodou. Vše ovšem zvládnout nemohl a tak se domácí v čase 34:55 radovali potřetí. Po střele domácího Jána Matysze se k dorážce dostal Jakub Mach a neměl problém doklepnout kotouč do prázdné brány za již překonaného Vrzalu. Až poté se zmátořil také Přerov. Ve 36. minutě se na výlet do útočného pásma Přerova vydal Filip Palička, projel až před bránu, ale svatyni domácích ani netrefil. O minutu později pronikl podél mantinelu Ondřej Chovanec, ale ani on nedokázal kotouč zvednout nad beton domácího gólmana. A do třetice se do šance dostal ve 38. minutě Maršálek, který vyslal od modré čáry pumelici, ale domácí brankář byl opět úspěšnější, když střelu schoval do lapačky.

Poslední třetina se již pouze dohrávala. Na Přerovu byla vidět snaha s výsledkem něco udělat a opět převzal iniciativu a otěže zápasu. Několikrát byl na spadnutí gól, který by dostal Zubry do hry, ale stále se jej nedařilo vstřelit. Ve 44. minutě se kotouč dostal do chumlu před bránou domácích, kde se jej snažili dorazit za brankovou čáru přerovští Kocan s Vaňkem, ale brankář Polonyi střely vyrážel jak rukou, tak ramenem i hlavičkou a snad každou částí těla. Poté se Zubři na dlouhou dobu usadili do útočného pásma, ale nedařilo se překonat pozornou domácí obranu. Domácí již Zubry nepouštěli do šancí a v klidu si náskok hlídali. Naopak sami vyráželi k nebezpečným brejkům, jako například v 57. minutě domácí Roman Částečka, který to zkoušel střelou z mezikruží. Když už to vypadalo že výsledek zůstane 3:0, ujeli k poslední akci zápasu hostující Kocan s Vaňkem a prvně jmenovaný vyslal dobrou střelu, kterou Polonyi jen vyrazil před zcela volného Petra Vaňka, který neměl problém dorazit kotouč do prázdné brány a pokazit tak domácímu gólmanovi čisté konto. To bylo však vše co Zubři stihli, protože tento snižující gól padl až v čase 59:52.
Další zápas sehrají juniorští Zubři již tento pátek na domácím ledě netradičně již od 15:00, kdy přivítají ostravskou Porubu. Všichni jste na tento poslední domácí zápas zvaní. Přijďte se rozloučit s přerovskou juniorkou na přerovský zimní stadion v pátek v 15:00.

Ohlasy trenérů

Tomáš Snášel (trenér HC Frýdek-Místek): Podařilo se nám dneska vyhrát, jsou to důležité body pro udržení v soutěži. Šli jsme tomu štěstí naproti, bojovali jsme a spadli tam góly což je super. Přerovu také děkuji za kvalitní výkon. Hráli dobře, budu rád, když se budeme potkávat i nadále.

Josef Málek (trenér HC Zubr Přerov): Těžko se hodnotí utkání, které jsme hráli od začátku bez motivace, nebyli jsme tak důslední v tom abychom tam proměnili ze začátku ty šance, které jsme měli a znovu rozhodla časová sekvence ve 2. třetině, kdy jsme dostali 3 branky, které rozhodly o zápase. Stalo se to počtvrté v řadě. Budeme se nad tím muset zamyslet. Není možné, abychom takto omdleli a nechali soupeře ať si dělá co chce. Ve 3. třetině jsme již měli obrovský tlak a obrovské šance. Bohužel to na tak dobrého gólmana jakým dnes Polonyi byl, nestačí.