Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci na domácím ledě porazili Karvinou

Dorostenci na domácím ledě porazili Karvinou
P ř e r o v - Po reprezentační přestávce se v pátek opět rozjely boje v mládežnických hokejových soutěžích. Přerovští dorostenci na domácím ledě hostili tým Karviné a díky dobrému kolektivnímu výkonu, který byl podpořen jistým brankářem Sovjakem svého soupeře porazili 3:0. K vítězství nasměrovaly přerovské Zubry dva rychlé góly z první třetiny. Vítězství poté zpečetili třetím gólem v závěrečné třetině.
18.kolo, pátek 14.11.2008
HC ZUBR Přerov - HK Karviná
HC ZUBR Přerov - HK Karviná
3:0
(2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5:52 Žůrek, 8:14 Kocan (Žůrek), 50:58 Klimecký (Javora). Rozhodčí: Volf - Hejda, Švarc. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 3:0.
Sovjak - Kostiha, Bachánek, Kreisel, Vávra, Klusal, Jordán, Matyáš, Schejbal, Javora, Machálek, Navrátil, Klimecký, Vodák, Loupal, Gazda, Stoklásek, Brada, Kocan, Malínek, Žůrek
Dvořák - Juhász, Hochman, Kurovský, Výtisk, Peter, Musil, Mrozek, Kóoš, Chudoba, Kulik, Foltýn, Václavík, Kasperlík, Majda, Barnošák

Komentář k zápasu

Přerovští dorostenci vstoupili do zápasu s jasným cílem zabodovat. Mladým přerovským Zubrům pomohl ještě k větší aktivitě gól Žůrka ze závěru 6. minuty, který hladce projel karvinskou obranou a svůj nájezd zakončil přesně - 1:0. V 9. minutě vyzrál na hostujícího brankáře i Kocan a zvýšil skóre na 2:0. Karvinský tým se dočkal první vážnější šance až v závěru první třetiny, ale brankář Sovjak proti Hochmanovi bez problémů zasáhl.

Druhá třetina žádnou změnu ve skóre nepřinesla, ale byla opět v režii domácích. Oba brankáři předvedli v prostřední části hry několik velmi pěkných zákroků.

V poslední dvacetiminutovce se hosté snažili ještě výsledek zápasu zvrátit, ale přerovským Zubrům se na konci 51. minuty povedla parádní souhra a po vyšachování celé soupeřovy obrany dorazil puk za bezmocného brankáře Dvořáka kapitán přerovského týmu Klimecký, který tak uzavřel skóre zápasu na konečných 3:0.