Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři Přerova zvítězili konečně už i doma

Junioři Přerova zvítězili konečně už i doma
P ř e r o v - Mladí Zubři hráli na domácím zimním stadionu již pátý mistrovský zápas, ale dosud se jim nepodařilo vyhrát. Teprve dnes střeleckou smůlu protrhli a především díky velkému nasazení vybojovali zaslouženě dva body proti zatím třetí Třebíči, která dosud prohrála jediný zápas. Zvláště v první třetině dokázali na rozdíl od svých soupeřů využít několik šancí a tak do šaten po první siréně už šli za nadějného vedení 3:0. Hned v úvodu 2.třetiny si ho pojistili čtvrtým gólem a třebaže se hráči z Vysočiny zvlášt v poslední třetině velmi snažili ještě skóre alespoň zkorigovat, vynikající Okáč je přiváděl k zoufalství a vychytal jim i ty největší příležitosti. Zubři tak své čtyřgólové vedení dokázali udržet a připsali si do tabulky další dva body.
11.kolo, neděle 10.10.2010
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
4:0
(3:0, 1:0, 0:0)
Góly: 1. Vaněk (Kocan), 11. Dočkal (Hradil, Sklenář), 18. Loupal (Vaněk), 23. Maša (Javora). Rozhodčí: Fiedler - Novák, Škrobák. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 4:0.
Okáč - Kreisel, Dočkal, Maršálek, Schaffer, Bachánek, Žůrek, Vaněk, Maša, Prášek, Hlídek, Loupal, Stoklásek, Sklenář, Brada, Hradil, Javora, Kocan, Bosák, Vodák, Molnár
Wolf (18. Dusík) - Čtveráček, Kotrba, Belatka, Kún B., Krejčí, Švaříček, Kún V., Krutiš, Křenek, Kesner, Vysloužil, Telesz, Kastner, Vlaín, Šulc

Komentář k zápasu

Zubři nastoupili oproti předchozím domácím zápasům k utkání jako vyměnění. Hráli s velkým nasazením, bylo jich všude plno. Jako první sice zaútočili po 40 odehraných sekundách neúspěšně hosté, ale hned při protiútoku Zubrů si šikovně najel do pásma Kocan, jemuž na druhé straně sekundoval Vaněk. Následovala přesná přihrávka a střela z první před brankou Třebíče. Brankář Wolf si tak sáhl poprvé na puk až když jej vytahoval ze své klece - 1:0. To časomíra ukrojila pouhých 52 sekund utkání. Třebíč se snažila rychle vyrovnat, ale Okáč se oklamat nenechal. V závěru 10.minuty při jedné z akci Zubrů si musel hostující Kotrba pomoci přidržením a zamířil na trestnou lavici. Po 41 sekundách ji ale už opustil, protože Sklenář poslal dopředu Hradila a jeho přesnou přihrávku zužitkoval střelou po ledě z první Dočkal -2:0. Domácí byli dobrým začátkem proti silnému soupeři povzbuzeni a snažili se o další navýšení svého náskoku. A dokázali "kousat" i v oslabení. Obrana Třebíče například v 15.minutě při své přesilovce chybně rozehrála a přímo namazala přerovskému Kocanovi. Jen díky skvělému zákroku brankáře Wolfa se Zubrům nepovedlo zvýšit. Co se však nepodařilo v tuto chvíli, zdařilo se o dvě a půl minuty později. Zubři svého soupeře přečíslili a do akce dvou na jednoho se dostali znovu Kocan s Vaňkem. Druhý jmenovaný sice nejprve neuspěl, ale akce pokračovala a zpoza branky přihrál Loupalovi, který už nezaváhal - 3:0. Brankář hostů Wolf poté opustil branku a vystřídal ho v ní Dusík. Dobrá hra a snaha tak přinesla Zubrům již v první třetině slušný náskok a hosté byli vývojem zápasu poměrně zaskočeni.

A Zubři šli prvnímu domácímu vítězství naproti i po přestávce. Hned ve 22.minutě si najel až před branku Vaněk, ale Dusíka nepřekonal. O minutu později přihrál před odkrytou třebíčskou svatyni Javora a Loupal do ní uklidil kotouč bez nejmenších potíží - 4:0. Gólový účet utkání byl tím již definitivně uzavřen. Ještě v průběhu druhé třetiny se hrálo většinou na obě strany, ale žádnému mužstvu už se skórovat nepodařilo. Ve 25.minutě si vytvořili akci dvou na jednoho hostující Vysloužil s Kernerem, Sklenář ale lehl do přihrávky a šance soupeřů skončila předčasně. Ve 35.minutě měl velkou část Okáčovy branky odkrytou Křenek, ale skákavý puk minul. Stejný hráč, kterého bylo před Okáčem vidět celý zápas, zahodil dvě minuty před druhou sirénou i sólový nájezd, když při zakončení puk dobře netrefil.

V poslední třetině se Zubři už soustředili na obranu svého vedení a hosté se až do konce snažili alespoň o korekci skóre. Okáč však likvidoval i ty největší šance. Ve 48.minutě se například před ním uvolnil znovu Křenek, ale puk se přes Okáče nedostal. v 53.minutě měli hosté ke gólu asi nejblíže za celý zápas. Šulcova střela z první byla ještě tečována a puk se odrazil od levé tyče Okáčovy sítě. V 55.minutě se znovu ocitl před Okáčem zcela volný Křenek, ale přerovský gólman "čaroval". Poslední větší příležitost měli ale Zubři, Kocanova a Vaňkova akce 2 na 1 však už pátým gólem neskončila. Zubrům to ale rozhodně nevadilo a o dvě minuty později už bylo z přerovské šatny slyšet radostné oslavy prvního domácího vítězství. V tabulce to mělo za následek posun ze sestupových pozic. Doufejme, že se na ně již Zubři nevrátí.