Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci potrápili favorita, přesto však prohráli

Dorostenci potrápili favorita, přesto však prohráli
O s t r a v a - Dorostenci Přerova zakončili první polovinu základní části na ledě ostravské Poruby. Po první třetině, kterou prohráli 0:2 se mladí Zubři zvedli a jednoho z favoritů ligy řádně potrápili. Ani tentokrát to však na bodový zisk nestačilo. Dorostenci HC ZUBR Přerov odjeli z Ostravy s porážkou 4:5. Branky vstřelili Kostiha, Kocan, Žůrek a Javora.
13.kolo, pátek 17.10.2008
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
5:4
(2:0, 2:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 2. Vícha (Dominec), 13. Kofroň (Odsedek), 32. Král (Lelkeš), 35. Franek (Dominec), 48. Kovář (Chaloupka) - 27. Kostiha (Malínek, Balchánek), 41. Kocan (Šimon), 49. Žůrek (Machálek), 60. Javora (Malínek). Rozhodčí: Jeřábek A. ml. - Kopřiva, Urbánek. Vyloučení: 9:13. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:4..
Konvička - Lužný, Odsedek, Kupčík, Zuzaník, Svoboda, Franek, Ryška, Puškár - Král, Lelkeš, Kofroň, Ganger, Palkovič, Sochorek, Vícha, Chaloupka, Kovář, Němec, Dominec, Blahuta
Dohnal (35. Kalivoda) - Tomeček, Šimon, Kostiha, Balchánek, Příhoda, Jordán, Sheibal, Vávra, Žurek, Kocan, Machálek, Halínek, Klimecký, Javora, Stoklásek, Navrátil, Brada, Procházka, Vodák, Hrabal.

Komentář k zápasu

Hned v úvodu třetiny se postarali o první střelu domácí, když na brankáře hostí Dohnala poslal svou střelu Kofroň. Pohotový gólman však jeho střelu zachytil. V čase 1:43 vsítil parádní branku Jan Vícha a domácí vedli 1:0. Porubští se po této brance snažili udržet v útočném pásmu, což se jim také dařilo a Přerovským nedali téměř žádnou šanci dostat se do jejich útočného pásma, aby mohli ohrozit domácího gólmana Konvičku. Kolanovi se to ovšem povedlo a ve vlastním oslabení přelstil domácí obránce a najel si to přímo před Konvičku. Strážce domácí svatyně byl pohotový a střelu mazaného Přerovana zachytil. Domácí i hosté se o kotouč rvali jako lvi a snažili se vsítit branku, ale bohužel nikomu se to nepovedlo. O další porubský gól se pokusil Zuzaník, ale jeho tvrdá střela skončila v Dohnalově lapačce. V čase 18:39 se už domácí dočkali a vsítili druhou branku. Porubští si nejprve rozhýbali brankáře Dohnala a po přihrávce Odsedka se trefil do prázdného místa Lukáš Kofroň. Přerovským se v první třetině nepovedlo vstřelit jedinou branku, a tak se do šaten lépe odcházelo domácím, kterým se podařilo dát rovnou dvě. Stav po první třetině byl 2:0.

Druhou třetinu lépe začali hosté, kteří se po většinu času drželi u gólmana domácích a zásobovali ho nesčetnými střelami. Domácím se ale povedlo párkrát dostat se do útočného pásma, ale ani jedna střela do brány nezapadla. V čase 26:07 se podařilo vsítit kontaktní branku tentokrát hostím. Přelstít Konvičku se povedlo Danielu Kostihovi, který se trefil do prázdné klece a snížil tak stav na 2:1 z pohledu domácího týmu. Dlouho ale netrvalo a v čase 31:06 dali domácí další branku, když se z levého kruhu trefil krásně pod horní tyč Tomáš Král. Hosté se opět na čas usadili v útočném pásmu, ale obránci ani gólman Konvička jim nedovolili skórovat. V čase 34:42 se po ideální přihrávce Domince trefil do prázdné brány Michal Franek. Po této brance mohla padnout další, ale střela Krále i Kofroně byla jen tak tak odražena z brankoviště. Domácímu gólmanovi zavařili v posledních minutách hosté, kteří ho zásobovali tvrdými střelami. Bohužel pro ně jak střela Javory, tak i střela Tomečka do brány nezapadly a tak po čtyřiceti minutách hry bylo skóre 4:1 pro Porubu.

Hosté vstoupili do druhé třetiny se značnou výhodu, když hráli přes minutu dlouhou přesilovou hru pět na tři. Hned v čase 40:31 byla využita střelou mezi betony domácího gólmana Konvičky, šťastným střelcem se stal Daniel Kostiha. Hostům kontaktní branka očividně pomohla, když drželi touš častěji na svých holích. Ve 44. minutě se na hostující branku hnali Kovář s Chaloupkou, ale jejich souhra neměla gólový efekt. V další dvouminutovce domácí potvrdili pouze fakt, že jim v dnešním utkání příliš nešly přesilové hry, když se nedostali téměř k žádnému ohrožení branky Přerova. V čase 47:22 se už porubští mladíci dočkali páté branky, když našel Chaloupka parádně u druhé tyče Tomáše Kováře, který se nemýlil. Neuběhla ani minuta a dočkali se i hosté z Přerova. V čase 48:01 měl slabší chvilku gólman Konvička, který propustil nepříliš těžkou střelu Františka Žurka. V padesáté minutě, v době, kdy hráli hosté výhodnou přesilovku čtyři na tři, ujel Král, jenže v závěrečné fázi byl zahákován, a tak se hrálo dokonce ve třech hráčích na obou stranách. Minutu nato se odehrála úplně totožná situace, ovšem tentokrát byl unikajícím domácím borcem Sochorek. V 54. minutě to zkoušel z velmi těžkého úhlu Němec, ale touš pouze proletěl brankovištěm mezi hradbou těl. Chvíli nato musel zasahovat na druhé straně i poměrně promrzlý Konvička proti střele Šimona od modré čáry. Nadále se na ledové ploše něco dělo. O dvě minuty později mířil Palkovičův pokus z mezikruží jen těsně mimo branku, skóre tak zůstávalo nezměněno. V 58. minutě se ještě pokoušel zkorigovat výsledek Kolan, ale jeho střela z poměrně těžkého úhlu Konvičku nepřekvapila. Necelých sto vteřin před koncem základní hrací doby si hosté vyžádali oddechový čas a vyzkoušeli hru bez gólmana. Hosté si však šanci na vyrovnání zhatili sami, a to zbytečným faulem v útočném pásmu. Jenže domácí vyhodili touš z obranného pásma mimo kluziště a hosté tak měli důvod hrát opět bez gólmana. To se jim v čase 59:07 vyplatilo, když velmi šťastnou branku dokázal vsítit nečekanou tečí Martin Javora. Konvička byl tentokrát bez šance. Hosté měli sice v závěru ještě tlak, ale Poruba dokázala své jednobrankové vedení udržet a zvítězila těsně 5:4.