Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Mladší dorost podlehl doma Vsetínu 3:9

Mladší dorost podlehl doma Vsetínu 3:9
P ř e r o v - V předposledním domácím zápase hostil mladší dorost Zubrů na svém ledě tým VHK Vsetín. Zubrům chyběl v brance zraněný gólman Trelc, dnes jej zastoupil brankář Grigárek a spolu s obranou Zubrů dokázal odolat náporu hostů celých 13 minut. Po inkasované brance jsme už byli v dalších 33 minutách svědky všech 12 gólů, které v zápase padly. Většinu utkání měli pod kontrolou hráči hostů, Zubři drželi své soupeře pod tlakem pouze v prvních 5 minutách poslední třetiny. Téměř všechny tresty byly uloženy už v první polovině zápasu a dvířka trestné lavice pak zůstala zavřená až téměř do konce zápasu. Také "střelný prach" zvlhnul oběma týmům poměrně brzy - už ve 46.minutě. V posledních 14 minutách se sice Valaši snažili o dosažení desítky, ale Grigárka už nepřekonali.
33.kolo, čtvrtek 10.3.2011
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
3:9
(1:3, 1:5, 1:1)
Góly: 19.Běhal, 25.Karola (Gremlica), 44.Tomaník (Novák) - 14.Grygar (Abdul, Kuchařík), 15.Motloch(Hořanský), 18.Helešic (Hajda), 22.Helešic (Abdul), 26.Grygar (Abdul, Kuchařík), 29. Grygar (Abdul), 36.Kuchařík (Ščotka), 38.Forch (Helešic), 47.Grygar (Abdul) Rozhodčí: Klimecký - Lakomý, Dučák. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:8, 3:8, 3:9.
Grigárek - Běhal, Kundrátek J., Duda, Vyhňák, Daniš, Červínek, Gremlica, Lisa, Václavíček, Karola, Němec, Medek, Novák, Ministr, Grygera, Tomaník
Vlach - Grygar, Motloch, Forch, Abdul, Hořanský, Kuchařík, Mikula, Tydlačka, Ščotka, Žabčík, Hryciow, Vašíček, Skalák, Hajda, Svozílek, Malý, Helešic, Běhula

Komentář k zápasu

Hosté začali útočit na domácí branku hned od prvních sekund, ale přerovská obrana dobře bránila a Valachům nedovolila poměrně dlouhou dobu si vytvořit vyloženější šanci. Jejich útočná snaha navíc byla v polovině 4.minuty na chvíli přerušena díky vyloučení Helešice. Zubři se během své přesilovky k vážnější šanci nedostali a brzy si početní výhodu vyzkoušeli i hráči Vsetína, když na trestnou lavici zamířil J.Kundrátek. Na jejich hole se vrátila převaha, ale ani nyní se nedokázali dostat k vážnějšímu zakončení než několika střelám z kruhů. V závěru 11.minuty si naopak vytvořili první vyloženější šanci Zubři, ale Karola těsně před brankou nezakončil přesně. A tak Valachům pomohla až druhá přesilovka, když ve 13.minutě šel za faul kolenem zpytovat svědomí na trestnou lavici Novák. Po 47 sekundách se prosadila dnes nejlepší útočná řada Valachů Grygar-Abdul-Kuchařík. Hostující Vašíček vystřelil poměrně prudce od modré čáry a Grigárek jeho střelu jen vyrazil před sebe. Ze vzniklého zmatku před přerovskou svatyní vyšlo vítězně zmíněné útočné trio, když Grygar už dorážel do prázdné branky - 0:1. Uteklo jen 55 sekund a po přihrávce Hořanského namířil z prostoru mezi kruhy přesně na spodní část břevna Motloch a puk se od něj odrazil za brankovou čáru - 0:2. V 18.minutě poslal Hajda do sólového nájezdu Helešice a ten nedal Grigárkovi šanci - 0:3. Necelé dvě minuty před první sirénou se ovšem povedlo skórovat i Zubrům. Běhal si najel do kruhů a bekhendem překonal hostujícího brankáře Vlacha - 1:3.

Ve druhé třetině pokračoval tlak Valachů a po 87 odehraných sekundách už svítila na pravé straně skóre čtyřka. Gól byl v porovnání se třetím vsetínským jako podle kopíráku. Helešicovi ale nahrával do sólového nájezdu tentokrát Abdul. Ve 24.minutě musel Grigárek čelit nebezpečným šancím Hořanského a Malého. Zubři se k první větší šanci ve druhé třetině dostali v úvodu 25.minuty a nezaváhali. Gremlica zpoza branky našel před vsetínskou klecí dobře postaveného Karolu a ten prostřelil Vlacha podruhé - 2:4. Vsetínské mladíky ale "blesk z téměř čistého nebe" příliš z míry nevyvedl, naopak jen o minutu později se protlačil až před branku Kuchařik a po jeho střele se puk odrazil od tyče přerovské branky. Akce však pokračovala, puk se záhy dostal zpět před branku a ze dvou metrů dopravil puk za záda bezmocného Grigárka Grygar - 2:5. Ve 28.minutě mohl pohnout skórem Forch, ale střelou z prostoru mezi kruhy jen vyprášil Grigárkovy betony. Akce skončila až faulem Kundrátka, který si šel za to odpočinout na trestnou lavici. Hostujícímu triu Grygar-Abdul-Kuchařík stačilo jen 12 sekund. Další dorážkou do prázdné branky dovršil svůj hattrick Grygar a zvýšil už na 2:6. Přesilovku si Valaši zopakovali ještě ve 30.minutě. Po 15 sekundách prověřil Grigárkovy kvality Ščotka, dvířka od trestné lavice domácích se ale tentokrát otevřela až po 120 sekundách. Vícekrát se žádný trest na straně Zubrů na světelné tabuli již nerozsvítil a stejně tak tomu bylo až do 59.minuty i na straně hostů. Zubři si ještě ve druhé třetině vytvořili slušnou šanci ve 33.minutě, když z prostoru mezi kruhy se snažil zakončovat Karola. Vsetín ještě přidal dva góly, nejprve v 35.minutě "nachytal na hruškách" Grigárka trochu laciným gólem od modré čáry Kuchařík - 2:7 a ve 38.minutě nedal přerovskému gólmanovi šanci špatně krytý Forch - 2:8. Za tohoto stavu se šlo i do šaten.

Z počátku třetí třetiny se zdálo, že ještě Zubři zabojují. Na počátku 44.minuty přihrál Novák přesně na hokejku Tomaníkovi, který ujel do sólového nájezdu a snížil na 3:8. O minutu později jen těsně minul branku hostů Karola, který k ní stál zády a pokusil se naslepo vystřelit dozadu a neuspěl o chvíli později ani Lisa. Zvýšenou snahu Zubrů definitivně utnuli Valaši v čase 46:17. Ze sólového nájezdu si dal dnes už svůj čtvrtý gól Grygar a už popáté v dnešním utkání asistoval při gólu Abdul - 3:9. Zubři už se pak k vážnější šanci vůbec nedostali a třebaže se Valaši o dosažení desítky snažili, na výsledku už nic nezměnily ani dvě poměrně slušné šance Kuchaříka, Motlocha, Hryciowa nebo Abdula. Asi největší z nich zahodil v závěru 54.minuty Hryciow, který se protáhl kolem mantinelu až do útočného pásma a díky poměrně velkému tísnění se dostal už dost do boku. Puk z jeho střely tak rozvlnil síť přerovské branky jen z boku. Valaši tedy nedosáhli desítky ve skóre dnešního zápasu, ale vybojovali si jinou - díky vítězství 3:9, které celkem odpovídá průběhu utkání, dosáhli již desátého vítězství v řadě.