Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Mladší dorost důležité utkání v Šumperku vyhrál!

Mladší dorost důležité utkání v Šumperku vyhrál!
Š u m p e r k - Mladší dorostenci HC ZUBR Přerov po třech vysokých porážkách znovu uspěli a dnes v Šumperku vybojovali třetí výhru v letošní sezóně! Klíčový duel s mladými Draky zvládl Přerov velmi dobře. Zubry dostaly do herní pohody dvě ubráněná oslabení hned na začátku zápasu a ještě více jim pomohly góly z hole Karoly a Běhala. Také v dalších minutách hráli hosté velmi zodpovědně a Šumperk se o snížení nebo vyrovnání stavu zápasu snažil marně. Dva góly v první třetině byly nakonec jediné, které se v utkání urodily a tak si Přerov po čase znovu do tabulky připsal tři body. Výhra v Šumperku Zubrům upevnila osmou příčku v tabulce.
13.kolo, neděle 7.11.2010
HK Mladí Draci Šumperk - HC ZUBR Přerov
HK Mladí Draci Šumperk - HC ZUBR Přerov
0:2
(0:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Karola (Červínek), 13. Běhal (Medek). Rozhodčí: Provazník - Šedina, Zouhar. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 0:2.
Lukáč (21. Macek) - Spurný, Kolařík, Skopal, Kukula, Adam, Vegh, Přibylová, Hromádka, Vlásek, Zouhar, Müller, Kužílek, Zindulka, Ondráček, Holický
Trelc - Šesták, Grygera, Červínek, Daniš, Vyhňák, Duda, Běhal, Ministr, Siegel, Medek, Padalík, Němec, Karola, Gremlica

Komentář k zápasu

Přerovský mladší dorost se vydal v neděli 7.11.2010 do Šumperka bojovat o další cenné body v rámci extraligy. Na ledě posledních Draků se rozhodně měl hrát konečně také vyrovnaný zápas. Oba celky obsazují poslední příčky tabulky, a tak toto utkání bylo pro soupeře velmi důlěžité. Do zápasu vtrhl lépe Šumperk. Mladí Draci zatlačily Zubry a hostující gólman Trelc si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl. Jenže domácí mladší dorost nedokázal využít tohoto silného náporu na přerovskou branku a místo vlastního gólového potěšení inkasoval. Skóre zápasu otevřel Daniel Karola, který z modré čáry překvapil domácího Lukáče a "ušouranou" střelou v čase 9:34 poslal hosty do vedení.

Na druhou a zároveň poslední branku zápasu nemuseli promrzlí dlouho čekat. Ve 13. minutě se sám před domácího gólmana dostal Běhal, který využil chyby brankáře Draků a zavěsil kotouč za jeho záda do sítě. Druhá třetina začala obdobně jako ta první velmi dobře pro Draky. Velké střelecké šance a dvě tyčky mluví za vše, jenže domácí opět v koncovce pohořeli. Poslední část hry se pak odehrála prakticky jak přes kopírák té předchozí.

Úniky Šumperka na osamoceného brankáře Trelce dávali domácím stále naději, jenže bez vstřelené branky se vyhrávat nedá. Přerovský gólman naopak držel Zubry nad vodou a Přerov odolal i těmto výpadům. Ke konci utkání se již Zubři začali soustředit hlavně na obranu s možností bleskových brejků. Svůj náskok si hosté uhájili až do závěrečné sirény a mohli slavit cenné a poněkud šťastné vítězství. Zubři si z ledu Šumperka odvezli zlaté body do tabulky. A ikdyž v tomto zápase Přerov rozhodně nebyl lepším týmem, nedostal ani branku. Spálené šance si mohou domácí Draci pouze vyčítat.

Komentář k utkání: Martin Schwarz (www.hokejsumperk2003.cz)