Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci ztratili dobře rozehraný zápas v Třebíči

Dorostenci ztratili dobře rozehraný zápas v Třebíči
T ř e b í č - Přerovským dorostencům se stále nedaří. V pátek zajížděli k utkání na led Třebíče, která je jedním z hlavních favoritů ligy. Skóre utkání otevřel až v závěru druhé třetiny Javora a poslal mladé přerovské Zubry do vedení. Domácí však ve třetí třetině dokázali nepříznivé skóre otočit a zvítězit v poměru 3:1.
7.kolo, pátek 26.9.2008
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov
3:1
(0:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 43.Fusek, 50.Kazatel (Šulc), 53.Vlašín (Dobrovolný) - 39.Javora. Rozhodčí: Pokorný - Novák, Samuel. Vyloučení: 7:11. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Dusík - Ivaník, Kučera, Peroutka, Donutil, Krejčí, Dobrovolný, Pálka, Jakič - Hrbek, Salák, Kazatel, Šulc, Stromecký, Vlašín, Fusek, Weiss, Deveri "C", Svoboda, Paták, Caudr
Dohnal - Kostiha, Bachánek, Příhoda, Vávra, Jordán, Shejbal - Machálek, Žůrek, Malínek, Navrátil, Javora, Vodák, Stoklásek, Klimecký, Hrabal, Brada, Procházka

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili lépe domácí, ale svoji převahu nedokázali brankově využít, když zahodili svoje velké šance. Přerovští hráči hrozili především z nebezpečných brejků, které však zneškodnil domácí jednička mezi třemi tyčemi. Největší šanci v první třetině měl hostující Stoklásek, ale jeho šanci bravurně zneškodnil již zmiňovaný Dusík, který ukázkově zasáhl lapačkou. V další velké šanci se opět ocitli hostující hráči, kteří přečíslení dva na jednoho nedokázali využít. Hostům scházela lepší finální část. Hosté dostali domácí pod větší tlak pouze v přesilových hrách. V nich ovšem nedokázali vyzrát na Dusíka, který všechny pokusy hostujících hráčů kryl. V první třetině byli herně lepší domácí, ale hosté hrozili nebezpečnými protiútoky. Skóre se do konce třetiny již nezměnilo a do kabin se šlo za nerozhodného stavu – 0:0.

Do druhé třetiny vstoupili překvapivě lépe hosté, ale Navrátil, ani o chvíli později Machálek svoje šance nevyužili. Domácí o sobě dali vědět o chvíli později, když jeden z domácích útočníků uháněl sám na brankáře, ale zastavil ho hvizd rozhodčího – ofsajd. V další větší šanci se ocitli při přečíslení dva na jednoho domácí, ale Kazatel s Patákem nedokázali zakončit, protože druhý jmenovaný byl faulován. Přesilová hra domácím borcům příliš nevyšla, za zmínku stojí pouze střela Fuska hned po buly, která nadělala hostujícímu brankáři velké problémy. V další přesilové hře domácích nebezpečně pálil domácí Ivaník, ale hostující brankář vytáhl výborný zákrok betonem. Po skončení přesilové hry zahrozili také hosté, když po ledě pálil Machálek, ale ani tato akce brankou neskončila. V obrovské šanci se ocitnul také Hrbek, ale ani ten neuspěl. První branka zápasu padla v čase 38:24. Hostující Javora nahodil od mantinelu kotouč na branku, před Dusíkem jeho střelu tečoval jeden z hráčů a tomu propadla střela mezi betony do brány - 0:1. Do konce druhého dějství se již nic závažného nestalo a do kabin se šlo za stavu 0:1 pro hostující tým.

Do třetí třetiny vlétli domácí hráči jako uragán. První nebezpečnou střelu vyslal na hostujícího brankáře Šulc. Hned po něm nebezpečně tečoval střelu od modré Paták a po zmatku v brankovišti poskakoval puk doslova po brankové čáře, ale ani tyto akce brankou neskončily. Domácí měli neskutečnou smůlu v koncovce. Hostující hráči se soustředili zejména na obranu a Dusíka ohrožovali pouze sporadicky. První branku dali domácí v čase 42:35, když se po krásné individuální akci prosadil Fusek, který svoji střelu dorazil krásně pod víko - 1:1. Po obdržené brance se osmělili i hosté, ale střelu Javory Dusík vyrazil do ochranné sítě. Další branku vstřelil domácí Šulc, ale ta nemohla být uznána, protože byla dosažena rukou. Dusíka protáhl nebezpečnou střelou hostující Navrátil, ale domácí opora v brance zasáhla bezchybně. V čase 49:20 vstřelil vedoucí gól domácích Kazatel, který se trefil krásně pod břevno – 2:1. V průběhu třetí třetiny se k překvapivé střele odhodlal hostující Příhoda, který svojí dalekonosnou střelou pouze vyprášil Dusíkovu vyrážečku. Při přesilové hře domácích pálil nebezpečně od modré Peroutka, ale jeho střela skončila mimo. V další šanci se po krásném slalomu objevil domácí kapitán Deveri, který doslova povodil hostující hráče. Další branku vstřelil právě Deveri, ale ta nebyla uznána, protože byla dosažena v přerušené hře. Domácí si zpravili chuť v čase 52:05, když se krásnou střelou z pravého kruhu prosadil Vlašín3:1. V poslední minutě nastřelil tyč hostující brány domácí Caudr. Domácí zvládli výborně třetí třetinu, když otočili nepříznivý vývoj zápasu ve svůj prospěch.