Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři rozdrtili Drtiče vysoko 9:2

Junioři rozdrtili Drtiče vysoko 9:2
P ř e r o v - Více než měsíc se juniorům Zubrů nepodařilo zvítězit. V posledních 6 zápasech sice třikrát uhráli remízu, ale teprve dnes bodovali opět naplno. Navíc svého soupeře porazili vysokým rozdílem. Téměř celý zápas měli více ze hry, vytvořili si daleko více gólových příležitostí, které se jim dnes dařilo proměňovat. Hra byla celkem vyrovnaná pouze ve druhé půli 2.třetiny a junioři Drtičů v tu dobu využili dvě své přesilovky ke snížení již vysokého vedení Zubrů.
31.kolo, pátek 22.1.2010
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
9:2
(2:0, 3:2, 4:0)
Branky a nahrávky: 3.Holík, 16.Žůrek (Hradil), 25.Málek, 26.Chovanec (Hradil, Žůrek), 27.Dočkal (Nedbal), 45.Žůrek (Hradil), 53.Dočkal (Nedbal, J.Ferenc), 56.J.Ferenc (Nedbal), 59.Hradil (Chovanec) - 33.Hapla, 36.Hapla. Rozhodčí: Přikryl - Dohnal, Kratochvíl. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 5:0, 5:2, 9:2.
Ginter - Kreisel, Bachánek, Molnár, Bosák, Dočkal, Šrámek, Málek, Chovanec, M.Ferenc, Žůrek, Šteiner, Holík, Ryšánek, J.Ferenc, Nedbal, Blaheta, Prášek, Hradil, Schaffer, Konečný
Šurý (27.Šurýn) - Pelikán, Koubek, Miklík, Muller, Zelinka, Běloch, Šudoma, Buřič, Smejkal, Přikryl, Drábek, Hapla, Navrátil, Vrba, Lenkovič, Janás

Komentář k zápasu

Junioři Zubrů začali utkání hned od prvních sekund velkým náporem. Už po pouhých 80 sekundách zvonilo za brankářem hostů Šurým břevno. To ovšem Drtiče od inkasování branky zachránilo jen na okamžik. Už za necelou minutu vyletěla za faul hostů nahoru pravice rozhodčího Přikryla. Puku se zmocnil v útočném pásmu Holík, probojoval se až před bránu Drtičů a překonal Šurého poprvé - 1:0. Ušetřil tak jednomu ze soupeřů cestu na trestnou lavici. Meo povzbuzené gólem pokračovalo v aktivitě a vytvářelo si nadále velké šance. Hodonínu nepomáhaly v 1.třetině ani přesilovky. O první z nich ve 3.minutě se sami připravili už po minutě faulem a přesně po odehraných 5 minutách šel hodonínskému Přikrylovi dělat na trestné lavici společnost Šudoma. Meo tak hrálo 34 sekund přesilovku 5 proti 3. Šurý svůj tým podržel a všechny nebezpečné šance Přerova zlikvidoval. V 9.minutě si vypracovala akci 2 na 1 dvojice Zubrů Holík - Šteiner. Holík, který měl na holi puk se místo přihrávky rozhodl pro střelu. Šurý dokázal jeho střelu vyrazit. V 11.minutě si znovu zahráli přesilovku domácí a znovu si vytvořili řadu velkých šancí. Tu největší měl J.Ferenc, který se před bránou Hodonína zcela uvolnil, ale spoluhráči mu bohužel nedokázali přesně přihrát. Tentýž hráč dokázal "pozlobit" Drtiče i při vlastním oslabení ve 14.minutě. Výsledkem obrovského tlaku Přerova, kterému stav skóre dlouho neodpovídal, byl v závěru 16.minuty konečně druhý gól Zubrů. Střelou po ledě mezi betony Šurého zvýšil na 2:0 po přihrávce Hradila Žůrek. Hosté se sice také pokoušeli ohrozit Gintera, ale všechny jejich střely k němu putovaly z poměrně velkých vzdáleností.

Druhou třetinu zahájili hosté přesilovou hrou, před Ginterem však měli Zubry pod zámkem jen v úvodní minutě, v té druhé už měl opět práci i Šurý. Hned po skončení oslabení se dostal znovu do výrazného náporu Přerov. Tentokrát tomu však odpovídalo i rychle narůstající skóre v jeho prospěch. Ve 25.minutě se opakovala téměř jako podle kopíráku situace z prvního gólu. Sudí znovu ponechával Zubrům výhodu, obranou hostí projel až před Šurého tentokrát Málek a potřetí poslal puk za jeho záda - 3:0. Bylo odehráno přesně 26 minut a Šurého vyhnal z brány pěkným gólem Chovanec - 4:0. Hájit klec hostů přišel Šurýn. S pukem se "seznámil" již po dalších 8 sekundách, avšak v okamžiku, kdy jej lovil ze své svatyně, kam se dostal kotouč už po páté. Nedbalovu přihrávku perfektně zužitkoval Dočkal - 5:0. Zubři byli náhlým vysokým vedením mírně ukolébáni a soupeřům do konce 2.třetiny dovolovali více než do těchto chvil. Hra tedy probíhala nahoru dolů a nebezpečně ohrožovala protivníkovu svatyni obě mužstva. V 33.minutě dokázali využít svou početní výhodu 4 proti 3 poprvé hosté. Ze 3 metrů pokořil Gintera Hapla - 5:1. A tentýž hráč využil ani ne o 3 minuty později i následující přesilovku hostí. V ní měl nejdříve vyloženou šanci domácí Málek, který si vypracoval sólový nájezd. Brankáře dokonce překonal, ale puk se zastavil asi 10 cm před brankovou čarou. Blíže k němu měli Drtiči a tak šestým gólem Meo to neskončilo. Naopak Gintera o minutu později překonal podobně jako před chvílí znovu Hapla - 5:2. Třetí branku, která by byla pro psychiku Zubrů už nebezpečná, však už naštěstí Drtiči nedokázali dát.

Hosté se ještě v úvodu 3.třetiny pokusili o další korekci skóre. V úvodu 45.minuty měl ke gólu blízko Zelinka, ale Ginter výtečně zasáhl. A platilo heslo "Nedáš - dostaneš". Už po dalších 15 sekundách totiž našel Hradil v útoku Žůrka, ten obešel obranu, dokonce obehrál i brankáře Šurýna a před ním byla už jen prázdná síť - 6:2. Drtiči ještě mohli snížit ve 47.minutě, když se až před Gintera "prokousal" Pelikán, ale nakonec nestihl ani zakončit. Přesně o minutu později vyděsil Šurýna střelou z první těsně u hostující klece Holík. Jeho střela však mířila těsně vedle. I přes další šance Zubrů, na 7:2 zvýšil prvním využitím přesilové hry až v 53.minutě Dočkal, který se prosadil z bezprostřední blízkosti. V půli 56.minuty se o pravou tyč otřela prudká střela domácího obránce Schaffera od modré čáry. V 57.minutě si nejkrásnější akci zápasu vytvořila přerovská dvojice Nedbal - J.Ferenc, kteří sami dva nikým neatakováni uháněli na Šurýnovu klec. Oba si s ním pohráli - J.Ferenc v útočném pásmu přihrál Nedbalovi, ten mu u brány kotouč vrátil a J.Ferenc už neměl problém dopravit puk do odkryté části branky Drtičů - 8:2. O dvě minuty později využil další přesilovku Hradil, který střílel na Šurýna z první - 9:2. Je škoda, že čas už byl u konce, Zubři se tak desítky, na níž dnes rozhodně měli, nedočkali. Ale i tak je to po řadě proher a remíz hned velmi vysoké vítězství, které je snad povzbudí v dalších zápasech.