ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Jihlava - Přerov 7:3  |  PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Odveta za domácí porážku Zubrům nevyšla, s Jihlavou v přípravě prohráli i podruhé

Odveta za domácí porážku Zubrům nevyšla, s Jihlavou v přípravě prohráli i podruhé
P e l h ř i m o v – Přerovští hokejisté ve třetím přípravném zápase před novou sezonou Maxa ligy podlehli v Pelhřimově Jihlavě 3:7. Svěřenci trenérů Mikesky a Dočkala sice díky trefě Tomáše Hanáka otevřeli skóre, jenže pak inkasovali čtyři góly v řadě. Po snížení Davida Březiny zase domácí odskočili na čtyřbrankový rozdíl. V závěru ještě zkorigoval stav Daniel Indrák a domácí upravili výsledek do konečné podoby při zubřím risku se šesti bruslaři.
přát., čtvrtek 22.8.2024
HC Dukla Jihlava - HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava - HC ZUBR Přerov
7:3
(2:1, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 11. Pořízek (Jansons), 15. Jansons (Čachotský), 29. Koštoval (Štefančík, Dundáček), 37. Vrhel (Půček, Jugwirth), 53. Pořízek (Toman, Štefančík), 56. Štefančík (Pořízek, Toman), 60. Čachotský – 10. Hanák (Hotěk, Dobša), 39. Březina (Černý, Jáchym), 58. Indrák (Číp, Weinhold). Rozhodčí: Mejzlík, Jančí – Augusta, Trávník. Vyloučení: 6:3, navíc Dundáček (Jihlava) 5 minut – Němec (Přerov) 5 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 371. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3, 7:3.
Beran – Bilčík, Strejček, Ozols, Jansons, Dundáček, Koštoval, Vovsík – Čachotský, Kulda, Cachnín – Půček, Vrhel, Jungwirth – Harkabus, Menšík, Havránek – Pořízek, Toman, Štefančík
Kořének – Černý, Pěnčík, Cubo, Weinhold, Hanák, Němec, Bárta – Březina, Jáchym, Zabusovs – Číp, Pechanec, Indrák – Chludil, Buršík, Mácha – Hotěk, Hradil, Dobša

Komentář k zápasu

Přerov do zápasu vstoupil aktivně a Beran musel zasahovat proti Hanákovi a Chludilovi. Tomu pak při přečíslení dva na jednoho přihrál Buršík, padající brankář Jihlavy ale velkou šanci Zubrů zastavil. Ustál také hostující přesilovku, ve které po střele Černého od modré čáry neúspěšně dorážel Zabusovs. Hanáci se dočkali až v polovině úvodní třetiny, Hotěk vysunul do úniku Tomáše Hanáka, jenž bekhendem našel volné místo mezi Beranovými betony.

Dukla vzápětí přidala a odpověděla. Radek Pořízek si v útočném pásmu vyměnil kotouč s obráncem Jansonsem a zamířil za přesouvajícího se Kořénka. Obrat dovršil po Čachotského dlouhém pasu Eduards Hugo Jansons, který z levé strany vypálil bez přípravy pod horní tyč přerovské branky. Jihlava ještě do první přestávky dvakrát zahrozila zblízka, Kořének ale Zubry podržel.

Zkraje druhé části Přerov přečkal domácí tlak a vyrovnat mohl unikající Buršík, střelou na lapačku však na Berana nevyzrál. Ve 29. minutě potřetí udeřili Horáci, bekhendové nahození Michala Koštovala z ostrého úhlu propadlo Kořénkovi za brankovou čáru. Snížení následně odmítl Dobša, který obdržel puk před bránu, proti dorážce Máchy zase Beran stihl vytrčit levý beton. Oba týmy v závěru prostřední třetiny využily přesilovku. Čtvrtý gól Dukly přidal zblízka Stanislav Vrhel, za Zubry upravil stav ranou bez přípravy David Březina, jemuž nabíjel Černý.

Během třetí dvacetiminutovky se nejprve dvakrát prosadila Jihlava. V čase 52:22 dorážel do prázdné části branky Radek Pořízek, který tak zaznamenal druhý gól v utkání. Dukle vyšlo i přečíslení tří proti dvěma, na jehož konci zvolil Marcel Štefančík namísto nahrávky na některého ze spoluhráčů střelu na bližší tyč. Zubři snížili v 58. minutě, když Daniel Indrák poslal kotouč pod horní tyč. Přerov si ještě v závěru vyzkoušel hru bez gólmana, při níž inkasoval posedmé z hole Tomáše Čachotského.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Dnešní přípravné utkání určitě splnilo naše očekávání a to, co jsme od něj chtěli, vzhledem k tomu, že nás Přerov čeká hned první kolo v soutěži. První třetina byla z naší strany vlažnější, myslím si, že půl třetiny měl Přerov lepší nohy, lépe brusli a dostal nás pod tlak, potom už se to vyrovnalo. Z naší strany využitá přesilovka, z oslabení jsme sice dostali gól, ale po střele z úhlu, nebylo to po nějakém signálu, také velmi dobře ubráněno. Dali jsme spoustu gólu, což už je jen plus k tomu. Konec už byl trochu vyhrocený, což k tomu samozřejmě patří. Za nás s dnešním zápasem spokojenost.

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Zápas pro nás byl poměrně studenou sprchou. Doma jsme s Jihlavou sehráli velmi dobré, vyrovnané utkání. Možná, že jsme si i mysleli, že jsme měli více ze hry a více šancí. Tentokrát to bylo přesně naopak. Domácí byli velmi agresivní, jak v pohybu, tak v dohrávání soubojů. Měli velmi rychlý přechod z obrany do útoku, naopak náš přechod z útoku do obrany byl velmi pomalý. Vůbec jsme nezachytávali hráče domácích a z toho pramenily jejich tlak a šance. Musím říct, že je zrealizovali velmi hezky. Nám se trochu otevřely oči, stejně tak se nám otevřela témata, na kterých musíme na tréninku přitlačit. Budeme na tom pracovat.