Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři po dalším bojovném výkonu přemohli v derby Olomouc a už nejsou poslední

Junioři po dalším bojovném výkonu přemohli v derby Olomouc a už nejsou poslední
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v posledním domácím zápase této sezony porazili Olomouc 3:0 a v tabulce skupiny O udržení DHL extraligy juniorů díky tomu opustili poslední místo. Na to po gólech Jana Billy a Dana Bárty ve druhé třetině a trefě Jana Hanáka ze závěrečné přesilovky pět na tři poslali právě kohouty. Zubři v hanáckém derby podali další obětavý týmový výkon, při kterém neinkasovali. Brankář Petr Žurek tak vychytal druhé čisté konto v řadě.
UDR5, čtvrtek 21.3.2024
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
3:0
(0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Billa (Ozollapa, Kuchta), 29. Bárta (Hradil), 58. Hanák (Billa). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Rožánek, Veselý. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 358. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 3:0.
Žurek – Bárta, Tomiga, Billa, Pekr, Holík, Janek – Hlávka, Buršík, Hyža, Švejda, Ozollapa, Hradil, Hanák, Mašek, Nášel, Mots, Kuchta, Halík
Frgál – A. Drábek, Šabatka, Compel, Panáček, Růžička, Stratil, Sedláček – Šotkovský, Tomeček, Burkov, Smýkal, K. Drábek, Bošek, Havel, Belan, Neoral, Koudelný

Komentář k zápasu

Úvod zápasu velké šance nenabídl. Pak se před branku z pravé strany protáhl hostující Tomeček, klečící Žurek proti němu zasáhl stejně jako na konci první třetiny. Mezitím na druhé straně z dorážky po střele Hradila neuspěl Mots. Skóre nezměnila ani Hradilova možnost krátce před sirénou. Přerovský útočník v přesilovce z osy hřiště minul pravou část olomoucké branky.

Zubři si početní výhodu přenesli do druhého dějství. Hradil tentokrát našel před brankou Hanáka, Frgál se ale natáhl a velkou šanci zneškodnil. V čase 21:28 už se domácí radovali: Frgál měl zakrytý výhled a nahození Jana Billy od modré čáry se zastavilo až v síti. Ve 29. minutě Přerov udeřil podruhé. Rozjetý Dan Bárta pronikl obranou Mory a nadvakrát překonal Frgála.

Po polovině utkání se před brankou ocitl osamocený Švejda, olomouckého brankáře si však vymíchat nedokázal. Kohouti pak měli lepší pohyb a získali herní převahu. V největší šanci se dostal před Žurka rychlý Burkov, jenže pravý beton gólmana Zubrů u tyče nepřehodil.

Ještě vyloženější příležitost se naskytla na začátku třetí části Koudelnému. Toho na sklonku přesilovky ideálně našel Tomeček, Koudelný ale z velké části prázdnou přerovskou branku netrefil. Olomouc následně nevyužila ani minutovou výhodu pět na tři, několik velkých závarů před Žurkem k snížení nevedlo. Přesilovku pět na tři si poté zahráli také Zubři a Jan Hanák s pomocí teče bránícího Adama Drábka pojistil jejich výhru.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Oběma týmům šlo opravdu o hodně. Do utkání jsme šli s tím, že potřebujeme body, ale zároveň se musíme semknout a hrát jako tým. Právě tým se ukázal v těch nejkritičtějších momentech. Všem klukům moc děkuji za jejich obětavost a plnění herního systému a taktiky. Navíc nás neskutečně podržel gólman Žurek. Ve druhé třetině jsme dali gól na 1:0, ale pořád jsme věděli, že soupeř má kvalitu, je nebezpečný, nepříjemný a může tam spadnout cokoliv. Pak jsme vstřelili druhou branku a někdo si mohl myslet, že už je to hotové. Soupeř však ukázal svou kvalitu v útočném pásmu. Podařilo se nám ubránit oslabení tři na pět a následně využít přesilovku pět na tři. Tam už se rozhodlo o celém zápase. Velké díky fanouškům, hráčům i celému realizačnímu týmu za podporu a za to, jak se dneska zvládl jeden z nejdůležitějších zápasů v této sezoně.

Mojmír Trličík (HC Olomouc): Byl to velmi bojovný zápas, oběma mužstvům šlo o hodně. Hrál se jednoduchý, bojovný hokej. Domácím se podařilo využít některé z našich chyb a dostali se do vedení 2:0. Pak už velice zodpovědně bránili. Přestože jsme si v přesilovkách i při hře pět na pět dokázali vytvořit nějaké šance, nedokázali jsme vstřelit ani gól. Soupeř zodpovědnou hrou dotáhl utkání do vítězného konce.