Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka vyválčila vítězství nad Hradcem, osm minut před koncem rozhodl Hyža

Juniorka vyválčila vítězství nad Hradcem, osm minut před koncem rozhodl Hyža
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v čtvrtém kole skupiny O udržení udolali doma Hradec Králové 1:0, porazili ho podruhé během tohoto týdne a připsali si další důležité body v boji o záchranu DHL extraligy juniorů. Jediný gól zápasu vstřelil v 52. minutě dorážející Patrik Hyža. Zubři navázali na čtvrteční výhru na východě Čech, kde uspěli také těsným rozdílem 5:4. V dalším zápase se na svém ledě střetnou s regionálním rivalem Olomoucí.
UDR4, sobota 16.3.2024
HC ZUBR Přerov - Mountfield HK
HC ZUBR Přerov - Mountfield HK
1:0
(0:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 52. Hyža (Kolařík, Švejda). Rozhodčí: Mejzlík, Šico – Kráľ, Polák. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 185. Střely na branku: 21:29. Průběh utkání: 1:0.
Žurek – Bárta, Tomiga, Billa, Pekr, Holík, Janek – Hyža, Švejda, Ozollapa, Hradil, Halík, Mots, Mašek, Nášel, Buršík, Hlávka, Hanák, Kuchta, Kolařík
Mrázek – Bezpalec, Pavelka, Fiala, J. Aschenbrenner, Havlíček, Černý, Pinkas – Mach, Novotný, Moravec, Matašovský, V. Aschenbrenner, Dommers, Hrdlička, Zámečník, Dobner, Hora, Vencl, Prášek

Komentář k zápasu

Skóre mohli v první třetině otevřít hostující Moravec nebo Novotný, Žurek ale Zubry podržel. Nekapituloval ani při 45 sekund trvající hradecké přesilovce pět na tři. Ve druhém dějství minul prázdnou branku Moravec a na druhé straně fauloval ve vlastní přesilovce unikajícího Kuchtu Hora.

Rozhodčí za zákrok útočníka Mountfieldu nařídili trestné střílení, které však Hradil střelou na Mrázkovu lapačku neproměnil. Pro změnu při početní výhodě Přerova pak ujel Prášek, toho ale zvládl zastavit Bárta ve spolupráci s Žurkem.

Ve třetí části oba týmy nastřelily tyč. Nejprve ji trefil z levé strany zakončující Hyža, poté od modré čáry obránce lvů Černý. Čekání na gól ukončili v čase 51:18 Hanáci: Kolaříkův bekhendový pokus vykopl Mrázek betonem před sebe a Patrik Hyža puk zblízka dorazil do sítě.

Hradec se snažil odpovědět, k vyrovnání mu nicméně nepomohl ani risk bez brankáře. Moravcovu střelu od modré čáry přes bránícího Buršíka zastavil Žurek lapačkou.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Pro nás je to nesmírně důležité vítězství. Oba týmy od začátku cítily důležitost utkání, mohla rozhodnout každá chybička. Výborně nás podpořil gólman, celý tým předvedl obrovskou bojovnost, nasazení a disciplínu. Výsledek je „fotbalový“ 1:0, ale jsme za něj strašně vděční. Tým jsme nastavili tak, že věřil tomu, že se dá vyhrát. Dvě třetiny se hrálo bez branek, ve třetí třetině to pak bylo o jedné malinké chybičce a šťastné střele. Podařilo se nám to tam dotlačit a půjdeme dál.

Martin Vágner (Mountfield HK): Od začátku bylo vidět, o co se hraje, kvůli tomu to bylo i trochu nervózní. Vstup do zápasu a první třetinu jsme ale přesto měli velmi dobré. Druhá třetina nám vůbec nevyšla, třetí naopak z naší strany nebyla vůbec špatná. Bohužel nemáme tlak do prostoru před bránou, kde rozhodují detaily a důležité momenty. Nechce se nám tam vůbec chodit. Všechno chceme hrát na krásu, přehráváme situace a není to vůbec efektivní. Soupeř toho jednou využil, šel do předbrankového prostoru a dostali jsme z toho gól.