Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci v Hradci Králové přišli o slibný náskok, v osmifinále play-off je čeká Plzeň

Dorostenci v Hradci Králové přišli o slibný náskok, v osmifinále play-off je čeká Plzeň
H r a d e c K r á l o v é – Hokejisté Přerova v závěrečném kole nadstavbové skupiny O pořadí v play-off Extraligy dorostu prohráli na ledě Hradce Králové 3:5. Zubři na východě Čech vedli 3:1, Mountfield ale dokázal utkání v poslední třetině otočit. Na straně Hanáků se dvakrát trefil Adam Dobřecký a jednou Filip Koudela. Přerov tak v osmifinálových vyřazovacích bojích jako desátý tým tabulky vyzve sedmou Plzeň. Série hraná na dvě vítězství odstartuje ve středu 13. března na přerovské půdě, druhý a případný třetí zápas se uskuteční v Plzni.
47.kolo, sobota 9.3.2024
Mountfield HK - HC ZUBR Přerov
Mountfield HK - HC ZUBR Přerov
5:3
(1:2, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 17. Páleník (Klíma, Forejtek), 37. Koklar (Hornych, Šichan), 42. Vítek (Pánek), 43. Wališ (Hornych), 60. Vondruška (Koklar) – 3. Dobřecký (Vlk), 7. Dobřecký (Pohanka, Koudela), 26. Koudela (Vlk, Dobřecký). Rozhodčí: Honza – Šesták, Topolský. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 25:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 5:3.
Záruba – Pavlík, Šanc, Pánek, Wališ, Forejtek, Studnický – Koklar, Vítek, Šichan, Hornych, Klíma, Hendrych, Frolík, Páleník, Vondruška, Václavíček
Šejba – Mozr, Pohanka, Matyáš, Kočara, Zahradníček, Cífka – Frnka, Kurial, Hilšer, Miklas, Švejcar, Došlík, Koudela, Dobřecký, Mátl, Vlk

Ohlasy trenérů

Jiří Janoušek ml. (Mountfield HK): Chtěli jsme určitě do zápasu vstoupit jinak. Přerov byl v úvodu lepší, tam jsme prohrávali 0:2, a to nás ještě podržel Marek Záruba. Dal nám šanci s tím ještě něco udělat. Postupně jsme se zlepšovali a vygradovalo to ve třetí třetině, kdy jsme dokázali utkání otočit. I když měl soupeř možnost na vyrovnání, v power-play jsme výhru pojistili. S touto částí sezony se loučíme vítězstvím, což jsme určitě chtěli.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Na rozdíl od pátku jsme měli dobrý vstup do utkání. Dvě třetiny jsme odehráli poměrně slušně, vedli jsme o jednu branku. Nevyšel nám nástup do třetí části, kde jsme inkasovali, a v závěru už se nám nepodařilo srovnat.