Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci znovu remizovali v základní hrací době, Motoru podlehli v prodloužení

Dorostenci znovu remizovali v základní hrací době, Motoru podlehli v prodloužení
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v 17. kole nadstavbové skupiny O pořadí v play-off Extraligy dorostu prohráli doma s Českými Budějovicemi 3:4 po prodloužení. Zubři tak Motor v tabulce nepřeskočili, Jihočeši jsou s jedenácti body nadále devátí, Hanáci s devíti body figurují na desátém místě. V posledním domácím zápase nadstavby ani jednou nevedli, branky Vratislava Švejcara, Filipa Koudely a Adama Dobřeckého znamenaly nanejvýš nerozhodný stav. Ten hosté definitivně zlomili v závěru pětiminutového nastavení nad rámec tří třetin.
45.kolo, sobota 2.3.2024
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
HC ZUBR Přerov - HC Motor České Budějovice
3:4p
(1:2, 2:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Švejcar (Matyáš, Frnka), 24. Koudela (Vlk), 36. Dobřecký (Vlk, Pala) – 3. Mařík (Koníř), 11. Mařík (Blažek, Koníř), 24. Hřebejk (Novotný), 65. Blažek (Koníř, Hřebejk). Rozhodčí: Čelechovský – Horák, Lainka. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 135. Střely na branku: 39:27. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
Šejba – Pala, Kočara, Pohanka, Mozr, Matyáš, Zahradníček – Hilšer, Miklas, Švejcar, Vyroubal, Došlík, Koudela, Vlk, Mátl, Kurial, Frnka, Dobřecký
Novák – Matějka, Schmied, Jaroš, Blažek – Fleischman, Mařík, Novotný, Čečetka, Hřebejk, Muška, Koníř

Komentář k zápasu

Zubři nastoupili proti soupeři, který měl v sestavě pouze jedenáct hráčů do pole, přesto ale museli dosahovat. Ve vlastním oslabení jim ujel Nikolas Mařík a odrazem o horní tyč dostal puk do sítě.

Tentýž hráč navíc pak střelou zpoza kruhu využil přesilovku, zatímco Přerov své tři předchozí početní výhody promrhal. Hanáky vrátil do zápasu až Vratislav Švejcar, jenž z pravé strany zamířil do vnitřní horní tyče hostující branky.

Přerov ve druhém dějství Motor přehrával, odskočit do vedení ale nedokázal. Když už po přečíslení srovnal střelou nad Novákův beton Filip Koudela, chybovali Zubři vzápětí v obraně a Tobby Hřebejk zblízka bekhendem trestal.

Domácí si následně nepomohli dalšími dvěma přesilovkami, využili až tu po vyloučení Blažka. Vlk přihrával z pravé strany, Adam Dobřecký si najel mezi kruhy a vystřelil mimo dosah lapačky brankáře Českých Budějovic.

Ve třetí třetině gól nepadl. Maříka i Mušku vychytal Šejba a Švejcar na druhé straně trefil tyč hostující brány. O vítězi rozhodla až poslední minuta prodloužení, při přesilovce střelou švihem pod horní tyč odmítl nájezdy Filip Blažek.