Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Stejně jako v úterý drama až do nájezdů, dorostenci v nich tentokrát podlehli Slavii

Stejně jako v úterý drama až do nájezdů, dorostenci v nich tentokrát podlehli Slavii
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v 17. kole nadstavbové skupiny O pořadí v play-off Extraligy dorostu prohráli doma s pražskou Slavií 3:4 po samostatných nájezdech. Zubři v zápase vedli 2:0 a poté 3:2, celek z metropole ale pokaždé dokázal srovnat a v nájezdové loterii pak získal druhý bod. Zatímco Přerov se v dovednostní soutěži prosadil pouze jednou, slávisté proměnili tři ze tří nájezdů.
44.kolo, pátek 1.3.2024
HC ZUBR Přerov - HC Slavia Praha
HC ZUBR Přerov - HC Slavia Praha
3:4sn
(1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Dobřecký (Vlk, Koudela), 26. Kurial (Matyáš, Hilšer), 49. Koudela (Dobřecký, Vlk) – 37. Švancar (Huk, Hörnig), 38. Švancar (Huk), 56. Hörnig (Šámal, Huk), rozhodující nájezd Hörnig. Rozhodčí: Kapitanov – Bartek, Klimek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci:135. Střely na branku: 39:39. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4.
Trnka (na 3. nájezd Šejba) – Pala, Kočara, Pohanka, Mozr, Matyáš, Zahradníček – Hilšer, Miklas, Švejcar, Vyroubal, Došlík, Koudela, Vlk, Mátl, Frnka, Kurial, Dobřecký
Höhlig – Lorenz, Skyba, Labuzík, Hess, Pšenička, Marek – Huk, Hörnig, Švancar, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Egart, Tichý, Šámal

Komentář k zápasu

Jako první se v utkání ujala situace, na jejímž konci stál Adam Dobřecký. Kapitána Zubrů našel z otočky zadovkou Vlk a Dobřeckému stačilo zakončit do volné části branky. Vyrovnat mohl Švancar, Trnka proti němu ale zasáhl betonem a vzápětí pokryl i dorážky.

V 26. minutě se Přerov radoval podruhé. Unikající Miklas ještě neuspěl, zanedlouho nicméně po skrumáži zblízka dorazil puk do sítě navrátilec do přerovské sestavy Petr Kurial. Jenže Slavia do konce druhé třetiny dokázala dvougólovou ztrátu smazat. Během necelé minuty dvakrát udeřil Vojtěch Švancar. Nejprve snížil po odrazu kotouče od bránícího Zahradníčka, následně do branky usměrnil nabídku Huka a vyrovnal.

Domácí se sice ještě v závěru druhého dějství radovali z vedoucí branky, ale tu rozhodčí neuznal. Zubři tak Pražanům znovu odskočili až v čase 48:20, kdy Dobřeckého pokus tečoval za Höhligova záda Filip Koudela a využil přesilovku. Sešívaní odpověděli přesně čtyři minuty před vypršením základní hrací doby. Petr Hörnig si zleva najel na střelu z mezikruží, která se zastavila až za Trnkovými zády.

V prodloužení Přerov zahodil minutu a deset sekund trvající přesilovku pět na tři. Vítěze musely určit až samostatné nájezdy. Na Matějovského trefu z první série odpověděl Dobřecký, jinak ale Höhlig nekapituloval. Naopak na druhé straně poslal puk mezi Trnkovy betony Petr Hörnig a střídající domácí brankář Šejba poté nedosáhl na Egartovo zakončení k pravé tyči.