Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost potrápil lídra z Třince. Pod Javorovým otočil skóre, na body to však nestačilo

Dorost potrápil lídra z Třince. Pod Javorovým otočil skóre, na body to však nestačilo
T ř i n e c – Hokejisté Přerova v 16. kole nadstavbové skupiny O pořadí v play-off Extraligy dorostu podlehli Třinci na jeho půdě hubeným rozdílem 2:3. Zubři proti vedoucímu týmu tabulky brzy prohrávali, ještě do konce první třetiny ale srovnal Filip Frnka a v 33. minutě dokonal obrat Šimon Matyáš. Vedení Přerovanům vydrželo do 54. minuty, poté o něj přišli a vzápětí ztratili také nerozhodný stav. K třetí trefě už jim nepomohl ani risk bez brankáře.
43.kolo, sobota 24.2.2024
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
3:2
(1:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Weiss (Řípa, Hladoník), 54. Marek (Řípa), 55. Řípa (Weiss, Hladoník) – 17. Frnka (Vlk, Mátl), 33. Matyáš. Rozhodčí: L. Janda – Cygal, Molin. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Javorek – Marek, Kaleta, Niemczyk, P. Trnka, Byrtus – Hladoník, Makula, Blahuta, Morcinek, Hrček, Richter, Spaskin, Weiss, Řípa, Řehák
Šejba – Pala, Pohanka, Matyáš, Zahradníček, Cífka – Židlík, Frnka, Hilšer, Miklas, Švejcar, Vyroubal, Došlík, Koudela, Dobřecký, Vlk, Mátl

Komentář k zápasu

Oceláři na svého soupeře doslova vlétli a přerovského brankáře zasypávali střelami od úvodních vteřin. Díky tomu se také dostali rychle do vedení. Už po 48 sekundách se po přihrávce Řípy prosadil Matěj Weiss. I přes převahu domácích se ale šlo po dvaceti minutách do kabin za nerozhodného stavu. Po špatném střídání Slezanů vyrovnal v sedmnácté minutě z rychlého protiútoku Filip Frnka.

Druhá třetina nabídla úplně jiný obraz hry. Hosté byli daleko aktivnější. Nejen, že se třineckým mladíkům dovednostně vyrovnali, ale postupně začali soupeře dokonce přehrávat. Vše vyústilo zaslouženým vedoucím gólem ve 33. minutě. Po velkém tlaku se z nenápadného pokusu od modré čáry prosadil Šimon Matyáš. Druhá dvacetiminutovka tak nakonec patřila Zubrům.

Před poslední třetinou zřejmě v kabině domácích proběhla diskuze, neboť do ní Oceláři vstoupili jako polití živou vodou. Cestu za vyrovnáním si dlouho komplikovali zbytečnými fauly, ale nakonec se dočkali. V čase 53:12 se prosadil střelou od modré čáry Jakub Marek. Zanedlouho pak Třinečtí utkání dokonce překlopili na svou stranu. Od levého kruhu si najel pro přihrávku Dominik Řípa a Třinec vedl. V závěru už hostům nepomohla ani hra bez brankáře. Oceláři si tak připisují šestou výhru v řadě.