Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost doma šestkrát inkasoval a na Karlovy Vary si v nadstavbě nepřišel ani podruhé

Dorost doma šestkrát inkasoval a na Karlovy Vary si v nadstavbě nepřišel ani podruhé
P ř e r o v – Hokejisté Přerova nestačili v 14. kole nadstavbové skupiny O pořadí v play-off Extraligy dorostu doma na Karlovy Vary 1:6. Zatímco Zubři své šance neproměňovali a několikrát nastřelili tyčku hostující branky, Energie si postupně vypracovala šestigólové vedení. Teprve poté se prosadili také Hanáci, jejich čestný úspěch zaznamenal v 46. minutě kapitán Adam Dobřecký. Přerov tak s Karlovými Vary prohrál i druhý vzájemný zápas v nadstavbě.
41.kolo, čtvrtek 15.2.2024
HC ZUBR Přerov - HC Energie Karlovy Vary
HC ZUBR Přerov - HC Energie Karlovy Vary
1:6
(0:3, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 46. Dobřecký (Pohanka) – 6. Tomek (Kyncl), 13. Habla (Pelikán), 15. Kváš (Dyk, Poizl), 22. Kyncl, 29. Sedáček (Tomek, Gombár), 44. Poizl (Tomek, Sedláček). Rozhodčí: Pavel – Horák, Peluha. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 138. Střely na branku: 19:35. Průběh utkání: 0:6, 1:6.
Šejba – Pala, Zahradníček, Pohanka, Matyáš, Kočara, Cífka – Miklas, Frnka, Hilšer, Švejcar, Kováč, Vyroubal, Vlk, Mátl, Koudela, Židlík, Dobřecký
Kadoun – Čermák, Dyk, Pelikán, Kůrka, Gombár, Vrzal – Kváš, Staněk, Šilhan, Poizl, Sedláček, Kyncl, Vaníček, Habla, Tomek

Komentář k zápasu

Energie začala na Hané zostra a na konci šesté minuty otevřela skóre. Petr Tomek si v přesilovce najel na levý kruh a zápěstím zamířil ke vzdálenější tyči přerovské branky. Zanedlouho mohl odpovědět Švejcar, ale trefil pouze tyč. V čase 12:32 se hosté radovali podruhé. Jakub Habla nabral rychlost, projel mezi obránci Zubrů a našel volné místo mezi Šejbovými betony. Západočeši poté využili přesilovku pět na tři: Dykovu nabídku usměrnil do sítě Michal Kváš.

Přerov si zkraje druhé třetiny zahrál přesilovku, v ní však domácím ujel Jakub Kyncl a zařídil Karlovým Varům čtyřgólový náskok. Při skryté střele Miklase z osy hřiště pomohla brankáři Energie Kadounovi tyčka a nedlouho před polovinou utkání znovu udeřili jeho spoluhráči. David Sedláček se dostal na hranici levého kruhu, odkud překonal Šejbu bekhendovým zakončením na bližší tyč.

Zubři si poté vytvořili několik slibných možností ke snížení, jenže ani jednu z nich nedokázali proměnit. Po odrazu od Švejcarovy brusle skončil puk na tyči karlovarské branky, tyčku zanedlouho „rozezvonil“ také Dobřecký. Naopak Vlk prostřelil klečícího Kadouna, tomu však kousek před brankovou čárou vypomohl jeden ze spoluhráčů.

Sám Kadoun po přerovském přečíslení zblízka vychytal Cífku a střelu unikajícího Dobřeckého zastavila horní tyč jeho brány. Hrozila i Energie, Vaníčkova teč okopírovala brankovou čáru a vzápětí šel kotouč zpátky do hřiště. Další nastřelenou tyč v utkání si v závěru prostředního dějství připsal Sedláček.

V poslední dvacetiminutovce padlo po jednom gólu na každé straně. V 44. minutě dorážel Tomkův pokus do sítě David Poizl, kterému pak druhou trefu sebral zákrokem Šejba. Jeho protějšek Kadoun přišel o čisté konto v čase 45:33, kdy měl zakrytý výhled a z levého kruhu na něj vyzrál Adam Dobřecký. Další góly Přerova mohli přidat Švejcar a Frnka, Kadoun ale jejich úniky skvěle zneškodnil. Skóre už nezměnil ani Kyncl, jehož střelu mezi betony Šejba do branky nepustil.