Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost bere z další dohrávky bod, dlouhý zápas s Hradcem rozsekly až nájezdy

Dorost bere z další dohrávky bod, dlouhý zápas s Hradcem rozsekly až nájezdy
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v dohrávce desátého kola nadstavbové skupiny O pořadí v play-off Extraligy dorostu prohráli s Hradcem Králové doma 5:6 po samostatných nájezdech. Zubři ve druhé třetině otočili skóre a vedli 4:3, Východočeši jim ale v poslední části obrátku oplatili. Filip Vlk poté poslal zápas do prodloužení, které však nerozhodlo. Východočechům poté zařídil vítězství v čtvrté sérii nájezdů Jaroslav Šedivý.
37.kolo, úterý 27.2.2024
HC ZUBR Přerov - Mountfield HK
HC ZUBR Přerov - Mountfield HK
5:6sn
(0:2, 4:1, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Švejcar (Frnka, Mozr), 34. Pala (Vlk, Koudela), 35. Frnka (Došlík, Matyáš), 36. Koudela, 55. Vlk (Dobřecký) – 6. Klíma (Vondruška), 14. Páleník (Klíma, Vondruška), 28. Václavíček (Šedivý, Koklar), 53. Vítek (Hendrych, Frolík), 55. Vencl (Frolík), rozhodující nájezd Šedivý. Rozhodčí: Novotná – Bubela, Mikšík. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 159. Střely na branku: 26:42. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3, 4:5, 5:5, 5:6.
Trnka (na 5. nájezd Šejba) – Pala, Mozr, Matyáš, Pohanka, Kočara, Zahradníček – Frnka, Hilšer, Miklas, Švejcar, Vyroubal, Koudela, Dobřecký, Vlk, Mátl, Kováč, Došlík
Růžička – Pavlík, Vencl, Zikmund, Pánek, Forejtek, Studnický – Šedivý, Vítek, Klíma, Hendrych, Frolík, Páleník, Vondruška, Koklar, Václavíček

Komentář k zápasu

Hradec měl v první třetině více ze hry a potvrdil to dvěma góly. Skóre otevřel v šesté minutě unikající Filip Klíma, který poté přihrával a Ondřej Páleník v čase 13:15 zamířil ze slotu pod horní tyč domácí branky.

Přerovu pomohlo k snížení přečíslení dva na jednoho, z kterého překonal přesouvajícího se Růžičku Vratislav Švejcar. Z podobné situace udeřili také hosté, na střelu Martina Václavíčka Trnka lapačkou nedosáhl.

Zubři poté zaveleli k obratu. Přesilovku využil z levého kruhu Tadeáš Pala, za necelou minutu srovnal dorážející Filip Frnka a v čase 35:55 poslal domácí do vedení Filip Koudela. Ten získal odražený puk mezi kruhy, najel si před bránu a forhendovým blafákem přelstil Růžičku.

Východočeši se ve třetím dějství tlačili za vyrovnáním a v 53. minutě ho docílili. Kapitán Hradce Tobiáš Vítek se z přečíslení tří proti dvěma trefil do pravého dolního rohu přerovské branky. Zanedlouho navíc Trnka nedosáhl na dalekonosný pokus Radka Vencla a hosté byli rázem o gól napřed. Jenže pouze 14 sekund, pak po buly a přihrávce Dobřeckého odpověděl Filip Vlk.

Utkání dospělo do prodloužení, v kterém nerozhodli Studnický s Forejtkem ani na druhé straně Švejcar. Majitele druhého bodu tak určily až samostatné nájezdy. Ty poměrem 3:2 vyhrál Hradec, o rozdílovou trefu se v čtvrté sérii postaral blafákem do bekhendu Jaroslav Šedivý.