Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci v nadstavbě získali první bod, zápas proti Slavii rozhodovalo prodloužení

Dorostenci v nadstavbě získali první bod, zápas proti Slavii rozhodovalo prodloužení
P r a h a – Hokejisté Přerova pokračují v nadstavbové skupině O pořadí v play-off Extraligy dorostu dalším venkovním dvojzápasem. Na ledě pražské Slavie díky brankám Petra Židlíka a Lukáše Mátla z přesilovky dvakrát vedli. Sešívaní nicméně dvakrát vyrovnali a na začátku prodloužení strhli vítězství na svou stranu. Zubři zamíří z Prahy na jih Čech, kde se v sobotu střetnou s Českými Budějovicemi.
34.kolo, pátek 19.1.2024
HC Slavia Praha - HC ZUBR Přerov
HC Slavia Praha - HC ZUBR Přerov
3:2p
(1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Tittl (Švancar, Šámal), 55. Skyba, 61. Šámal (Švancar, Skyba) – 10. Židlík (Kočara), 50. Mátl (Mozr, Cífka). Rozhodčí: Němec – Beneš, Hradil. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 32:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Höhlig – Lorenz, Skyba, Oh, Labuzík, Pšenička, Marek – Huk, Hörnig, Švancar, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Egart, Tichý, Šámal
Šejba – Pala, Pohanka, Mozr, Cífka, Kočara, Zahradníček – Židlík, Švejcar, Koudela – Došlík, Mátl, Frnka – Kováč, Vyroubal, Brovják – Miklas

Komentář k zápasu

Do druhého domácího utkání v roce 2024 vstoupili slávističtí dorostenci aktivně. Několikrát v prvních minutách zakončoval Švancar, agilní byl i kapitán Matějovský. První gól však v desáté minutě dali Přerovští – domácím obráncům ujel po pravém křídle Petr Židlík a bekhendovou kličkou překonal Höhliga.

Sešívaní mohli odpovědět hned v následné početní výhodě, využili ale až tu další v 16. minutě. Šámalovu nahrávku do mezikruží Švancar bekhendem ještě posunul na pravý kruh Filipu Tittlovi, který prostřelil přerovského gólmana Šejbu.

Ve druhé třetině byla k vidění řada šancí, gól ale nepadl. Po půl minutě zakončoval sám před Höhligem útočník Miklas, ve 30. minutě pak puk do brány dostal Švejcar, podle rozhodčího k tomu ale využil brusli. Na druhé straně střílel třeba Hörnig, ani on nicméně řadu z početních výhod nevyužil.

Skóre se tak měnilo až ve třetí části, v níž ve druhé minutě střílel sám před brankou Kováč. Ten se sice ještě neradoval, v čase 49:26 už ale Zubři znovu skórovali. V početní výhodě tečoval střílený centr z pravé strany do sítě Lukáš Mátl.

Pražané srovnali krok šest minut před třetí sirénou. Po skrumáži před brankou, kde zakončovali Huk se Švancarem, se puk dostal k Danielu Skybovi, jenž dorážkou do odkryté klece vyrovnal na 2:2. Ve zbytku základní hrací doby zahrozili na jedné straně přerovský Miklas, na druhé pak domácí Hörnig, po jehož ráně dokonce zazvonila tyč.

O vítězi nakonec rozhodlo prodloužení. Zubři v něm po vyhraném vhazování ztratili puk a sešívaní z první akce zásluhou Viktora Šámala rozhodli o výhře 3:2.