Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostu nevyšel ani druhý zápas tripu, v Karlových Varech utrpěl vysokou porážku

Dorostu nevyšel ani druhý zápas tripu, v Karlových Varech utrpěl vysokou porážku
K a r l o v y V a r y – Hokejisté Přerova v nadstavbové skupině O pořadí v play-off Extraligy dorostu dál čekají na premiérové vítězství. Ve druhém utkání výjezdu do západních Čech nestačili na Karlovy Vary 2:8. Zubři po první třetině ztráceli čtyři góly a pak už dokázali skóre pouze zkorigovat. O jejich trefy proti Energii se postarali David Miklas a Vratislav Švejcar.
31.kolo, sobota 6.1.2024
HC Energie Karlovy Vary - HC ZUBR Přerov
HC Energie Karlovy Vary - HC ZUBR Přerov
8:2
(4:0, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Sedláček (Blažek, Čermák), 6. Tomek (Wardas, Slavík), 10. Blažek (Tomek, Dyk), 14. Wardas (Tomek, Čermák), 22. Blažek (Tomek, Dyk), 28. Slavík (Sedláček, Pelikán), 41. Blažek (Dyk, Čermák), 42. Tomek – 30. Miklas (Matyáš, Frnka), 36. Švejcar (Koudela, Došlík). Rozhodčí: Čamra – Janíček, Toman. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 37:24. Průběh utkání: 6:0, 6:2, 8:2.
Psohlavec – Čermák, Dyk, Magner, Pelikán, Postl, Bednář – Wardas, Sedláček, Slavík, Michalov, Šedivec, Habla, Tomek, Blažek
Trnka (14. Šejba) – Pohanka, Zahradníček, Pala, Mozr, Matyáš, Kočara, Cífka – Miklas, Švejcar, Vyroubal, Došlík, Koudela, Židlík, Mátl, Frnka, Brovják, Vlk

Komentář k zápasu

Už v prvních sekundách se do velké šance dostali Habla a poté i Tomek, oba však byli na poslední chvíli před brankou zastaveni. Na druhé straně pálil v dobré pozici z kruhu k bližší tyčce Matyáš, Psohlavec však jeho úmysl přečetl a puk vyrážečkou poslal od branky. Nad brankou proletěla i střela Koudely. Skóre otevřel v čase 3:47 nováček v karlovarském týmu David Sedláček, který za Energii debutoval v utkání s Pardubicemi a premiérový gól si připsal hned ve druhém zápase v černobílém dresu. Navýšit vedení domácích mohl chvíli poté Habla, ale také jeho další nájezd Trnka zastavil.

V čase 5:05 připravili Slavík a Wardas šanci pro Petra Tomka a Energie se radovala podruhé. Snížit mohl před polovinou třetiny Došlík, po jehož střele zvonila tyčka karlovarské branky. Akce domácího Hably zase skončila na pozorném gólmanovi Přerova. Během početní výhody vzali energetici hosty do kleští. Po jednom zákroku skončil Trnka na ledě u bližší tyčky, v tu chvíli se v kruhu rozmáchl Vlastimil Blažek a poslal puk do odkryté brány. V čase 13:12 skórovali Západočeši počtvrté, když kombinaci Tomka a Čermáka zakončil Viktor Wardas. Tímto gólem vyhnali karlovarští mladíci z branky Jonáše Trnku, kterého vystřídal Robin Šejba.

V 19. minutě poslal přerovský Došlík z kruhu dobře mířenou střelu a Psohlavec musel zasahovat holí. Do druhé třetiny si Zubři přenesli početní výhodu, ale z gólu se nakonec ve vlastním oslabení radovali Karlovarští. Do pásma projel Vlastimil Blažek, kterého do akce vyslali Tomek a Dyk, a dokázal vyzrát na Šejbu. Nulu z konta Martina Psohlavce zkusil smazat ve 24. minutě Koudela, nicméně neuspěl. Zanedlouho nevyšel únik Mátlovi a Energie se prosadila pošesté zásluhou Lukáše Slavíka. V čase 29:15 Psohlavec přece jen přišel o čisté konto po střele Davida Miklase, o druhý gól Přerova se ve 36. minutě postaral z brejku Vratislav Švejcar.

Během prvních dvou minut poslední třetiny energetici propálili hostujícího gólmana dvakrát. Nejprve Vlastimil Blažek v čase 40:50 za přispění Dyka a Čermáka zkompletoval hattrick a vzápětí svůj únik úspěšně zakončil Petr Tomek. Do konce hrací doby se ještě oba týmy usilovně snažily o změnu skóre. Akci Švejcara a Koudely zastavili domácí jen kousek od své branky. Slavíkovu střelu pak lapačkou pokryl Šejba. Skóre mohl ještě zkorigovat Cífka, jeden z karlovarských hráčů však kotouč usměrnil mimo branku. Gólem pak neskončily ani možnosti Vyroubala, Čermáka nebo Kočary.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Myslím, že to byl jeden ze zápasů, kdy se nám to podařilo chytit hned od začátku. Podle mého názoru jsme celou první třetinu diktovali tempo hry. Ve druhé třetině jsme se dostali do vedení 6:0. Potom jsme bohužel začali trošičku postávat. Trošku už se nám potom nechtělo, ale ve třetí třetině jsme zase chytili první dvě minuty. Dali jsme dva rychlé góly. Myslím, že tam se to utkání uklidnilo a tím jsme si to pohlídali až do konce.

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Do utkání jsme nevstoupili dobře a hned na začátku jsme prohrávali o čtyři branky. My se můžeme spolehnout na týmovou hru a na bojovnost, ale zaostáváme v bruslení a v kombinaci a to je alfa a omega. Pokud nemají kluci nabrusleno, nemohou stíhat takovým týmům jako jsou Karlovy Vary, Plzeň, Třinec a tak dále. Gratuluji soupeři. Hrál dobře, organizovaně s nasazením a je vidět, že ti kluci mají nabrusleno, sílu a kombinaci i to zakončení.