Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost v prvním duelu západočeského tripu podlehl Plzni. Výsledek určila druhá třetina

Dorost v prvním duelu západočeského tripu podlehl Plzni. Výsledek určila druhá třetina
P l z e ň – Hokejisté Přerova ve třetím kole nadstavbové skupiny O pořadí v play-off Extraligy dorostu prohráli s Plzní na jejím ledě 2:5. Zubři v utkání, které bylo první polovinou jejich výjezdu do západní části České republiky, vedli od dvanácté minuty po premiérové trefě Adama Kočary v této sezoně. Indiáni ale ještě do první přestávky srovnali a ve druhém dějství skóre čtyřmi brankami v řadě otočili. Hanáci už jen snížili díky přesilovkovému gólu Filipa Koudely. O první body v nadstavbě budou znovu bojovat v sobotu v Karlových Varech.
30.kolo, pátek 5.1.2024
HC ŠKODA Plzeň - HC ZUBR Přerov
HC ŠKODA Plzeň - HC ZUBR Přerov
5:2
(1:1, 4:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Tománek (Maxa, Fodor), 26. Maxa (Fodor, Tománek), 31. Fodor (Maxa, Tománek), 35. Maxa (Bělík, Tománek), 38. Fehér (Kocek, Slováček) – 12. Kočara (Vyroubal, Došlík), 40. Koudela (Švejcar, Vlk). Rozhodčí: Šperl – Deja, Matys. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 144. Střely na branku: 43:27. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2.
Poustka – Mašek, Černý, Hanzlík, Kamas, Kocek, Reisnecker – Bělík, Slačík, Tománek, Fehér, Maxa, Fodor, Slováček, Úbl, Klatovský
Šejba – Pala, Pohanka, Mozr, Cífka, Matyáš, Zahradníček, Kočara – Koudela, Švejcar, Vlk – Miklas, Mátl, Frnka – Brovják, Došlík, Vyroubal – Židlík

Komentář k zápasu

Jako první v zápase zahrozila v přesilové hře Škodovka, Maxa byl sám před brankářem Šejbou, puk do sítě nicméně nepropasíroval. Naopak hosté ze své první větší šance udeřili. Vyroubal vyhrál buly v útočné třetině, Adam Kočara si poté nabruslil na vrchol pravého kruhu, odkud přesnou ranou překonal bezmocného brankáře Poustku. Veden hostům nicméně vydrželo pouhé dvě minuty. Druhá útočná formace Plzně předvedla pořádný kolotoč a po přihrávce Maxy nakonec poslal puk do sítě Matěj Tománek. Stejný hráč se následně pokoušel o další zakončení, puk tentokrát však brankovou čáru nepřekročil, po dvaceti minutách tak platil vyrovnaný stav 1:1.

Zkraje druhé třetiny Škoda otočila zápas na svou stranu. Při souhře reprezentantů Fodor oslovil u levé tyče Jiřího Maxu, který přes Šejbův beton dostal puk do sítě. A to z domácí strany stále nebylo vše, jelikož v polovině utkání indiáni navýšili na rozdíl dvou branek a znovu u toho byla stejná formace, tentokrát se prosadil třetí do party. Tománek zachytil puk u modré čáry a jeho následnou ránu dorazil bekhendem Jan Fodor. O pár minut později si Plzeň zahrála početní výhodu, Bělík našel před brankou Jiřího Maxu, který pohotovou ranou vstřelil svou druhou branku v zápase. Fantastickou třetinu dovršil Adam Fehér, který z osy hřiště prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Poslední slovo ve druhé části měli ale nakonec přece jen hosté. Filip Koudela dostal kotouč na pravý kruh a rychlou ranou k protější tyči v přesilovce snížil na rozdíl tří branek.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval v přesilové hře Fodor. Ten dostal nabídku na pravou stranu, ale jeho pokusu chyběla větší přesnost. Zubři posléze hráli téměř celou dvouminutovou početní výhodu pět na tři, Škoda vše ale zvládla skvěle ubránit. Poustka nadále předváděl skvělý výkon, nepřišel si na něho ani v další šanci Frnka. Brovják se pro změnu dostal do rychlého brejku, Škoda ale nadále držela vypracovaný náskok. Na druhé straně Fehér orazítkoval jen tyč hostující brány. Závěr utkání už se prakticky jen dohrával, Přerov v Plzni prohrál o tři góly.