Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka sice Litvínov přestřílela, nadstavbu ale přesto zakončila porážkou o dva góly

Juniorka sice Litvínov přestřílela, nadstavbu ale přesto zakončila porážkou o dva góly
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v posledním kole nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů prohráli na domácím ledě s Litvínovem 1:3. Zubři sice chemiky přestříleli 40:24, skórovat ale dokázali pouze jednou. V 15. minutě rychle odpověděl na úvodní přesilovkovou trefu hostujícího Dominika Čecha Toms Mots. Litvínov pak rozhodl v druhé třetině, během které dvakrát udeřil bronzový medailista z mistrovství světa do 20 let Matěj Maštalířský. Přerov nyní čekají těžké záchranářské bitvy ve skupině O udržení.
56.kolo, sobota 2.3.2024
HC ZUBR Přerov - HC Litvínov
HC ZUBR Přerov - HC Litvínov
1:3
(1:1, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Mots (Hradil, Buršík) – 14. Čech (Kubíček, Soušek), 22. Maštalířský (Starý, Postl), 37. Maštalířský (Postl, Starý). Rozhodčí: Rapák, Šudoma – Hanzlík, Tvrdý. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Střely na branku: 40:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Žurek – Bárta, Tomiga, Janek, Billa, Pekr, Holík, Škňouřil – Hlávka, Buršík, Hyža, Švejda, Ozollapa, Kolařík, Hanák, Mots, Kuchta, Halík, Nášel, Hradil
Kubík – Vyhlídal, Soušek, Cipko, Kladivo, Prokeš, Kubíček, Hora – Čech, Vopat, Dej, Starý, Maštalířský, Postl, Tůma, Bednařík, Scafari

Komentář k zápasu

Litvínov si jako první v zápase zahrál přesilovku a dokázal ji využít. Kubíčkovu střelu od modré čáry tečoval do sítě Dominik Čech, který zrovna projížděl před Žurkem. Přerov za minutu a 20 sekund srovnal, Toms Mots zamířil z pravého kruhu do vzdálenějšího dolního rohu hostující branky. Ještě do konce první třetiny měli velké šance Maštalířský s Tůmou, Žurek ale Zubry podržel.

Severočeši si zkraje druhé části znovu pomohli přesilovkou. Výhodu pět na tři předčasně ukončil Matěj Maštalířský, jehož pokus zprava šel do vzdálenější tyče a od ní do brány. Maštalířský pak v 37. minutě přidal druhou trefu, to mu po přihrávce Postla stačilo zblízka poslat puk do prázdné domácí branky.

Zubři mohli snížit ve třetí třetině při vyloučení Prokeše. Kotouč nejprve zastavila levá tyč a ze skrumáže ho vzápětí nedokázal dorazit do branky Hradil. Ten zanedlouho střílel z levé strany a Kubíkovi tentokrát pomohla horní tyč. Na druhé straně zakončoval po zadovce z výhodné pozice Postl, na Žurka ale nevyzrál. Přerov ještě mohl duel zdramatizovat při závěrečné přesilovce pět na tři, ani ta už však ke gólu nevedla.