Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka v hanáckém derby neskórovala a Olomouci na jejím ledě podlehla o tři branky

Juniorka v hanáckém derby neskórovala a Olomouci na jejím ledě podlehla o tři branky
O l o m o u c – Hokejisté Přerova v 27. kole nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů na ledě Olomouce prohráli poměrem 0:3. Zubři poprvé inkasovali po patnácti minutách hry, další dva góly dostali v druhé třetině. V tabulce na deváté České Budějovice ztrácejí bod, nadstavbu zakončí doma proti Litvínovu.
55.kolo, čtvrtek 29.2.2024
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
3:0
(1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Šotkovský (Koudelný, Panáček), 26. Havel (Stratil, Turek), 37. Burkov (Tomeček, Sedláček). Rozhodčí: Hranoš, Koziol – Bezděk, Veselý. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 28:33. Průběh utkání: 3:0.
Frgál – A. Drábek, Šabatka, Compel, Smýkal, Stratil, Paníček, Růžička, Sedláček – Tomeček, Burkov, Koudelný, Havel, Belan, K. Drábek, Bošek, Ruda, Šotkovský, Turek
Žurek – Bárta, Tomiga, Billa, Pekr, Holík, Škňouřil, Mozr – Mots, Hlávka, Hyža, Švejda, Ozollapa, Buršík, Hanák, Šindler, Kolařík, Halák, Kuchta, Hradil

Komentář k zápasu

Zpočátku diváci sledovali čistou hru z obou stran, posléze však začaly být obě trestné lavice vytěžovány. Hrálo se nejprve víc ve čtyřech, celou přesilovku měl až Přerov, ale Frgál zůstal nepřekonán. Skóre se poprvé měnilo v čase 14:54, kdy se Koudelný probil do útočného pásma a na poslední chvíli našel Ondřeje Šotkovského. Autor trefy si najel do lepší pozice a ranou do pravého rohu branky poslal domácí do vedení.

Druhé dějství mohlo ale vypadat úplně jinak. Zubři se ocitli hned ve třech samostatných únicích. Buršík ve vlastním oslabení nevypočítal schopnosti Frgála, to samé se stalo Hradilovi o sedm minut později pasáž zahozených šancí hostů završil Švejda. A tak Mora trestala. V čase 25:57 po přenesení hry jeli kohouti dopředu ve dvou. Vše na sebe nakonec vzal Adam Havel, který poslal kotouč za záda Žurka do pravého dolního rohu branky. Ještě lépe bylo pro Olomouc v 37. minutě, to Tomeček udržel kotouč v pásmu a po ose našel Maxima Burkova, jenž si nabruslil do lepší pozice a vymetl horní růžek.

Ještě zvýšit už tak pohodlné vedení mohli kohouti ve 44. minutě v dvojnásobné přesilovce, jenže velká výhoda zůstala bez proměnění. Mora naopak posléze hazardovala, přesilovku měl totiž dvakrát v krátkém sledu Přerov, ale na Frgála hosté recept nenašli. Nenašli ho až do konce utkání, olomoucký maskovaný muž tak udržel čisté konto.