Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka otočila domácí zápas s Plzní a po měsíci konečně zastavila sérii porážek

Juniorka otočila domácí zápas s Plzní a po měsíci konečně zastavila sérii porážek
P ř e r o v – Hokejisté Přerova udolali v 26. kole nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů doma Plzeň 2:1 a poprvé od 25. ledna letošního roku zvítězili. Zubři museli skóre otáčet, v první třetině se z trestného střílení prosadil Ondřej Pešek. Na konci druhé části vyrovnal při přesilovce Jan Hanák a 14 sekund po začátku poslední třetiny zvrátil zápas na přerovskou stranu tečí Radim Hradil.
54.kolo, pondělí 26.2.2024
HC ZUBR Přerov - HC ŠKODA Plzeň
HC ZUBR Přerov - HC ŠKODA Plzeň
2:1
(0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 38. Hanák (Holík, Billa), 41. Hradil (Hlávka, Hyža) – 9. Pešek (TS). Rozhodčí: Gebauer, Vaněk – Hanzlík, Kučera. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 164. Střely na branku: 40:38. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Žurek – Bárta, Tomiga, Billa, Holík, Pekr, Mozr, Janek – Hyža, Hradil, Hlávka – Hanák, Ozollapa, Mots – Šindler, Švejda, Halík – Dobša, Šťastný, Martiňák
Lokajíček – Skala, Dolhý, Hromádka, Čančura, Cícha, Iščenko, Prošek, Houdek – Klatovský, Sabiniok, Koubek, Hofrajtr, Hořejšík, Řehoř, Mazanec, Hála, Beran, Pešek

Komentář k zápasu

Zubři zabrali po deseti porážkách v řadě, během kterých získali jediný bod. V tabulce zůstali na posledním desátém místě, ale bodově se dotáhli na deváté České Budějovice, který prohrály s Hradcem Králové 2:4. Právě na ledě Motoru Přerov před pondělním duelem vyhrál naposledy. Plzeň na Hané nezvítězila ani v druhém zápase nadstavby, v lednu tady Přerovu podlehla 2:4.

Domácí začali aktivně, Mots ale mířil jen do postavení Lokajíčka a následně se Zubrům nepodařilo využít dvě přesilovky. Při první z nich naopak inkasovali. Hlávka fauloval soupeře v gólové šanci a Ondřej Pešek z trestného střílení poslal puk přesně pod horní tyč.

Během druhé početní výhody na Lokajíčka nevyzrál znovu Mots a poté ani Tomiga. Těsně před koncem prvního dějství mohl plzeňské vedení navýšit dorážející Koubek, Žurek jej však zblízka vychytal.

Zubři se po velkou část druhé třetiny marně snažili o vyrovnání. V 38. minutě ale čekání na gól zlomili, při vyloučení Sabinioka dorazil Holíkovu ránu za brankovou čáru Jan Hanák. Na druhé straně mohl rychle zareagovat Houdek, při druhém trestném střílení hostů v zápase nicméně na Žurka nevyzrál.

Na začátku třetí třetiny naopak přišel přerovský obrat, střelu Hlávky tečoval do sítě z prostoru před brankou Radim Hradil. Vzápětí po zakončení od modré čáry dorážel zblízka Švejda, Lokajíček si ale tentokrát poradil.

Plzeň byla blízko vyrovnání po vyloučení Hyži, proti Řehořovi se vyznamenal Žurek. Ten Přerov znovu podržel při risku indiánů se šesti bruslaři, když lapačkou perfektně zasáhl u pravé tyče. Zubrům se sice do prázdné brány skórovat nepovedlo, Hlávka trefil pouze tyč, těsné vedení však udrželi až do závěrečné sirény.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Z mého pohledu šlo o vyrovnaný zápas. Nabídl spoustu osobních soubojů, což pro diváky na poměry extraligy juniorů asi nebylo tak koukatelné. Na druhou stranu víme, o co hrajeme. Soupeř hrál, co jsme mu dovolili. Nešťastným faulem a trestným střílením jsme prohrávali. Paradoxně si myslím, že jsme měli trochu více ze hry. Plzeň jsme mohli víc tlačit, ale přesilovka nám ublížila. Pak jsme se dlouho hledali, co vlastně na soupeře hrát. Díky bojovnosti, obětavosti, disciplíně a troše štěstí se nám ale podařilo vyrovnat a na začátku třetí třetiny jsme po šťastném gólu šli do vedení. Musím poděkovat všem hráčům i realizačnímu týmu. Dneska se všichni vydali. Bojují za Přerov, aby tu extraliga juniorů byla. Přineslo to ovoce v podobě tří bodů, které do tabulky potřebujeme. Doufám, že soupeři s námi budou nadále počítat.