Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Hra bez brankáře v závěru juniorům nevyšla a z Pardubic odcestovali s další porážkou

Hra bez brankáře v závěru juniorům nevyšla a z Pardubic odcestovali s další porážkou
P a r d u b i c e – Hokejisté Přerova ve 23. kole nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů prohráli na ledě Pardubic 2:4. Zubři čekali na góly do druhé třetiny, ve které se prosadili dvakrát. Na třetí trefu Dynama ale odpovědět nedokázali, a to ani v dlouhé pětiminutové přesilovce nebo při hře bez brankáře na konci základní hrací doby. Celkově tak nevyhráli sedmé utkání po sobě, odvetu s Pardubicemi mají na programu v pondělí.
51.kolo, sobota 17.2.2024
HC Dynamo Pardubice - HC ZUBR Přerov
HC Dynamo Pardubice - HC ZUBR Přerov
4:2
(1:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Kalužík (Fiala, Hebek), 26. Helikar (Švec, Jaša), 33. Švec (Gromadzki, Pilař), 58. Pavlata (Fiala) – 22. Holík (Billa, Švejda), 34. Hanák (Kolařík, Švejda). Rozhodčí: Micka, Svobodová – Kotlík, Thuma. Vyloučení: 7:5, navíc Rájek (Pardubice) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Tuláček – Kaštánek, Koudelka, Kubánek, Rájek, Švec, Hebek – Bartoň, Kalužík, Burda, Štěpánek, Fiala, Pilař, Novotný, Jaša, Helikar, Gromadzki, Pavlata, Jevtěchov
Žurek – Janek, Billa, Tomiga, Pekr, Holík, Bárta, Škňouřil – Buršík, Hyža, Švejda, Hradil, Kolařík, Kuchta, Nášel, Hlávka, Mots, Mašek, Ozollapa, Hanák

Komentář k zápasu

Hned na začátku první třetiny mohli jít Zubři do vedení, kdy se před Tuláčkem sám zjevil Ozollapa, ale při střele zaškobrtl a puk šel tak mimo pardubickou branku. Poté se ke střele dostal přerovský Tomiga a Tuláčka zachránila tyčka. V osmnácté minutě padla první branka, a to na straně Dynama, kdy si na pravý kruh najel Tadeáš Kalužík, který se přesně trefil za Žurkova záda.

V úvodu druhé části si Přerov zahrál přesilovku pět na tři, kterou využil, Jan Billa se trefil mezi betony Tuláčka a díky tomu tak vyrovnal. O pár minut později šly Pardubice znovu do vedení, přesně pod břevno se trefil Jan Helikar. Poté dostal Helikar dobrou přihrávku a mohl zakončovat do odkryté branky, ale minul. Ve 33. minutě šlo Dynamo do dvoubrankového vedení, Martin Švec propálil vše, co mu stálo v cestě. Zubři na tento gól ihned zareagovali, do samostatného úniku se dostal Jan Hanák, který nezaváhal.

Ve třetí třetině se nic vážného nedělo, a to až do 51. minuty, kdy byl pardubický Rájek vyloučen do konce zápasu a Přerov dostal možnost hrát pětiminutovou přesilovku. Pardubice ale toto oslabení skvěle zvládly. Přerov poté ještě odvolal brankáře, jenže ani to mu k vyrovnání nepomohlo. Do prázdné branky naopak pečetil výhru domácích Dominik Pavlata.