Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka domácí dohrávku se Zlínem nezvládla, zápas ztratila ve druhé třetině

Juniorka domácí dohrávku se Zlínem nezvládla, zápas ztratila ve druhé třetině
P ř e r o v – Mohli si pomoct, ale nepomohli. Hokejisté Přerova v dohrávce 22. kola nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů prohráli na domácím ledě se Zlínem 1:6. Utkání rozhodla prostřední dvacetiminutovka, ve které Zubři čtyřikrát inkasovali. Na začátku třetí třetiny sice zkorigoval stav Tadeáš Hlávka, Berani však následně odpověděli dalšími dvěma trefami a Hanákům moravský souboj zdramatizovat nedovolili.
50.kolo, pondělí 12.2.2024
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
1:6
(0:0, 0:4, 1:2)
Branky a nahrávky: 41. Hlávka (Bárta, Hradil) – 31. Nábělek (Čechmánek, Laciga), 32. Pilát (Čechmánek, Laciga), 37. Zavřel (Holba, Pilát), 38. Urban (Pražan), 53. Zavřel (L. Heš, Čechmánek), 57. L. Heš (Nábělek, Horský). Rozhodčí: Grygera, Schenel – Bubela, Mikšík. Vyloučení: 11:7. Využití: 0:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 164. Střely na branku: 35:38. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6.
Žurek (38. Ryšavý) – Tomiga, Bárta, Škňouřil, Billa, Holík, Pekr, Janek – Hlávka, Hradil, Buršík – Kuchta, Hanák, Kolařík – Dobřecký, Švejda, Mots – Hyža, Mašek, Nášel
Uherek – Zavřel, Špaňhel, Šišák, Lukaštík, Nábělek, Velikovský, Burian – Ramert, Kaláč, Pražan, Laciga, Urban, Horský, L. Heš, Pilát, J. Heš, Čechmánek, Vašíčko, Holba

Komentář k zápasu

Přerov začal aktivně. Po šestnácti sekundách prudce zakončil o kousek vedle branky Hlávka, následně Holík a Hanák po nahrávce od zadního mantinelu mířili do připraveného Uherka. V přesilovce Zlína dvakrát zahrozil Jakub Heš. Nejprve po křížném pasu na zadní tyči těsně minul bránu a vzápětí najetý švihem nastřelil tyč.

Hrál se rychlý a svižný hokej. V polovině prvního dějství si zprava najel před bránu volný Laciga a Žurek musel vytáhl těžký zákrok lapačkou. Na druhé straně Buršík z přečíslení trefil pouze Uherka, stejně jako Hradil, který se proháčkoval hostující obranou.

Ve druhé třetině ujel Zubrům po levé straně útočného pásma Lukáš Heš a Horskému po jeho nabídce nechybělo moc, aby poslal kotouč k pravé tyči přerovské branky. Skóre se však měnilo až po polovině zápasu. To se do šance protáhl Patrik Nábělek a sám před Žurkem nezaváhal.

Berani si poté dvakrát pomohli přesilovkou. První využil střelou do pravé šibenice Tomáš Pilát, druhou od modré čáry Matěj Zavřel. V 38. minutě navíc ujel Pekrovi Zdeněk Urban, poradil si se Žurkem a vyhnal jej z brány. Místo něj šel do hry Ryšavý.

Domácím vyšel úvod třetí třetiny. Protiútok dvou proti jednomu skončil přesnou střelou Tadeáše Hlávky z pravé strany do vzdálenějšího dolního roku zlínské branky. Hlávka poté mohl zápas ještě více zdramatizovat, jenže při samostatném úniku vystřelil pouze do Uherkova betonu a velkou možnost zahodil. Hosté si už zbytek závěrečné části pohlídali. Lukáš Heš ještě na Ryšavého nevyzrál, Matěj Zavřel s návratem vyloučeného Hradila na led ale už ano. Finální výsledek stanovil v 57. minutě pokusem z ostrého úhlu Lukáš Heš.