Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka proti Olomouci ztratila vyhraný zápas. Místo tří bodů bere z derby jediný

Juniorka proti Olomouci ztratila vyhraný zápas. Místo tří bodů bere z derby jediný
P ř e r o v – Hokejisté Přerova ve 20. kole nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů podlehli doma Olomouci 4:5 po prodloužení. Zubři se ve třetí třetině hanáckého derby dostali do dvoubrankového vedení a ještě půl minuty před koncem základní hrací doby drželi alespoň těsný náskok. V čase 59:44 o něj však přišli a v nastaveném čase získali bod navíc kohouti.
48.kolo, čtvrtek 1.2.2024
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
4:5p
(0:1, 3:1, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Buršík (Billa, Hradil), 31. Švejda (Tomiga, Hyža), 36. Tomiga (Hradil, Hlávka), 45. Hradil (Hlávka, Buršík) – 9. Tomeček (Smýkal, Burkov), 34. Bošek (Šabatka, Havel), 49. Belan (Šabatka), 60. Šotkovský (Tomeček, A. Drábek), 62. Tomeček (Burkov, Panáček). Rozhodčí: Kohoutek, Maršálek – Holub, Kráľ. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 177. Střely na branku: 33:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:5.
Žurek – Tomiga, Bárta, Škňouřil, Billa, Holík, Pekr, Janek – Hlávka, Hradil, Buršík – Kuchta, Ozollapa, Mots – Hanák, Halík, Kolařík – Hyža, Nášel, Švejda
Frgál – A. Drábek, Šabatka, Compel, Smýkal, Kalman, Stratil, Panáček, Sedláček – Tomeček, Burkov, Koudelný, Havel, Belan, K. Drábek, Bošek, Ruda, Šotkovský, Turek

Komentář k zápasu

Zkraje utkání ujel sám na bránu lotyšský nováček v přerovské sestavě Mots, jenže minul. Po pravé straně hřiště pak pronikl Kolařík, Hanák po jeho nabídce před prázdnou brankou nezakončil. Do vedení šla v deváté minutě Olomouc. Michal Tomeček převzal přihrávku před bránu a poslal puk přesně do jejího horního rohu. Odpovědět se snažil Nášel, nicméně přestřelil. Během hostující přesilovky následně pálil z první Šotkovský, proti kterému se Žurek stačil přesunout.

Přerov srovnal 54 sekund po začátku druhé třetiny, Billovu střelu dorazil do sítě David Buršík. Olomouc poté přidala a měla více ze hry, znovu ale udeřili Zubři. Po akci Tomigy překonal Frgála Petr Švejda a dokonal domácí obrat ve skóre. Kohouti těsnou ztrátu smazali při hře ve čtyřech na obou stranách a v ponechané výhodě, Šabatkův pokus doklepl do branky Lukáš Bošek. Přerov si vzal vedení zpátky při vyloučení Compela. Na konci kombinace po ose Hlávka – Hradil stál Adam Tomiga, který se zblízka nemýlil.

Ve 45. minutě využili domácí další početní převahu. Na přihrávku Hlávky si najel Radim Hradil a zamířil mimo dosah přemisťujícího se Frgála. Zubři pak měli velké šance, například Kolařík nebo Hanák, místo jejich pátého gólu však Olomouc snížila. Jakub Belan si chytře všiml toho, že se Žurek zvedá a dostal kohouty na kontakt. Díky tomu mohli hosté v závěru odvolat brankáře a šestnáct sekund před sirénou si vynutili prodloužení. Ondřej Šotkovský si nabruslil z pravé strany více do středu útočného pásma a našel mezeru v Žurkově postoji.

Olomouci se pak v prodloužení podařilo výsledek otočit. Burkov protáhl kotouč k pravé tyči přerovské brány, Michal Tomeček ho zvedl nad ležícího Žurka a druhou trefou v zápase zařídil kohoutům druhý bod.