Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka Zlínu porážku z pondělí neoplatila, zápas na ledě Beranů jí utekl ve druhé třetině

Juniorka Zlínu porážku z pondělí neoplatila, zápas na ledě Beranů jí utekl ve druhé třetině
Z l í n – Hokejisté Přerova prohráli v dohrávce 15. kola nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů na ledě Zlína 3:6. Zubrům se v první třetině díky gólům Tadeáše Hlávky a Radima Hradila podařilo dotáhnout dvoubrankovou ztrátu. Jenže během druhé části třikrát inkasovali a Tobiáš Kuchta pak už ve 48. minutě pouze zkorigoval stav. Hanáci tak Beranům podlehli i ve druhém vzájemném souboji během tohoto týdne.
43.kolo, čtvrtek 15.2.2024
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
6:3
(2:2, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Čechmánek (Pilát, Laciga), 6. Holba (Klimek, Lukaštík), 25. L. Heš (Pilát, Zavřel), 36. L. Heš (J. Heš, Nábělek), 38. Horský (Nábělek, L. Heš), 60. Laciga (Čechmánek, Zavřel) – 8. Hlávka (Hradil, Buršík), 14. Hradil (Hyža, Holík), 48. Kuchta (Billa, Nášel). Rozhodčí: Gebauer, Rapák – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 32:16. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2, 5:3, 6:3.
Uherek – Zavřel, Šišák, Špaňhel, Lukaštík, Nábělek, Burian – Pilát, Ramert, Kaláč, Laciga, J. Heš, Urban, Holba, Čechmánek, L. Heš, Klimek, Vaculík, Horský
Žurek – Janek, Tomiga, Pekr, Billa, Holík, Bárta, Škňouřil – Buršík, Hyža, Švejda, Kolařík, Hanák, Kuchta, Hradil, Hlávka, Mots, Nášel, Martiňák, Mašek

Komentář k zápasu

Do zápasu lépe vstoupili domácí Berani, v čase 0:33 otevřel po Pilátově pasu skóre Jakub Čechmánek. Netrvalo dlouho a Zlín se pyšnil dvoubrankovým vedením. Ke střele se dostal Martin Holba, jenž zavěsil přesně do pravého horního rohu Žurkovy branky.

Zubři si ale připravili odpověď. Hradil našel volného Tadeáše Hlávku, který překonal bezmocného Uherka. Ještě v první třetině pak hosté vyrovnali. Kotouč do sítě z pravé strany procedil Radim Hradil, dobrou práci na brankovišti odvedl Hyža.

Druhá třetina vyšla lépe zlínským juniorům, kteří využili hned dvě přesilovky. Ještě při hře pět na pět se trefil Lukáš Heš, který si vytvořil lepší postavení po opětovné nahrávce od Piláta a vrátil Beranům vedení. Stejný hráč pak navíc proměnil samostatný únik, do kterého jej poslal bratr Jakub.

Lukáš Heš se podílel i na pátém zlínském gólu. To zachytil puk na modré čáře a po jeho přihrávce vypálil Nábělek. Před brankou ještě clonil Matyáš Horský, jenž tečoval za Žurkova záda.

Přerov se ve třetí třetině snažil snížit. Povedlo se mu to v 48. minutě, kdy Uherka po spolupráci s Nášelem a Billou nadvakrát překonal Tobiáš Kuchta. Minutu před koncem utkání ještě Zubři odvolali brankáře, jenže risk jim nevyšel a výhru Beranů pojistil volný Adam Laciga.