Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka na domácí půdě utrpěla vysokou porážku, proti Litvínovu sedmkrát inkasovala

Juniorka na domácí půdě utrpěla vysokou porážku, proti Litvínovu sedmkrát inkasovala
P ř e r o v – Hokejisté Přerova ve 14. kole nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů prohráli doma s Litvínovem vysoko 0:7. Zubři neodehráli špatnou první třetinu, na soupeře po ní však ztráceli dva góly. V dalším průběhu zápasu jejich manko dál narůstalo až na sedm branek. Na Litvínov si tak nepřišli ani ve druhém vzájemném duelu aktuální sezony. Severočeši se na tým hlavního trenéra Pavla Neumana v tabulce bodově dotáhli, Přerov ale odehrál o zápas méně.
42.kolo, sobota 13.1.2024
HC ZUBR Přerov - HC Litvínov
HC ZUBR Přerov - HC Litvínov
0:7
(0:2, 0:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 10. Dej (Dohnal, Scafari), 14. Vopat (Prokeš, Bednařík), 34. Postl (Kubíček), 42. Ducháček (Prokeš, Tůma), 45. Čech (Postl), 48. Bednařík (Dej), 57. Ducháček (Čech, Postl). Rozhodčí: Hranoš, Rapák – Bubela, Vengřín. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 148. Střely na branku: 32:43. Průběh utkání: 0:7.
Vojtek (45. Žurek) – Tomiga, Bárta, Škňouřil, Billa, Pekr, Holík, Janek – Hlávka, Hradil, Buršík – Kuchta, Ozollapa, Kolařík – Hyža, Halík, Švejda – Martiňák, Šťastný, Šindler
Stránský – Soušek, Kladivo, Kubíček, Prokeš, Vyhlídal, Cipko – Tomaník, Tůma, Dohnal, Čech, Vopat, Dej, Ducháček, Scafari, Bednařík, Postl

Komentář k zápasu

Přerov se v první třetině snažil tvořit hru a měl dvě přesilovky, jenže góly střílel Litvínov. V desáté minutě se hosté dostali do přečíslení a Daniel Dej prostřelil Vojtka na vyrážečku. Poté to nad kruhy zkusil Jan Vopat a zamířil do pravého rohu domácí brány. Největší šanci Zubrů měl v úvodní dvacetiminutovce Hradil, kterého zblízka vychytal Stránský.

Litvínov dobře bruslil, což ve druhém dějství dokazoval ještě viditelněji než v první části. V polovině zápasu těsně minuli Vopat i Kubíček a v čase 33:43 se chemici radovali potřetí. Ondřej Postl si na pravé straně útočného pásma prohodil soupeře a vzápětí rozvlnil síť za Vojtkovými zády. Přerovu scházela protihra, v jedné z mála možností se objevil Hlávka, z brejku však přestřelil.

Hosté ve třetí třetině už drama nepřipustili. V čase 41:21 využil přesilovku David Ducháček, jenž tečoval do sítě střelu Prokeše. Zanedlouho pak při vlastním oslabení udeřil Dominik Čech a Vojtek po tomto gólu přenechal své místo Žurkovi. Ten inkasoval dvakrát. Blafákem do bekhendu jej přelstil unikající Jakub Bednařík v 57. minutě potrestal Hradilovo vyloučení druhou brankou v zápase David Ducháček.

Zubři se prosadil nedokázali. Nepomohla jim ani zkrácená početní převaha pět na tři nebo přečíslení Halíka se Švejdou, po kterém druhým jmenovaný střílel pouze přesunujícího se Stránského. Vítězství Litvínova mohlo být ještě vyšší, Žurek si nicméně s dalšími šancemi chemiků dokázal poradit.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Utkání hodně ovlivnila už první třetina. Myslím si, že jsme v ní nebyli horším týmem, ale prohrávali jsme o dva góly. Ve druhé třetině se nám nepodařilo výsledek zkorigovat a po 40 minutách byl stav 0:3. Třetí třetina nám pak prostě nevyšla.

Martin Tvrzník (HC Litvínov): Výhru jsme potřebovali jako sůl. Zápas jsme odbojovali a odpracovali. První třetina byla asi vyrovnaná, nám to tam spadlo, klukům z Přerova ne. Od toho se utkání odvíjelo. Pak už jsme nabírali na klidu a síle a přidávali jsme góly. Určitě to ale byl těžký zápas. Přerov je dobrý soupeř, takže kluci mají kredit. Jsou to pro nás zlaté body.