Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Další gólové hody v juniorském derby: Zubři v Olomouci poprvé zvítězili za tři body

Další gólové hody v juniorském derby: Zubři v Olomouci poprvé zvítězili za tři body
O l o m o u c – Hokejisté Přerova ve 13. kole nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů přestříleli Olomouc na jejím ledě 6:4 a vyhráli pátý vzájemný zápas v řadě. Zubři, kteří předešlé hanácké derby ovládli 7:2, otočili skóre díky čtyřem brankám ve druhé třetině. Kohoutům už vyrovnat nedovolili. Dvakrát se trefili Radim Hradil a lotyšský navrátilec do sestavy z mistrovství světa do 20 let Rauls Ozollapa. Po jedné brance si připsali Matěj Škňouřil a Ondřej Kolařík.
41.kolo, čtvrtek 11.1.2024
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
4:6
(1:0, 1:4, 2:2)
Branky a nahrávky: 16. Tomeček (Bošek), 38. Panáček (Bošek, Koudelný), 49. Sedláček (Ruda, Panáček), 59. Šotkovský (Tomeček, A. Drábek) – 27. Hradil (Hlávka, Buršík), 31. Škňouřil (Billa, Hlávka), 37. Ozollapa (Kuchta, Billa), 40. Kolařík (Ozollapa), 52. Ozollapa (Hlávka), 60. Hradil (Hlávka). Rozhodčí: Gebauer, Šico – Bezděk, Voznička. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 43:43. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:6.
Münch – Smýkal, Stratil, A. Drábek, Šabatka, Compel, Panáček, Růžička, Sedláček – Šotkovský, Tomeček, Pastrnek, Koudelný, Bošek, Havel, Ruda, K. Drábek
Žurek – Tomiga, Bárta, Škňouřil, Billa, Pekr, Holík, Polame – Hlávka, Hradil, Buršík – Kuchta, Ozollapa, Kolařík – Hyža, Halík, Švejda – Martiňák, Šťastný, Šindler

Komentář k zápasu

Na první šanci zápasu se čekalo poměrně dlouho. V deváté minutě kohouti zatlačili u brankoviště, ale úspěšnější byl přerovský gólman Žurek. O čtyři minuty později se zcela sám objevil před brankovištěm Bošek, který branku hostů minul. Vzápětí se do kvalitní pozice proháčkoval Koudelný, jenž ještě posunul kotouč na Šotkovského, který ale před Žurkem ztroskotal. V závěrečné pasáži úvodního dějství si Hanáci museli dát pozor na přerovské přečíslení, v čase 15:42 však otevřel skóre přesnou střelou v přesilovce Michal Tomeček.

Ve druhé třetině si Olomouc nejprve zahrála další početní výhodu, tu ale nevyužila. Ve 26. minutě si Žurek pohlídal bekhendový blafák Koudelného a z následné protiakce se už hosté poprvé radovali. Radim Hradil se snadno dostal do útočného pásma a bezpečně kotouč zametl k zadní tyči. Ještě veseleji bylo na přerovské straně o chvíli později, kdy se přesnou ranou od modré čáry prezentoval Matěj Škňouřil. Další branku přidali hosté při hře čtyři na čtyři. Kuchtovu precizní přihrávku si na levém kruhu našel Rauls Ozollapa, který procedil puk mezi Münchovy betony. Mora ve 38. minutě snížila v přesilové hře. Bošek posunul kotouč na Adama Panáčka, jehož rána z první byla naprosto přesná. Na konci druhé dvacetiminutovky ale kohouti chybovali, přičemž Ozollapa našel zcela volného Ondřeje Kolaříka, který si už uměl poradit.

Úvod třetí třetiny patřil domácím. Tomečkovo nahození před bránu bylo nebezpečné, Žurek nicméně odolal. Třetí využitou přesilovku v utkání zaznamenali svěřenci Mojmíra Trličíka ve 49. minutě, kdy Lukáš Bošek z pravého kruhu vymetl šibenici. Poté ale Olomouc znovu chybovala v rozehrávce, čehož využil dostatečně pohotový Rauls Ozollapa. V úplném závěru si Mora vytvořila velký tlak. O snížení na rozdíl jedné branky se postaral Ondřej Šotkovský, v závěrečných vteřinách ale výhru Přerova potvrdil střelou do odkryté brány Radim Hradil.