Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka opět dotáhla manko dvou branek, z Hradce Králové díky tomu odvezla bod

Juniorka opět dotáhla manko dvou branek, z Hradce Králové díky tomu odvezla bod
H r a d e c K r á l o v é – Hokejisté Přerova v jedenáctém kole nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů prohráli s Hradcem Králové 2:3 po samostatných nájezdech, podruhé za sebou ale dokázali bodovat. Zubři ve druhé třetině dvakrát inkasovali během necelých dvou minut, v posledním dějství však vyrovnali po gólech Radima Hradila z přesilovky pět na tři a Adama Tomigy. O vítězi duelu na východě Čech musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých uspěl Hradec. Hanáci si tak do tabulky připsali bod.
39.kolo, sobota 6.1.2024
Mountfield HK - HC ZUBR Přerov
Mountfield HK - HC ZUBR Přerov
3:2sn
(0:0, 2:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Dommers (J. Aschenbrenner, Dobner), 28. Pajer (Fiala), rozhodující nájezd Pajer – 44. Hradil (Hlávka, Bárta), 49. Tomiga (Halík, Kolařík). Rozhodčí: Veselý, Zavřel – Maštalíř, Roischel. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Střely na branku: 33:30. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Mrázek – Černý, Pinkas, Pavelka, Hrbek, J. Aschenbrenner, Fiala – Hrdlička, Mach, Zámečník, Dobner, Beneš, Matašovský, Prášek, Novotný, Dommers, V. Aschenbrenner, Jón, Pajer, Hora
Žurek – Bárta, Janek, Tomiga, Billa, Pekr, Škňouřil – Buršík, Švejda, Šťastný, Hradil, Halík, Kuchta, Mašek, Nášel, Hlávka, Martiňák, Hanák, Dobša, Kolařík

Komentář k zápasu

Hned v prvním střídání ukázal svou kvalitu Pajer, když vyhrál souboj a připravil palebnou pozici pro Černého, jehož pokus Žurek sice neudržel, Pajer však na brankovišti kotouč za záda přerovského brankáře nedostal. Hradec měl opticky více ze hry a častěji byl na puku, šance si ale nevytvářel.

Nepomohla mu ani přesilová hra po vyloučení Halíka v polovině sedmé minuty. Stejně tak se ale nezadařilo ani hostům, jejich početní výhoda byla navíc krojena o špatné střídání. Krátce poté si vytvořili Lvi velkou příležitost, v polovině 14. minuty ale Hora cílil po Novotného průniku těsně nad.

Druhá třetina začala v o poznání divočejším tempu. Po necelých dvou minutách ujel sám na branku Pajer, svůj forhendový blafák ale příliš natáhl a zakončil jenom do boční sítě Žurkovy branky. Přerovu se stalo osudným další špatné střídání. Osm sekund před koncem vyloučení totiž sehráli Hradečtí rychlou kombinaci, na jejímž konci bylo přesné zakončení Valdise Dommerse.

O něco hůře se Zubrům dýchalo na konci 28. minuty, přestože to pro ně byla nešťastná trefa. Lukáš Pajer dostal nahrávku na kruh od Fialy a vypálil Žurkovi na vyrážečku. Přerovský gólman poslal puk nad sebe, ten však nabral takovou rotaci, že mu jakožto dezorientovanému zapadl za brankovou čáru.

Cesta za třemi body se ale Hradci zkomplikovala poté, co během pěti sekund došlo ke dvěma faulům a Přerov měl 115 sekund přesilovky pět na tři. Tu využil velmi rychle, v čase 43:22 vystřelil z pravého kruhu nad Mrázkovo rameno Radim Hradil a zápas tak byl stále zcela otevřený. Hosté byli rázem lepším celkem a na začátku 49. minuty jim to vyneslo srovnání. Halík s Kolaříkem přihrávali a Adam Tomiga z modré prostřelil brankáře.

V dramatickém závěru třetí části byli blíže výhře Hradečtí. V polovině 58. minuty ale Novotný neproměnil únik, do kterého se dostal po propadu přerovské obrany. Poslední perné sekundy před Žurkem hostující pětice zvládla, a tak se pokračovalo do prodloužení.

V něm měl ohromnou příležitost přesně v polovině pětiminutovky znovu Novotný, když mu Pinkas nalil puk na hranici brankoviště, ale nadvakrát nejmladší extraligový střelec Žurka nepropálil. Muselo se tak jít do nájezdů, které byly tak trochu formalitou. Východočeši v nich skórovali ve třech sériích třikrát, zatímco Přerovští ani jednou, a tak vítězný nájezd Lukáše Pajera přisoudil Hradci druhý bod.

Ohlasy trenérů

Lukáš Král (Mountfield HK): Poměrně špatně jsme vstoupili do zápasu, byli jsme ustrašení a první třetina se nám nepovedla. Byli jsme bez pohybu a všude pozdě. V kabině jsme si k tomu něco řekli, mírně se to zlepšilo a dali jsme dvě branky, přitom jsme mohli přidat i další. Chtěli jsme i nadále hrát aktivně, nečekat, co s námi soupeř provede. K naší smůle tam byla dvě vyloučení za sebou, soupeř využil přesilovku pět na tři, poté se mu podařilo srovnat. V ten moment jsme se snažili tým povzbudit, ať dá hlavy nahoru a hrajeme to, co umíme. Soupeř hrozil z brejků, zajížděl nám za obranu, naštěstí jsme ale rozhodli v nájezdech a dvou bodů si vážíme. Potřebujeme to potvrdit v pondělí s Budějovicemi.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): První dvě třetiny získal Hradec zasloužené vedení, v té třetí jsme se ale vybičovali ke skvělému výkonu a dokázali jsme vyrovnat na 2:2. V nájezdech to je pak hop nebo trop, domácí v nich byli lepší a máme bod. Toho si ale velmi ceníme.