Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorku trápí marodka, Zlín přesto porazila po prodloužení. Hradil zaznamenal tři body

Juniorku trápí marodka, Zlín přesto porazila po prodloužení. Hradil zaznamenal tři body
P ř e r o v – Juniorskému týmu Přerova chybí momentálně hned několik hráčů, kteří se nacházejí na marodce. Hanáci se ale semkli a navzdory okleštěné sestavě v dohrávce osmého kola nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy zdolali doma Zlín 3:2 po prodloužení. Na výhře se výrazně podílel útočník Radim Hradil, který dva góly vstřelil a na jednu branku nahrál. Nejproduktivnější Zubr této sezony se prezentoval i rozhodující trefou celého zápasu. Tu si připsal 5,2 sekundy před vypršením pětiminutové nadstavby a odmítl tak samostatné nájezdy.
36.kolo, pondělí 22.1.2024
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
3:2p
(0:0, 2:2, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Hradil (Škňouřil, Bárta), 38. Buršík (Hradil, Žurek), 65. Hradil – 22. Holba (Ramert, Vaculík), 32. Laciga (Čechmánek, Pilát). Rozhodčí: Gebauer, Šico – Bartoň, Kučera. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Střely na branku: 38:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Žurek – Holík, Bárta, Škňouřil, Billa, Polame, Janek – Hlávka, Hradil, Buršík – Kuchta, Ozollapa, Švejda – Hyža, Halík, Dobša – Martiňák, Šťastný, Šindler
Uherek – Špaňhel, Nábělek, Velikovský, Burian, Zavřel, Mikel – Laciga, Klimek, Ramert, Pešák, Nekvapil, Kaláč, Holba, Vaculík, Čechmánek, Pilát, Pražan

Komentář k zápasu

V polovině první třetiny doráželi u pravé tyče Laciga a Čechmánek, ležícího Žurka ale nepřekonali. Největší šanci Přerova během úvodních dvaceti minut měl Hradil. Ten převzal dlouhý pas za obranu a ujel sám na Uherka, pravý horní roh hostující branky nicméně minul.

Skóre otevřel v čase 21:25 Zlín. Po vysokém nahození prostřelil Žurka klečícího u tyče z levé strany Martin Holba. Zubři mohli zanedlouho vyrovnat, Uherek zasáhl betony a dorážka šla vedle branky. Zprava si pak do šance vyjel Ozollapa, trefil však pouze brankáře Beranů.

Domácí srovnali ve 28. minutě, ze slotu se prosadil důrazný Radim Hradil. Zlínu následně vrátil vedení Adam Laciga, jenž usměrnil do sítě přihrávku Čechmánka. Ještě do přestávky ale odpověděl střelou pod horní tyč David Buršík, kterého do sóla vyslal Hradil.

Ve třetím dějství se na Žurka řítil Nekvapil, přerovský brankář si mezeru mezi betony pohlídal. Na druhé straně zakončoval z hranice kruhu Švejda a také Uherek byl pozorný. Zlín v závěru základní hrací doby na Zubry zatlačil, stav zápasu ale nezměnil. Hanáci si do následného prodloužení přenesli kompletní dvouminutovou přesilovku. Tu sice nevyužili, pět sekund před nájezdy jim však pokusem na bližší tyč zařídil druhý bod Radim Hradil.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Bodů si velice vážíme. Od utkání s Litvínovem jsme se zdravotně dávali dohromady, v týdnu jsme dokonce byli na tréninku v šesti lidech bez gólmana, takže to bylo velmi těžké. Určitě jsme neodehráli pohledný zápas, ale vážím si výkonu a přístupu kluků. Dali do toho srdce.