Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Paráda! Juniorka navázala na domácí výhru, další tři body přivezla z Českých Budějovic

Paráda! Juniorka navázala na domácí výhru, další tři body přivezla z Českých Budějovic
Č . B u d ě j o v i c e – Čtvrtek, sobota, pondělí. Nadstavbová část DHL extraligy juniorů pokračuje ve velmi nabitém programu. Zubři povzbuzeni domácí výhrou nad Pardubicemi navíc dokázali uspět také na ledě budějovického Motoru! Jihočeši měli v repríze loňského finále a duelu dvou nováčků střelecky navrch, Zubři se ovšem díky bojovnosti po celý zápas drželi ve vedení a díky takticky zvládnutému závěru soupeři srovnat nepovolili. Export všech tří bodů na Hanou zajistily góly Tadeáše Hlávky, Matěje Halíka z trestného střílení a Patrika Hyži.
31.kolo, pondělí 11.12.2023
HC Motor České Budějovice - HC ZUBR Přerov
HC Motor České Budějovice - HC ZUBR Přerov
2:3
(0:1, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Petrásek (Sochor), 44. Pitel (Hoch) – 11. Hlávka (Kuchta, Kolařík), 25. Halík (TS), 39. Hyža (Tomiga, Pekr). Rozhodčí: Battěk, Valda – Jindra, Tuháček. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 98. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.
Mařík – Bystřický, Placek, Vachun, Willmann, Tůma, Lukáš – Humeník, Pitel, Petrásek, Kotous, Seidl, Mojsejev, Aulický, Putz, Šimon, Postl, Kříž, Sochor, Hoch
Vojtek – Tomiga, Němec, Škňouřil, Bárta, Holík, Pekr, Janek – Hlávka, Hradil, Buršík – Kuchta, Hanák, Kolařík – Mašek, Halík, Švejda – Hyža, Nášel, Dobša

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, Zubři si ale pomohli přesilovkou. Kuchtovu střelu z pravého kruhu Mařík vyrazil před sebe a dojíždějící Tadeáš Hlávka v čase 10:19 poslal puk do sítě. Jednogólový náskok Přerov udržel až do konce první třetiny.

V prostřední části Hanáci přestáli úvodní tlak Motoru a poté podruhé udeřili. Petrásek fauloval unikajícího Hanáka a nařízené trestné střílení proměnil Matěj Halík, jenž zamířil do levého horního rohu Maříkovy branky.

Zanedlouho putoval na trestnou lavici domácí Willmann, početní převahu však Zubři nevyužili. Naopak v ní sami inkasovali. Filip Petrásek u mantinelu dohrál Hlávku, vzápětí usměrnil za Vojtka pas od Sochora a snížil. Přerov si ale krátce před přestávkou vzal dvougólový náskok zpět. Patrik Hyža projel až mezi kruhy a překonal Maříka nad vyrážečku. Sedm sekund před koncem druhé třetiny mohl ještě skórovat Kuchta, gólman Motoru jej betonem vychytal.

Zkraje třetího dějství se Vojtek vyznamenal proti Humeníkovi, který zakončoval po závaru před brankou. Ve 44. minutě se Jihočeši dostali znovu na kontakt. Hochovu teč Bystřického střely Vojtek rychlým přesunem zastavil, z dorážky ale trefil volnou část branky Richard Pitel.

Těsné vedení se Zubrům dařilo bránit. S Lukášovou ránou si poradil Vojtek a dorážející Sochor branku minul. Na druhé straně to zkusil Hlávka a Maříkovi pomohla tyč. V poslední minutě základní hrací doby měl pak slibnou šanci Mašek, na Maříka nicméně bekhendem nevyzrál.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (Banes Motor České Budějovice): Pokud budeme trávit tolik času na trestné lavici, tak asi nebudeme úspěšní. Celé utkání jsme pouze dotahovali, i když jsme si nějaké šance vytvořili, tak jsme nebyli schopní je proměnit. Soupeř byl v proměňování lepší než my, a proto vyhrál.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Věděli jsme, že nás čeká velmi těžké utkání, což se potvrdilo. Hodně důležité bylo, že jsme po většinu zápasu drželi vedení. Po snížení na 2:3 ve třetí třetině nás čekal velmi těžký závěr utkání, který jsme ustáli díky bojovnosti, obětavosti a dobrému výkonu brankáře. Klukům děkuji za týmový výkon. Ve čtvrtek hrajeme další zápas o body, který opět začíná za stavu 0:0. Musíme se na něj dobře připravit.