Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Přerovská juniorka si poradila s Pardubicemi a v nadstavbě slaví premiérové tři body

Přerovská juniorka si poradila s Pardubicemi a v nadstavbě slaví premiérové tři body
P ř e r o v – Hokejisté Přerova ve druhém kole nadstavbové skupiny O účast v play-off DHL extraligy juniorů porazili doma Pardubice 4:2. Zubři se dvakrát prosadili během první i druhé třetiny, Dynamo pouze dvakrát snížilo na nejtěsnější možný rozdíl. Skóre otevřel už po 58 sekundách Ondřej Kolařík, dva góly si pak připsal obránce Dan Bárta a konečný výsledek stanovil ve 36. minutě Matěj Halík. Přerov na Východočechy vyzrál poprvé v aktuálním ročníku nejvyšší juniorské soutěže.
30.kolo, sobota 9.12.2023
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice
4:2
(2:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Kolařík (Hanák, Kuchta), 20. Bárta (Buršík, Hradil), 29. Bárta (Hradil, Tomiga), 36. Halík (Švejda, Bárta) – 16. Koudelka (Fiala, Pavlata), 31. Bartoň (Paleček, Jaša). Rozhodčí: Čuňočka, Maťašovský – Komínek, Viskot. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 148. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Vojtek – Tomiga, Bárta,Billa, Škňouřil, Holík, Janek, Polame – Hlávka, Hradil, Buršík – Kuchta, Hanák, Kolařík – Mašek, Halík, Švejda – Hyža, Nášel, Martinák
Vilém – Rájek, Koudelka, Kubánek, Kaštánek, Křečan, Helikar – Pavlata, Fiala, Kalužík – Paleček, Burda, Bartoň – Štěpánek, Jaša, Pilař

Komentář k zápasu

Ze zápasu neuběhla ještě ani minuta a Zubři šli do vedení. Hanák projel mezerou v pardubické obraně a Ondřej Kolařík zblízka překonal padajícího Viléma. Poté těsně minul Buršík, Pavlatu zase na brankové čáře skvěle vychytal Vojtek a Kalužík trefil tyč přerovské brány.

Dynamo srovnalo při dlouhé dvouminutové přesilovce pět na tři, volný kotouč dorazil z brankoviště do sítě Jakub Koudelka. Početní převahou si ale těsně před první přestávkou pomohli také Zubři, Dan Bárta měl před sebou po Buršíkově teči prázdnou branku.

Podruhé domácí potrestali pardubické vyloučení v čase 28:13. Dan Bárta znovu zakončoval do volné části branky, před kterou jej našel Hradil, a zaznamenal druhý gól v zápase. Poté však Přerovští chybovali při rozehrávce v obranném pásmu a Šimon Bartoň přesnou střelou ke vzdálenější tyči snížil.

Hanákům vrátil dvoubrankový náskok na začátku 36. minuty Matěj Halík, po nabídce od Švejdy poslal puk nad Vilémovo rameno. Stav 4:2 pak Zubři dokázali udržet až do závěrečné sirény. Nic na něm nezměnil ani hostující tlak v útočném pásmu, při kterém Vojtek zasáhl proti Pavlatovi, nebo Hlávkův pokus do horní tyče branky Dynama.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Byl to hodně těžký zápas, hrálo se až do konce. Předvedli jsme ale týmový výkon a dokázali jsme to zvládnout. Pomohl nám i dobrý výkon brankáře. Nikdy není příjemné, když častěji prohráváte než vyhráváte. S klukama se však snížíme pracovat tak, aby špatné utkání vždycky hodili za hlavu. Snažíme se z toho poučit a pracovat dál.

Martin Koudelka (HC Dynamo Pardubice): Dostali jsme rychlý gól z bláznivé situace, poslední dobou se nám to stává docela často. Pak jsme si sice dokázali vytvořit šance, jenže jsme je neproměnili, což se nám také opakuje. Do soupeřů se tlačíme, ale proměňování příležitostí je naprosto šílené. Kluci asi chtějí, nicméně to je málo, na chtění se nevyhrává. Musejí ještě ukázat kvalitu, která tam teď není. Musíme se z toho vyhrabat sami, není čas brečet. Další zápas hrajeme v pondělí, musíme pracovat a začít vyhrávat.